Hae
Palasia Arjestani

Herkuton toukokuu – mitä se minulle merkitsee?

Happy milkshake -lautanen täältä*

Instagramin puolella tuli hyvää keskustelua herkuttelusta ja herkuttomuudesta. Näinhän se on, että jokainen ymmärtää se eri tavalla. Toiselle herkuttomuus tarkoittaa sitä ettei mitään ylimääräistä syödä normaalin ruuan sijaan. Toisille se on pelkästään sokerista kieltäytymistä ja toiset saattavat sallia esimerkiksi jäätelön. Kuka mitenkin sen oman ajattelumallinsa mukaan asettaa. Koko idea herkuttomaan toukokuuhun lähti mieheltä ja minä olin heti mukana. Meidän tarkoituksen on vältellä nimenomaan valkoista sokeria ja kaikki jumalattoman rasvaiset roskaruuat ovat myös kiellettyjen listalla. Emme syö mitään minkä koemme epäterveelliseksi. Hän ei syö myöskään protskupatukoita, mutta itse taas sallin ne täysin. Syön myös sokerittomia herkkuja, kuten raakakakkuja ja kaikkea missä ei ole käytetty valkoista sokeria. Tiedän, että keho reagoi samalla tavalla oli kyse mistä sokerista tahansa, mutta se ei ole mulla se pointti. Raja piti vetää johonkin ja minulla se on valkoisen sokerin käyttö. Sinulla asia saattaisi olla toisin!

Olen itse vetänyt kaikenlaista sokerimättöä nyt todella pitkän aikaa ja huomannut, että määrät vain kasvavat viikko viikolta. Mikään ei tunnu olevan tarpeeksi ja kokonainen karkkipussi heilahtaa nasuun ihan sormia napsauttamalla. Joka perjantai alan miettimään mitä hyvää söisin lauantaina. Olo sunnuntaina on myös todella väsynyt ja herään turvoksissa ja kauheaan janoon. Näistä haluan eroon. Herkuttoman toukokuun ideana on myös kokeilla uusia, hieman terveellisempiä, reseptejä ja opetella myös lauantaisin syömään ennemmin oikeaa ruokaa kuin mättämään vain kourakaupalla herkkuja. Onnistui ainakin viime viikonloppuna! Olin miettinyt tekeväni ainakin banskulettuja ja banskujädeä, mutta söinkin niin paljon oikeaa ruokaa ettei tehnyt muuta enää mieli. Pari suklaa-appelsiinipalleroa (raaka) maistoin, mutta siinä kaikki. Tehtiin illalla pizzaa, mutta jätettiin perinteiset juustokuorrutteet laittamatta. Ei ollut huono noinkaan!

Alla video mun herkuttoman toukokuun ensimmäisestä herkuttomasta lauantaista! Muistakaahan klikata itsenne videon kautta youtubeen ja tilata kanavaa 😉

Miten sinä käsität herkuttomuuden?

9 kommenttia

 1. ninna kirjoitti:

  herkuton on todellakin yksilöllinen henk kohtaiben sanoisin kaikki ruoat jotka tuottaa himoa.listaa ylös vaikka ne top kymmenen jollekin suklaa jäätelö toiselle sipsit ja homejuusto.sokeri kuitenkin pois siit samaa mieltä karkit keksit leivonnaiset ja jäätelö vaikkei niitä söisikään ja tykkäisi.myös alkoholi ja runsasrasvaiset mätöt sanoisin.cähän rajamailla se salliiko terveysherkut kuten raakakakut sokerittoman kiisselin ja proteiinileivonnaisdet vaikka maistuu makealta muttei lkisättyö sokeria tuleeko siinä huijattua itseään?banaaniletut kuiteniin sallisin

  • Jonna kirjoitti:

   Tää onkin aika jännä juttu, koska melkein kaikki sokeri-voiherkut voi tehdä sokerittomina ja terveellisemmillä rasvavaihtoehdoilla. Onko nekin sitten kiellettyä? Ei minusta. Jokaisen täytyy tosiaan vetää tän asian kanssa ne omat rajansa 🙂

 2. Nimetön kirjoitti:

  Itsekin parhaillaan herkuttomalla ja ideana katkaista jatkuva herkkujen syöminen. Sama rajanveto eli ei sokeria eikä tietty mitään sipsejä tms (niitä nyt muutenkin harvoin). Jotain raakaherkkuja teen varmaan jossain vaiheessa mutta ei niistä tule samaan tapaan ”ongelmaa” kuin sokeriherkuista. Taateleita oon jo syönytkin. Yllättävän helppoa!

  • Jonna kirjoitti:

   Mä haluan myös eroon siitä jatkuvasta herkkukierteestä. Aina tekee jotain mieli. Yllättävän helppoa tää on tosiaan ollut! Paitsi eilen kun mies toi 10 pussia tuoreita lakuja töistä…

 3. henna kirjoitti:

  Itellä on samanlainen ajatus herkuttomuudesta kuin sullakin. Nam hyvännäköstä salaattia ja pitsaa videolla 🙂 muutenkin tykkään sun videoista! Millä meinasit ”herkutella” äitienpäivänä?

  • Jonna kirjoitti:

   Kiitos! En yhtään tiedä mitä sitä tekis…Se selvinnee tässä lähipäivinä 😀

 4. Hertta kirjoitti:

  Samoilla linjoilla sun kanssa ? Itse en kuitenkaan sallisi proteiinipatukoita jotka on esim.päällystetty oikealla suklaalla. Raakaherkut taatelit ja pähkinät pelastaa herkuttoman jakson! ? Oisko antaa reseptiä noihin tryffeleihin, on vissiin mennyt ohi jos olet sen julkaissut? ?

 5. Hertta kirjoitti:

  Kiitos! ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.