Hae
Palasia Arjestani

Kolme helppoa, terveellistä ja makeaa herkkua arkeen!

Kaupallinen kampanja // Yhteistyössä Hermesetas

Mä arvostan arkileivonnassa helppoja ja nopeita reseptejä. Haluan myös, että raaka-aineet löytyvät aina kaapista eikä mitään tarvitse inspiraation iskiessä lähteä hakemaan kaupasta. Tykkään leipoa makeita leivonnaisia, mutta varsinkaan arkena en halua käyttää juurikaan sokeria. Viikonloppuna voi herkutella sokerillakin! Hermesetas on lanseerannut tänä keväänä uuden korvikkeen sokerille – Stevia Sweet Crystalin – joka sopii hyvin ruuanlaittoon, leivontaan ja makeutukseen. Sopii siis mun tarpeisiin paremmin kuin hyvin! Stevia Sweet Crystal on jatkoa Hermesetaksen stevia-tuoteperheen valikoimalle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAStevia Sweet Crystal on kasviperäinen, kaloriton makeutusaine. Stevian makeutusaineina toimivat erytritoli ja steviakasvista valmistetut stevioliglykosidit. Mikä parasta: tämä makeutusaine on hammasystävällinen eikä nosta verensokerin tasoa! Sopii erittäin hyvin siis arkikäyttöön ja lapsillekin vaikkapa murojen sekaan 🙂 Tuotetta voi käyttää sokerin korvikkeena niin leivonnassa, jälkiruuissa kuin juomissakin. Tuotteen käyttötarkoitus vastaa normaalia kidesokeria, mutta Sweet Crystalia käytettäessä täytyy muistaa, että se on kaksi kertaa makeampaa kuin sokeri! Jos ja kun korvaat sokerin määrää Stevia Sweet Crystalilla niin käytä sitä puolet vähemmän kuin sokeria, muuten saattaa suu vääntyä irvistykseen 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERASain tehtäväkseni kehitellä pari reseptiä, joissa käytän makeuttajana Stevia Swwt Crystalia. Tiesin heti mitä tekisin: mukikakkua ja suklaakeksejä! Halusin kehitellä reseptit, jotka ovat helppoja toteuttaa, mutta toisivat kuitenkin helpotusta mahdolliseen makean nälkään. Halusin myös, että reseptit ovat soveltuvia lapsillekin. Olen tehnyt reseptit tarkoituksella niin, että niistä riittää parille hengelle. Ettei tule liikaa ahmittua 😉 Kaikki reseptit ovat gluteenittomia, kunhan vain käytät gluteenittomia kaurahiutaleita kaurakekseissä ja maidottomiakin näistä saa korvaamalla voin kookosöljyllä! Hommahan lähti taas lapasesta, joten reseptejä tulikin loppujen lopuksi kolme…

OLYMPUS DIGITAL CAMERASuklaa-kaurakeksit (6-7 kpl)

 • 1 kypsä banaani
 • 1 dl kaurahiutaleita
 • 1 rkl kaakaojauhetta
 • 1,5 rkl kookoshiutaleita
 • 1 rkl Stevia Sweet Crystalia
 • 0,5 dl tummaa suklaata rouhittuna paloiksi

Muussaa banaani haarukalla kulhossa. Lisää muut ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Muotoile taikinasta käsin 6-7 pientä keksiä leivinpaperin päälle. Keksit eivät juurikaan leviä eli niitä voi laittaa pellille melko lähekkäin. Paista 175 asteessa n. 10 minuuttia tai kunnes keksit ovat kivan rapsakoita! Anna jäähtyä hetki ennen maisteluhetkeä 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAMinuutin gluteeniton mukikakku (1 mukillinen)

 • 1 rkl (luomu) voita
 • 0,5 rkl Stevia Sweet Crystalia
 • 1 rkl ruskeaa sokeria/kookossokeria
 • 0,5 tl vaniljauutetta
 • hyppysellinen suolaa
 • 1 kananmunan keltuainen
 • 3 rkl gluteenitonta jauhoseosta
 • 1 rkl tummaa suklaata rouhittuna

Sulata voi mukissa miroaaltouunissa. Lisää sulan voin joukkoon tumma sokeri, Stevia Sweet Crystal, vaniljauute sekä suola ja sekoita kunnolla. Lisää sekaan kananmunan keltuainen ja sekoita kunnolla. Lisää joukkoon gluteenittomat jauhot ja sekoita kunnolla. Maista ja taivastele kuinka hyvää jo pelkkä taikina on! Ripottele taikinan päälle rouhittu suklaa ja mikrota koko komeuttanoin 40 sekuntia. Älä mikrota liian kauan jottei kakusta tule kuivaa. Nautiskele kakkusia rennosti parvekkeella (tai terassilla) löhöten ja auringonpaisteesta nauttien 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKaksi ensimmäistä reseptiä oli lämpöisiä, joten bonarina vielä yksi kylmä resepti: maapähkinävoijätski! Banaani, nam. Maapähkinävoi, nam. Suklaa, nam. Makeus, nam. Tässä yhdistettynä ne kaikki terveelliseksi ja helpoksi reseptiksi!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMaapähkinäinen banaanijäätelö (1 iso annos tai 2 pientä)

 • 2 kypsää pakastettua banaani
 • 2 rkl maapäähkinävoita
 • 0,5 rkl Stevia Sweet Crystalia
 • päälle esim. raastettua suklaata

Pakasta banaaneita muutama tunti. Mitä pienemmäksi ne pilkot sitä nopemmin ne jäätyvät. Laita jäätyneet banaanilohkot, maapähkinävoi sekä Stevia Sweet Crystal tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Nostele jätski kippoon ja pudottele vielä sekaan pieniä maapähkinävoiknöllejä (jos haluat, minä halusin!). Koristele jätski esim. raastetulla suklaalla. Tarjoile heti!

Vinkki: pidä aina pakastettuja banaaninpaloja pakkasessa!

Täytyy sanoa, että tämä maapähkinäinen jätski oli omatekoisista jäätelöistä ehdottomasti paras! Ja söin koko annoksen ihan yksin…. 😀

Lisää hyviä reseptejä Stevia Sweet Crystalista löydät täältä! Osallistu myös kilpailuun samaisella sivulla!

Joko Stevia Sweet Crystal on teille tuttu ja miltäs nämä mun reseptit vaikuttivat? Meni ainakin meillä kuin kuumille kiville 😉

7 kommenttia

 1. anninen kirjoitti:

  Jee, kivoja reseptejä taas! 🙂 Mistä hyllystä kookoshiutaleet löytyy? Nyt pitää vaan päättää mitä reseptiä kokeilis ensimmäisenä!

  • Jonna kirjoitti:

   Hmm… omani ostin lähikaupasta ja siellä ne tais olla pähkinähyllyssä! Toi jäde on taivaallisen hyvää…

 2. lare kirjoitti:

  kivoja reseptejä! täytyypä laittaa testiin! olen kyllä varioimisen mestari ja alan aina keventelemään ja muokkailemaan, että saas nähdä miten käy.. 😀 mutta hei toi stevia sweet crystal ei ole kyllä uutta! ite oon ainakin käyttänyt jo vähintään pari vuotta!

  • Jonna kirjoitti:

   Olisko se Stevia – perheen jotain muuta tuotetta mitä oot käyttänyt? Tämä on nimittäin tosiaan vasta lanseerattu!

   Muokkaile ihmeessä omat versiot! Sillä laillahan sitä saa parhaimmat ja omaan makuun sopivat 😉

   • lare kirjoitti:

    Saman näköinen pussi, nimi ja pakkauskoko ainakin on. 😮 tai tuota pussia näkee enää harvemmin, vaihtoivat jossain vaiheessa tuollaiseen samanlaiseen ruskeasävyiseen, mutta ennen oli just tuossa valkoisessa. Sen, mitä kerroit ja mitä tuosta pussista näkyy, perusteella on ihan sama tuote, jota ovat tehneet jo vähintään sen pari vuotta, en tiedä aiemmasta kun söin silloin sokeria. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *