Hae
Palasia Arjestani

Uunilihapullavuoka – helppoa arkiruokaa!

uunilihapullavuoka

Selasin eilen bussissa istuessa nettiä ja Yhteishyvän sivuilla silmiini osui uunilihapullavuoka. Olen kyseisen reseptin bongannut aikaisemminkin ja koska illalle ei ollut muuta ohjelmaa, päätin kokeilla reseptiä (ja kuvata sen myös IG Tv:n :D). Meillä tyttö tykkää todella paljon lihapullista ja se oli yksi syy miksi halusin tätä ruokaa tehdä. Toinen syy on ruuan helppous. Samassa uunivuoassa kypsyy pullat, kastike ja perunatkin. Ei voisi olla helpompaa! Tässä reseptissä lihapullat tehdään korppujauhoon tai murennettuun vaaleaan leipää. Omaan makuuni sillä tavalla tulee ehkä vähän liian pehmoisia ja pliisuja pullia, sillä olen tottunut tekemään ne sipulikeittoaineksiin ja kermaviiliin. Mutta nämä ovat vain makuasioita!

Kaiken kaikkiaan uunilihapullavuoka oli todella hyvää. Kun pullat saavat kypsyä rauhassa tomaattikastikkeessa, niihin tulee ihan eri tavalla makua. Ja perunat, ah! Maistelin omaa annostani onnesta sekaisin, mutta arvatkaapa mitä sanoi meidän tyttö? ”Päiväkodissa on parempia lihapullia”. Niinpä 😀 Lasten suusta kuulee totuuden ja tänään meillä laitetaan muuten tytön pyytämää ruokaa eli nakkikastiketta ja perunoita.

Uunilihapullavuoka

Kastike

 • 1 sipuli (käytin itse salottisipulia)
 • 3 valkosipulinkynttä
 • 2 tl öljyä
 • 3 rkl tomaattipyreetä
 • 400 g tomaattimurskaa (mutti)
 • 2 dl ruokakermaa
 • 2 tl oreganoa
 • 1/2 tl suolaa
 • 1/2 tl rouhittua mustapippuria

Lihapullat

 • 400g jauhelihaa
 • 1 dl murennettua vaaleaa leipää (itse käytin korppujauhoa)
 • 0,5 dl vettä (laitoin korppujauhon kanssa desin)
 • 1 kananmuna
 • 1 rkl sinappia
 • suolaa & mustapippuria reilusti

Vuokaan voi lisäksi laittaa perunaa ja kirsikkatomaatteja.

Ota ihan ensimmäisenä jauheliha huoneenlämpöön ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota sipulit pehmeiksi öljyssä. Sekoita tomaattipyree sipuleihin ja lisää muut aineet. Keitä pari minuuttia. Kaada kastike uunivuokaan. Käytin itse 30 x 30 cm uunivuokaa.

Sekoita leipä/korppujauhot veteen isossa kulhossa. Anna liota hetki. Lisää sekaan muut lihapullien ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta 8-9 lihapullaa ja asettele ne kastikkeen päälle.

Pese ja halkaise perunat ja laita ne vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Öljyä perunoiden leikkauspinta. Pese ja halkaise myös kirsikkatomaatit ja ripottele ne perunoiden ja lihapullien väliin.

Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.  Käännä lihapullat puolivälissä. Anna ruuan jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Koristele basilikalla ja nautiskele!

Miltäs uunilihapullavuoka kuulostaa? Toimisiko teillä?

Ps. Tämä toimii varmasti myös kasvisversiona!!

Edellinen postaus: Maaliskuun tavoitteet + viime aikojen juttuja

Palasia arjestani // Blogit.fi:ssä // Bloglovinissa // Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa

2 kommenttia

 1. Hilkka kirjoitti:

  Tämä menee kyllä testiin! Vaikutti niin helpolta, että pakko kokeilla. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.