Hae
Palasia Arjestani

Kesäloma numeroina

Kesäloma numeroina

Meillä on suurin osa kesälomasta jo pidetty. Ensimmäistä kertaa vuosiin (jos ikinä?) loma pidettiin heti kesäkuun alusta kolme viikkoa. Normaalisti me ollaan oltu lomilla heinä-elokuussa tai jopa vasta syyskuussa, mutta miehen duunin kiertävän systeemin vuoksi tänä vuonna näin. Ensi vuonna mietitään sitten uudelleen, kun tyttö aloittaa koulun. Ehdin monta kertaa manata näin aikaisen loma-ajankohdan. Jos mietitään vuosi takaperin, niin ei muistaakseni ollut kovinkaan hyvät lomakelit. Toisaalta, loma on aina loma, vaikka 30 asteen pakkasessa. Tällä asenteella lähdin muutama viikko sitten loman viettoon. Kerrankin kävi hyvä tuuri ja me saatiin viettää todella aurinkoinen ja lämmin kolme viikkoa. En muista koska viimeksi sadetta olisi oikein toivottu, mutta nyt toivottiin! Huoli oli kova mökin kasvimaasta ja istutuksista, kun vettä ei vain kuulunut. Onneksi sentään parin päivänä saatiin sadetta ja luontokin virkistyi kummasti.

Päätin jo talvella, että tämän kesän juttu mökillä ovat uudet kesäkalusteet. Sinne ei ole vuosikausiin ostettu mitään uutta, vaikka tarve olisikin ollut. Rahat ovat menneet aina lähinnä vesipyssyihin ja kauniisiin kasveihin. Tänä vuonna sinne hankittiin uusi riippukeinu sekä kaksi uutta aurinkotuolia. Me ollaan vuosikaudet pötkötelty pihalla vanhoilla patjoilla, jotka oli jo aivan kauheassa kunnossa. Valehtelematta näin 13 vuoden aikana, mitä minäkin olen tuolla mökillä viettänyt, sinne ei ole hankittu uusia aurinkopatjoja tai -tuoleja. Eli vanhat olivat todella…noh vanhoja ja ihan rytökunnossa. Sain meidän mökille uudet säänkestävät polyrottinkiset Tinka -aurinkotuolit yhteistyössä Preecon kanssa. Siis aivan ihanat, kauniit ja niin hyvät pötkötellä. En tosin itse päässyt niihin moneen päivään edes kokeilemaan, koska hätäisimmät ehtivät ensin 😀 Mies kun on meillä melkoinen auringonpalvoja ja tyttökin tykkäsi tuoleilla leikkiä lol surpriseillään. Jostain kumman syystä mulla oli päivittäin niin paljon tekemistä mökillä etten ehtinyt juuri pysähtymään ja vain lojumaan. Parina päivänä otin ihan asioikseni vain olla, raahasin ulos kirjat, juomapullot ja muut oheistuotteet, ja vain olin. Se jos mikä on ihmisen parasta aikaa! Ihan vain olla ja lukea hyvää kirjaa. Jos sinulla on tarvetta hankkia kesäkalusteita, tsekkaa ihmeessä Preecon kesäkalusteet ja aurinkotuolit! Oli muuten anoppikin vallan innoissaan uusista aurinkotuoleista ja se jos mikä lämmittää minun sydäntäni. Hän kun tekee aina niin paljon asioita meidän muiden eteen.

Kesäloma numeroina

Kesäloma numeroina

Kesäloma numeroina

Kesäloma numeroina

Tältä näytti meidän kesäloma numeroina:

 • 21 päivää
 • 3 päivää Kuopiossa
 • 18 päivää mökillä
 • 2 päivänä sadetta
 • kudottuna 1 villasukka
 • virkattuna 4 ampiaisenpesää
 • ommeltuna 2 mekkoa
 • 3 reissua kirpparille, joista yhtenä ei löytynyt mitään
 • luettuna 2,5 kirjaa

Kesäloma numeroina

 • tehtynä 10 ulkotreeniä
 • lenkkeilyä 3 kertaa (teloin toisen jalkani heti loman aikana)
 • 8 kauppareissua
 • 2 reissua Längelmäkeen
 • 6 uintireissua
 • 1 päivä Särkänniemessä
 • 2 uutta aurinkotuolia
 • 2 junamatkaa, 4 eri junaa
 • 13 saunareissua
 • lukematon tuntimäärä lautapelien merkeissä

Tällaisen mekon tein tytölle lomalla.

 • monta jännittävää tuntia Netflixin parissa (Client list <3)
 • 0 katsottua jalkapallomatsia
 • 1 itse tehty raparperipiirakka
 • 9 metriä tilattua kangasta
 • 7 syötyä jäätelöä
 • 4 tapaturmaa, joista yksi itselleni
 • 0 tuntia taistelua siitä pitäisikö tukka harjata vai ei
 • miljoona itikanpistoa ja paukamaa
 • 1 nähty haukka
 • 30 itsekasvatettua orvokin taimea ja 10 neilikan taimea
 • 3 ostettua kasvia mökillä: karviaispensas, galleriadahlia ja kesäkurpitsa
 • lukemattomia rakkauden ja ilontäyteisiä hetkiä

Onneksi on vielä pari viikkoa lomaa odottamassa syyskuussa ja juuri nyt mietitään kuumeisesti syksyn lomakohdetta. Että minnekähän sitä suunnattaisiin tänä vuonna?

Kesäloma numeroina

Edellinen postaus: kanafajitaksia ilta-auringossa

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

2 kommenttia

 1. Eleonoora kirjoitti:

  Sun blogi on kyllä ehdottomasti yksi suosikeistani. Mahtavaa kun puhut arkisista asioista eikä blogi ole täynnä pelkästään yhteistyöpostauksia tai muuta kaupallista sisältöä. Sun tapa kirjoittaa on kyllä mielestäni oiva esimerkki siitä, millainen hyvän blogin tulisi olla. ? Vaikutat olevan persoonana jalat maassa oleva aito ihminen, joka kyllä nostattaa blogisi arvoa ainakin omissa silmissäni.

  Hyvää kesää sinulle!

  • Jonna kirjoitti:

   No tässähän vallan punastuu! Kiitos aivan ihanasta kommentista Eleonoora <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *