Hae
Palasia Arjestani

Flunssa ja ruokavalion noudattamisen vaikeus

Processed with VSCO with 5 preset

Mä kuulun niihin ihmisiin, jotka aina kipeäksi tullessaan istuvat päivät pitkät toinen käsi suklaalevyssä ja toinen jätskikipossa. Vedän ruokavalion läskiksi ja ahmin kaksin käsin pullaa ja karkkia ja päivän päätteeksi olen niin nälissäni, että pyydän miestä tuomaan mäkkiruokaa. Ruokailuvälit venyvät pitkiksi ja syön miten sattuu. Ahdistaa, ärsyttää ja ottaa päähän. Siitähän se kierre aina lähtee. Olen huomannut olevani vahvasti tunnesyöjä. Syön iloon ja syön suruun, mutta kipeänä vasta syönkin! Olen tehnyt näin jo vuosia ja uskon, että pää on tähän niin tottunut, että se vaatii heti herkkuja kun tauti iskee. Oikeastaan vasta viime flunssan aikana ymmärsin tämän, kun mies kysyi miksi lyön koko ruokavalion läskiksi kun tulen kipeäksi? Eikö terveellisempi ruokavalio parantaisi oloa ja hätistäisi flunssan pois nopeammin? Silloin sen tajusin. Teen näin, koska olen aina antanut itseni tehdä näin.

Mutta nyt siihen tuli loppu. Heti kun tämän flunssan ensioireet iskivät, päätin etten tällä kertaa lyö koko hommaa ihan läskiksi. Päätin edes yrittää. Lupasin itselleni myös herkkuja, jos siltä tuntuu, mutta niitä ennen täytyy syödä kunnollinen ateria. En saisi venyttää ateriavälejä useisiin tuntiin vaan minun pitäisi syödä tasaisin väliajoin. En tiedä mistä tänä mielenlujuus oikein kumpuaa, mutta olen edennyt juuri suunnitelman mukaan. Vaikka on kuinka heikko olo niin syön ihan normaalisti. Paljon vitamiineja, hedelmiä, marjoja ja viherjauhetta. Sopivasti välipaloja ja suurempia aterioita. Ruoka ei maistu yhtään eikä todellakaan miltään, mutta silti syön. Olo ei ole läheskään niin nuutunut ja väsynyt kuin aikaisemmilla kerroilla, vaikka kipeä olenkin. Eilen ostin kotiin myös jäätelöä, mutta se paketti on koskemattomana pakkasessa.

Hah, voiko tämä tosiaan olla näin helppoa?

2 kommenttia

  1. ulla kirjoitti:

    Kyllä vaikuttaa oloon kun ei mätä sokeria menemään. Pysyy ravitsevassa ruokavaliossa 🙂 Eikö olekin freesimpi olo 😀

    Joko helpottaa lentsu :)?

    • Jonna kirjoitti:

      Nyt vasta alkaa vähän hellittää, mut yskä on edelleen kaamea! Ei uskalla ihan heti jumpalle lähtee..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *