Makkara-bataattihässäkkä.
Hässäkkä tarkoittaa tässä yhteydessa jonkin sortin laatikkoa. En tiedä miksi tuota nimittäisi mutta hienon nimen puutteesta huolimatta mokoma eväs oli erittäin hyvää ja mikä parasta: sitä riittää taas muutamaksi päiväksi!
Ketkä ei paleoruokavaliota noudata niin voi ihan hyvin kookosmaidon sijasta käyttää tavallista ruokakermaa ja nakata mukaan vaikka fetajuustoa ja kuorruttaa koko komeuden juustoraasteella!
Ainekset:
- 2 bataattia
- 4 kananmunaa
- kookosöljyä uunivuoan voiteluun sekä paistamiseen
- 3 makkaraa (mahdollisimman korkealla lihaprosentilla!)
- pari sipulia
- 1 tlk kookosmaitoa
- suolaa, pippuria, chiliä… oman maun mukaan!
Valmistusohjeet:
1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
2. Voitele suuri uunivuoka kookosöljyllä. Onnistuu parhaiten sutimalla sulatettua kookosöljyä pullasudilla ympäri vuokaa.
3. Kuori ja raasta bataatit ja laita raaste uunivuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Helpointa monitoimikoneella.
4. Ruskista pilkotut sipulit ja makkarat pannulla kookosöljyssä. Mausta hyvin ja lado bataattiraasteen päälle.
5. Sekoita munat ja kookosmaito hyvin keskenään. Mausta vielä vähän jos tahdot.
6. Kaada seos bataattirasteen ja makkaroiden päälle tasaisesti ympäri uunivuokaa.
7. Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia.
Bon Appetit!
En yleensä makkarasta perusta, mutta pakko sanoa että näyttää hiton herkulliselta 😉
Mäkin oon vasta nyt ”opetellut” syömään kun olen löytänyt noi vähän paremmat makkarat 🙂 Hiton hyvin sopii kunnolla maustettu makkara bataattiin!