Terveellinen ja suklainen välipala.
Perjantaina yritin keksiä hyvää välipalaa itselleni. Mietin ja mietin ja olin jo heittää huiviini jääkaapissa orpona nököttävän rahkapurkin juuri kun surffasin Monnan blogiin. Monna oli väsännyt herkullisen oloisen protskupannarin uunissa ja ohje vaikutti sen verran helpolta ja hyvältä, että sitä oli testattava 🙂 Pannarista tuli tosi hyvää ja siitä jäi yli vielä toisellekin välipalalle. Kaveriksi pannarille sulatin mikrossa mansikoita, jotka soseutin sauvasekottimella ja makeutin ripauksella steviaa.
Suklainen proteiinipannari uunissa
- 4 kananmunaa
- 2 kypsää banaania
- 2 dl heraprotskua, makuna suklaa
- reilu desi maitoa
- 2 rkl kookosöljyä
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 2 rkl maapähkinävoita
- pinnalle mantelilastuja
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Uunin lämmetessä laita kaikki ainekset sekaisin blenderiin ja blendaa tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan. Ripottele taikinan päälle halutessasi esim. mantelilastuja.
Paista uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes pannari on saanut kauniin ruskean pinnan.
Anna jäähtyä hetki ja nauti stevialla makeutetun mansikkasoseen kera!
Pannari on muunneltavissa itse kunkin oman maun mukaan. Maidon tilalla voit käyttää vaikkapa kookosmaitoa tai mantelimaitoa, protskujauheen maun voit päättää omien varastojesi mukaan. Makeutta lisää kaipaavat voi ripauttaa joukkoon steviaa tai lucumaa tai vaikkapa hunajaa! Vain mielikuvitus on rajana 🙂
Monnan ohjeen pannariin löydät täältä.
mitä on ”hyvä suomalainen rasvaton arkimaitojuoma”? 😮
Kysyin mieheltä ja kuulemmma siinä on ”vakioitu proteiinimäärä” eli 3g. Muissa maidoissa protskumäärä vaihtelee esim. erän ja vuodenajan mukaan. Mies noita jostain oli ostanut 🙂
Minä kokeilin samaa reseptiä viikko sitten ja tykkäsin kovasti! Lisäsin kardemummaa, kuten Monnan reseptissä oli ja se antoi ihanasti makua.
Ääh, mä unohdin sen kardemumman kokonaan! Mun piti sitä laittaa myös mutta laatikkoon jäi. Pöh.