Hae
Palasia Arjestani

Jokainen kaipaa joskus tsempparia

Processed with VSCO with a4 preset

Vihdoin on täälläkin päästy treenin makuun! Itseni jo melkoisen hyvin tuntien tiesin, että treeni-innostus nostaa taas päätään kun sen aika on. Se hetki koitti perjantaina! Täytyy vielä mainita, että tulin perjantaina kotiin todella väsyneenä sillä koko duunipäivä oli rankka ja hektinen. Sairaita ihmisiä riitti vaikka naapurille jakaa ja sehän tietää aina mulle hommia todella paljon. Kaaduin väsyneenä sängylle ja ilmoitin miehelle etten todellakaan jaksa lähteä minnekän salille. Mies tuli sängyn viereen ja tokaisia ”et todellakaan jää tänne makaamaan! Nyt ylös, kamat kasaan ja salille.” Ja niinhän mä tein. Onneksi on kotona ihminen, joka välillä patistaa liikkeelle. Hän todella näkee milloin kaipaan tsemppausta ja milloin olen oikeasti väsynyt.

Processed with VSCO with a4 preset

Tällä hetkellä olen vielä vähän hukassa treenien kanssa. Crossfittiä en pysty tekemään täysipainoisesti ja joudun päivä toisensa jälkeen perumaan treenipaikkani, koska treenit sisältävät liikkeitä, joita en pysty tekemään. Painonnosto on kielletyä ainakin seuraavat kolme kuukautta ja tenniskyynerpää estää mm. maastavedot. Seilaan crossfitin ja kuntosalin välillä ja yritän suunnitella treenini niin etten tuhoa olkapäänkuntoutus projektia, mutta samalla haluan kuitenkin treenata tehokkaasti. Treenien lisäksi teen päivittäin kuntoutusliikkeitä parin liikkeen verran ja kolme kertaa viikossa vähän isommin. Tähän pitäisi vielä ujuttaa juoksulenkit ja lihashuollot. Siinäpä mulla onkin suunnittelemista!

En aio kuitenkaan ottaa mitään stressiä treeneistä vaan menen fiiliksen mukaan. Tarkoituksena on pitää liikunnan ilo mukana ja saada välillä omaa aikaa ja tilaa omille ajatuksille. Toki haluan pysyä myös suht hyvässä kunnossa ja kehittyäkin, mutta pääpaino on nyt olkapään kuntoutuksella ja treenirytmissä kiinni pysymisellä. En nimittäin tiedä mitään parempaa keinoa jaksaa arjessa kuin liikunta <3

Minäpä lähden tästä juoksulenkille! Jos mun arki kiinnostaa niin kannattaa seurata snapchatissa. Minut löytää sieltä nimimerkillä jonnamusakka 🙂

9 kommenttia

 1. Laura K. kirjoitti:

  Tuo on kivaa että on mies joka tsemppaa :)! Meillä se menee niin että itse patistan aina miestä liikkumaan 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Meillä mies on sen sortin kaheli treenaamisen suhteen ettei se jätä yhtään treeniä välistä ellei ole kipeänä 😀

 2. Elina kirjoitti:

  Kiva että olet päässyt taas treenien makuun 🙂 Saanko kysyä että mikä olkapäässäsi on vialla ja minkälaisia kuntoutusliikkeitä teet? Itsellä myös olkapään kanssa ongelmia ja rajoittaa kyllä aika paljon treenaamista.

  • Jonna kirjoitti:

   Vika ei ole varsinaisesti olkapäässä vaan muualla. Kaikenlaista asento-ongelmaa ympäri kroppaa ja kompensoin näitä virheitä sitten tuolla olkapäällä, jonka seurauksena olkapää tulehtuu. Tällä hetkellä teen kuntouttavia liikkeitä kuminauhoilla, kuntopallolla sekä kehinpainolla. Erilaisia hallintaa vaativia liikkeitä on paljon, mutta myös joitakin venyttäviä. Yritän opetella käyttämään paremmin lantiota ja lapoja. Suosittelen lämpimästi Performance matrix testiä, jos sulla on ollut ongelmia olkapään (tai minkä muun tahansa) paikan kanssa. Mulla vastaus löytyi testin kautta nopeasti ja nyt on kuntoutus käynnissä 🙂

 3. Erja kirjoitti:

  Hienoa! Tsemppiä kuntoutukseen!

 4. Suvi1983 kirjoitti:

  Täällä samanmoista settiä. Mutkin pakotettiin eilen lenkille kun ei salille ehtinyt. Ulkona oli aivan hirvee lumimyräkkä mutta niin sitä lähettiin ja raivoissani kiskoin 2x5x200m mäkivetoja. Hyvä reeni oli ja mieli sen jälkeen sata kertaa kevyempi. Tsemppiä sulle arjen haasteisiin. Upeeta että oot taas kaikkien vaikeuksien jälkeen saanu treenikipinää. Ps. täälläkin olkapäävammainen. Välillä parempia päiviä, välillä olkapään kanssa ei saa edes nukutuksi ?.

  • Jonna kirjoitti:

   Kyllä tätä parempaa elämää on taas odotettu. Paitsi että tänään on kyllä todella huono päivä…:( Melkoista vuoristorataa! Oletko käynyt näyttämässä olkapäätä missään vielä?

 5. ulla kirjoitti:

  Oih kun pääsis lenkille juoksemaan, Jalassa rasitusvamma ja lomailla tässä pitäs. Kävely pikkuisen heikkoo. 🙁 Täytynee lekurilla käydä . Puuh.

  Mutta ihanaa Jonna, kun olet alkanut piristymään 🙂 , Liikunta on tosiaan niin hyvä lääke kaikkeen !!!
  Mua alkaa vaan masistaa tää kun ei päääse liikkumaan. 🙁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *