Hae
Palasia Arjestani

Erilaista elämää.

IMG_20140215_155855

Meganiisk tältä suunnalta! Meillä on täällä taas ollut sen verran sairasta sakkia ettei juuri koneella ole istuttu. Tyttö kuumeili melkein viikon ja heti kun hän alkoi parantua niin minä tulin taas vaihteeksi kipeeks. Kyllähän tuossa jo ehdinkin jo vajaat kaksi viikkoa olla terveenä… Treenattu siis ei ole juurikaan ja ruokapuolikin on ollut tyyliä syön mitä ensimmäisenä nään. Vastailen teidän kommentteihin ja sähköposteihin heti kun suinkin vaan jaksan ja kykenen 🙂

Joko oon esitellyt teille meidän hienon salipipon? :)

Joko oon esitellyt teille meidän hienon salipipon? 🙂

En ole vissiin kertonut meidän duunipaikan ystävänpäiväbrunssistakaan? Pidettiin sellainen nyyttärimeiningillä viime perjantaina! Jokainen toi jotain ja saatiin herkutella koko päivä töiden lomassa. Mä taisin käydä haistelemassa ja maistelemassa pöydän ääressä neljä kertaa enkä ehkä ollut ainoa 😀

IMG_20140214_095337 kuvia 002 kuvia 004 kuvia 005 kuvia 006 kuvia 007 kuvia 008 kuvia 009 kuvia 010

 

Meillä on kyllä ihan huippu duuniporukka ja mua ärsyttää suunnattomasti se miten paljon kuormitan muita tällä hemmetin sairastelulla. Ollaan muuten työkavereiden kanssa menossa maaliskuussa joogatunnille ja päätettiin perustaa myöskin ruokakerho, jonka kesken lähdetään teistailemaan Helsingin ravintoloita 🙂 En malta odottaa!

IMG_20140215_084929 IMG_20140215_141402

 

Viime lauantaina taisin käydä edellisen kerran treenaamassa. Sillon tein vähän shoulder pressiä ja tempausta. Keskusteltiin boksilla siitä miten tärkeää crossfittaajan on temmata kyykyn kautta? Siis kannattaako temmata pääasiassa raakana ja kehittää sitä raakaa voimaa vai onko parempi tehdä aina kyykyn kautta? Vai sekä että? Mikä teidän muiden crossfittaajien mielipide on asiaan? No ite tein alkuun tempaukset kyykyn kautta, sit jokusen setin raakana ja loppuun vielä kyykyn kautta. Ihan yhtä säälittävää touhua jokainen sarja. En vaan tajuu miten oon noin heikko tempauksessa… tais mun max painot olla 25kg että sillai 😀

kuvia 011

Tempausta raakana.

kuvia 012 kuvia 013 kuvia 014 kuvia 015

 

Ruokavalioasiat mua on mietityttäneet taas aika lailla. Joku aika sitten söin gluteenittomasti ja sillon pysyin muistaakseni aika hyvin terveenä. Sit vaan lopetin.. ja nyt ollaan taas tässä pisteessä. En tiedä onko ihan hakuammuntaa mut voisko kuitenkin olla että mun suolisto on nyt niin huonossa kunnossa että siks kaikki pöpöt tarttuu? Vai kuvittelenko vaan? Tänään otettiin keliakiakokee, mut sillä ei välttämättä edes saada totuutta selville. Keliakian pystyy toteamaan tarkasti vain gastroskopialla ja siihen en kyllä ole vielä tässä vaiheessa kauhean innokas. Katsotaan noi verikokeen tulokset ensin.

IMG_20140214_193252 IMG_20140215_072400 IMG_20140215_165245

 

Tuon alimpana olevan kuvan laitoin vähän aikaa sitten instagrammiin (jonnam1983) ja heitin ihan vitsillä siihen kuvatekstin: Kun maidoton ja gluteeniton on nyt niin in niin mietin josko minunkin pitäisi.. vähän asiaa pohdittuani tein itselleni kupillisen rahkaa marjoilla ja voileivät kananmunalla. Enää en ole niin varma tuosta vitsistä!

IMG_20140218_171328

 

Ylläoleva kuva on aika hyvä esimerkki mun viime päivien ruokavaliosta. Tahtoisin syödä hyvin terveellisesti ja puhtaasti ja suurimmaksi osaksi siinä onnistunkin. Sitten iskee huono olo, syömättömyys ja lopulta joko kasa leipää tai… no eilen pistin miehelle viestiä et poikkeatko mäkkärin kautta ja vedin koko ton satsin ihan issekseen nassuuni. Loppuiltana en sit syönytkään mitään. Nyt täytyy varmistaa että jääkaapissa on koko ajan hyvälaatuista ruokaa, jonka voi nopeasti vain lämmittää ja syödä 🙂

Anopin tekemiä lihapullia toissa päivänä <3

Anopin tekemiä lihapullia toissa päivänä <3


Tän päivän aamupala lääkärireissun jälkeen: riisikakkuja maapähkinävoilla ja banaanilla, hedelmiä ja  pakuriteetä.

Tän päivän aamupala lääkärireissun jälkeen: riisikakkuja maapähkinävoilla ja banaanilla, hedelmiä ja pakuriteetä.


Kaivelin kirjahyllystä vähän opiskeltavaa. Josko tuosta tarttuisi takataskuun taas jotain mielenkiintoista :)

Kaivelin kirjahyllystä vähän opiskeltavaa. Josko tuosta tarttuisi takataskuun taas jotain mielenkiintoista 🙂

Viime viikonloppuna muuten maistoin ensimmäistä kertaa Kolmen kaverin jäätelöä: Ben&Jerry´s on löytänyt kovan vastustajan! Maistettiin mustikka-kardemummaa ja se oli niin ihanan aidon ja raikkaan makusta, että meni heti saman tien mun suosikkijäätelöiden kärkeen. Vielä on muutama maku maistamatta. Katsotaan onko ne kaveriaan parempia 🙂

IMG_20140215_211221 kuvia 01820140215_200925

Loppuun viikon vinkki: inkivääri kannattaa kuoria ja pakastaa niin se ei pääse homehtumaan ja pilaantumaan. Pakkasesta palaset saa myös käteväsi suoraan smoothien tai teen joukkoon. Jos tykkäät raastaa inkivääriä ruokaan niin pakasta myös yksi suurempia pala 🙂

kuvia 016 kuvia 017

 

Onko teille muuten tuttu Etsiresepti-sivusto? Sinne on koottuna paljon blogeja sekä sivustoja, joilta löytyy hyviä reseptejä. Kannattaa käydä tsekkailemassa mitä sieltä löytyy! Tänään laitoin hakusanaksi gluteeniton ja sillä löytyi järjetön määrä hyviä ohjeita! Mun blogin löytää myös sieltä 🙂

 

18 kommenttia

  1. outi kirjoitti:

    Voih, toivottavati pääset tuosta sairastelukierteestä eroon, se syö kyllä pääkoppaakin, i know…
    Ihana ajatus tuo ystävänpäoväbrunssi ja ravintolatestailu 🙂
    http://outinfitness.fitfashion.fi/

  2. Henna kirjoitti:

    Oletko ajatellut pitää pidempää treenitaukoa, jotta saisit sairastelukierteen katkaistua? Vois ainakin kokeilla pitää raskaammasta treeneistä taukoa pidempää ja treenata välillä hieman kevyemmin.

    • Jonna1983 kirjoitti:

      Itse asiassa oon aatellut. Samaa olen pyöritellyt päässäni jo muutaman päivän. Ainakin viikko terveitä päiviä ennen ekaa treeniä ja sit jonkin aikaa pelkkää tekniikkaa. Wodit ehkä kannattaa jättää pois vähäks aikaa.

  3. Leena kirjoitti:

    Olen seuraillut sinua jo toista vuotta, mutta nyt vasta uskaltauduin kommentoimaan ekaa kertaa 🙂 Kännyllä, kun yleensä surffaan, niin jää kommentoinnit vähemmälle.

    Mäkin oon jo pidempään miettiny samaa mitä Henna jo kommentoikin, että jos antaisit itsesi olla pidempään terve ennekuin palaat salille. Vaikeaahan se tekee olla pois ”turhaan”, mutta pidemmänpäälle varmaan hyvä ajatus.

    Muistathan tuosta keliakiasta, että vain sairaus näkyy testeissä. Jos olet yliherkkä, niin saat gluteenista oireita, vaikka varsinaista keliakiaa ei olisikaan. Luota omiin tuntemuksiisi!

    Sulla on kiva blogi 🙂 Kirjoitat niin rehellisesti ja rennosti, että sun postaukset on pakko katsoa joka päivä. Ja pettymys on suuri jos uutta tekstia ei olekkaan 🙂 Reseptikokeilut (erityisesti nuo terveys-jutut + gluteenittomat) ovat olleet kovasti minun mieleen ja niitä toivon sinulta tulevaisuudessakin.

    • Jonna kirjoitti:

      Kiva että kommentoit nyt 🙂 teiltä lukijoilta on aina yhtä hienoa saada vertaistukea, ideoita ja kommentteja. Jos k
      sitä ei itse näe metsää puilta..

      Nyt on tosiaan tarkoitus sit aloitella treenit tosi varovasti. Mitään eroa ei tosin tähän mennessä ole ollut vaikka olisin pitänyt kaksi tervettä viikkoa tai neljä päivää ennen treeneihin paluuta – aina oon vaan tullut jossain vaiheessa uudestaan kipeäksi. Kuulemma tätä voi jatkua vielä puoli vuotta ennen kuin vastustuskyky palautuu ennalleen. Aika tarkalleen samaan aikaan sairastelu alkoi kun tyttö meni tarhaan ja minä palasin töihin.

      Itse mietin juurikin sitä että jostain syystähän immuniteetti ei nyt palaudu. Onko suolistossa vika vai onko flunssat yksinkertaisesti tuhonneet sen? Millä sen saa korjaantumaan? Jos aina vaan sairastun uudestaan niin eihän immuniteetti voi koskaan parantua vai paraneeko se vain jotenkin Itsestään? Niin paljon kysymyksiä muttei vastauksia..

      GLuteenittomalla nyt mennään. En tiedä auttaako sairasteluun mut auttaa ainakin vatsaan 🙂

  4. Johki kirjoitti:

    Voi vitsit, vähän kun mulla. Omituisinta (tai sitten ehkä kuitenkaan ei) on se, että en ole koskaan ollut kipeämpi kuin aloitettuani voimaharjoittelun, rankan sellaisen. Ekat kuukaudet meni suht ok. Tarina on ensinnäkin ihan järjettömän pitkä joten kaikkea asiaan liittyvää ei tässä voi kertoa. Yleisesti vaan että kun kroppa ei ollut valmis siihen niin se meni pahempaan kuntoon ennen pitkää ja sit tulikin kaikki kerralla. Liikkuvuusongelmat, lihasepätasapainot (joita taisi olla jo ennen aloitusta luulen ma, konttorityöstä) joista seurasi ryhtivirhe (taisi osa olla myös ennen aloitusta) YM.YM.YM. Siis sanotaanko, että kaikki meni pieleen mikä mennä voi, ja tämä vielä ohjauksessa. Ohjauksen otin, että vältyn vammoilta :/ No siitä sitten alamäkeä. Niska/hartiaongelmat (niin jumissa että olin sairaslomalla kun päässä kaikui ja suhisi + stressi) ja liikkuvuusongelmat vain paheni, limapussin tulehdusta lonkassa jne. Öisin särki lihaksia eikä ollut hyvänlaista treenin jälkeistä kuten ennen. No edelleen lonkat kipuilee reilusti yli 6 kk jälkeen tulehduksen, järisyttävät krampit takareidessa, tai kramppeja ne mun mielestä on.

    Tätä ongelmavyyhtiä availlaan, mutta niin paljon on ”jumissa” että tämä ei tapahdu hetkessä. Eniten jumittaa hauisjänteen tulehdus joka ”täyttää” kohta vuoden eli yläkroppa on treenaamatta, kun ei voi, lupaa ei ole. Tulehdus tuli ryhtivirheistä ja lapatuen puutteesta. Eli mua on treenautettu väärin noi huomioon ottaen (tai no, ei oo siis otettu).

    Sitten on ollut flunssaa ja viimeisimpänä yli 2 kk mykoplasma, joka oli aivan hirveä tauti, en toivo kenellekään. En oo yhtään voinut liikkua, nyt kai toipunut, mutta lepoaika pitää olla pitkä. Mun kroppa on ihan järkyttävässä kunnossa, joka paikka kipuilee ja olo on kuin 80-vuotiaalla. En kehtaa missään mainita, että syön tosi terveellisesti (no mykoplasman aikana en ole jaksanut, ja on mennyt miten mennyt) ja liikun tavoitteellisesti. Kun lopputulos on tämä 🙁 Monet kysyykin, että syötkö oikein, onko D-vitamiini käytössä jne. No on joo, olen kyllä sellainen hifistelijä ruoan suhteen kun siitä lukeminen ja ruoka-aiheiden tutkiminen on lempihommaani.

    Pitkä tarina, pääsenköhän nyt siihen että koitin itse myös viljatonta ja maidotonta ja hyvältä vaikutti. Kunnes. Mykoplasmoissani ratkesin leipään ja maitoon. Huoh. Takaisin ruotuun vain, mutta viimeisen vuoden tapahtumat ei oikein millään muotoa kannusta miksi kannattaisi harrastaa liikuntaa tai syödä tarkasti (n. 90% ajasta). Njoo tiedän että syy on siinä kun lähdettiin väärästä päästä eli revittämään maksimipainoilla heti alkuunsa kun kroppa oli rapakunnossa. Et ei ”ammattilaisiinkaan” voi aina luottaa, fyssari oli ihan kiukkuinen. Mut maidottomaan ja viljattomaan aion heti palata kunhan vain toipuisin tästä kaikesta edes vähän henkisesti – salille pääsemättömyyskin rassaa. Eikä ainakaan auta toipumisessa vaikkei siellä kaikkea voi tehdäkään.

    • Jonna kirjoitti:

      No hui! Ei noi sunkaan vastoinkäymiset kovin kivalta kuulosta. Se on tosi turhauttavaa kun haluaisi tehdä asioita mut kroppa on eri mieltä 🙁 itsekin taistelin aikanaan selkäkipujen kanssa pitkään mut onneksi ne on jo taakse jäänyttä elämää 🙂

      Eikö sulla siis tehoa antibiootit Mycoplasmaan? Oliko arvot paljon Koholla? Normaalistihan sen pitäisi lähteä antibiootilla!

  5. Sonja / Move2Flow kirjoitti:

    Voi räkä, oon huomannu IG:n puolella, että ootte sairastellu paljon. Me ollaan toistaseks vältytty ja toivottavasti vältytäänkin kun meillä ei ole kenelläkään rokotetta. Mä meinaan myös joka toinen päivä aloittaa jonkinlaisen VHH:n, mutta viimeistään päivällisaikana vatsa huutaa pastaa tai leipää. Mutta sen puolipäivää olo on aina ihanan kevyt!

    • Jonna kirjoitti:

      Toivottavasti ette saa influenssaa, ei ole kiva tauti se.

      Mä en kyllä mitään vähähiilarista ruokavalioo edes ajattele 🙂 toiset tykkää että gluteeniton merkkaa vähähiilarista mut kyllä mä aion syödä riisiä, bataattia, pottua ja gluteenitonta pastaa niin että napa naukuu!

  6. Joan kirjoitti:

    Mulla ainakin loppu kausiflunssat ja kuumeilut kun aloin ruokavaliossani lähestyyn paleota. Parhaiten voin kun on elämä täysin gluteenitonta ja mahdollisimman maidotonta (=ei mitään jugurtteja/rahkoja jne mutta en oo ottanu niin vakavasti ettenkö välillä heittäis yhtä toffeeta suuhun, söisi muutamaa suklaapalasta tai söisi pestoa jossa juustoa jne). Kuume ei oo tosiaan ainakaan kahteen vuoteen noussut yli 37.4 ja nekin kerrat on oikein ollut tekemällä tehtyjä kun oon kipeeksi tullut, eli esim 24h palelua pikkujoulureissulla. Ja mikään sairastelu ei oo ollu mitenkään vakavaa, jos olisin töissä niin tuskin olisin jäänyt noina parina pienenä kertana edes kotiin. Tarkotus on kyllä pyrkiä täysin maidottomaan ruokavalioon mut se ottaa hetken että nuo pienet ylimääräset jää vielä pois. Niinku gluteeninkin kanssa, en mä yhdessä yössä sitäkään tehnyt. Molempien kohdalla (ja valkoisen sokerin) toimii kyllä ”poikkeus” sääntö et kyl mä kaikkea syön pari kertaa vuodessa kun se on sen arvosta tavallaan.

    • Jonna kirjoitti:

      Maidosta en kyllä luovu ellei oo ihan pakko! Tykkään liikaa esim juustoista 😀

      Täytyy sit muistaa et meillä on tosiaan taustalla nää tarhaan ja töihin menot josta kaikki alkoi ja joista pöpöjä tulee koko ajan. Nyt vaan pitää saada vastustuskyky ennalleen!

  7. emppupemppu kirjoitti:

    Moiks Jonna!
    Olen ktse tässä erinäisten ruokavalioiden mukana törmännyt semmoiseen kuin galaktoosi, joita viljat yms sisältää. Mun vatsa kestää riisin ja perunan, pastaa en mielelläni edes syö, kuin ihan kerran/pari viikossa. Leipä on ihan piru! Eikä myöskään mikään missä on hiivaa, sovellu mun vatsalle. Mulla on todettu vaan laktoosi-intoleranssi..
    Galaktoosin pois jääminen/vähentyminen ruokavaliosta voi saada vatsan kestämään laktoosia paremmin, minkä olen omalla kohdallani huomannut; pari vuotta sitten mä en voinut syödä edes laktoositonta rahka, se sai mahassa tapahtumaan jotain utopistista!!
    (Kotiin voi myös ostaa/tilata apteekista keliakia-pikatestin, vaikka eihän se sekään aina kerro kaikkea..)
    (Enkä nyt oo taas hetkeen blogiasi seurannut, enkä tiedä onko sulla/teillä d-vitamiini&maitohappobakteerit käytössä,mutta meillä ei ipanat ole läheskään niin kipeinä kun syötän näitä nappeja niilleki 🙂

    • Jonna kirjoitti:

      Keliakiatesti oli mulla negatiivinen eli mitään vasta-aineita ei löytynyt. Luulen, että itsellänikin vatsa saattaa olla herkkänä nimenomaan hiivalle, koska leipä on nimenomaan se joka turvottaa.

      D-vitamiinia meillä käytetään säännöllisesti, mutta mistä oot hommannut maitohappobakteerit? Apteekin kamat ainakin maksoi miljoonia kun kävin katsomassa…

  8. sari kirjoitti:

    Oletko Jonna kuullut fitlinen tuotteista? Mahtava tuotesarja suoliston hyvinvointiin ja immuniteetin parantamiseen.. 🙂 Suosittelen lämpöisesti testaamista!

    • Jonna kirjoitti:

      En ole kuullutkaan! Kerropas lisää: mistä saa, minkälaisia ovat ja mikä on hintataso?

  9. Janika kirjoitti:

    Hei!

    Olin tulossa myös hehkuttamaan Fitlinen tuotteita. Ne ovat vähän arvokkaampia, mutta rahalle saa vastinetta. Ne ovat täysin puhtaita ja laadukkaita lisäravinteita, jotka ovat vesiliukoisia eli kroppaan ei varastoidu mitään. Moni, jolla ollut terveysongelmia, vannoo niitten nimeen 🙂 Terkuin, Janika

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *