Hae
Palasia Arjestani

Överiherkuttelua – ruokapäiväkirja viikonlopulta

herkuttelua

Viime viikon överimätöistä syytän täysin miestä. Hänhän on nyt ollut jonkin aikaa jo dieetillä ja pitää silloin tällöin ”tankkauspäiviä” mikä hänen kohdallaan tarkoittaa siis kunnon överimättöjä. Viime lauantaina oli yksi näistä päivistä ja mulla kun ei omaa tahtoa herkkujen suhteen ole niin tuli itsekin siinä sivussa vedeltyä yhtä sun toista. Liitin tähän ruokapäiväkirjaan myös maanantain jolloin viimeistään meno aina vähän tasaantuu.

Lauantai

Heräsin aamulla riisipiirakoiden tuoksuun. Mies aloitti aamunsa pellillisellä vastapaistettuja riisipiirakoita ja paahtoleivillä kera nutellan. Itse tyydyin syömään omat perusleipäset. Iltapäivällä mäkkäriin ja ylioppilas juhliin, joissa tulikin taas maisteltua yhtä sun toista hyvää! Illalla tehtiin itse hodareita ja siihen päälle vielä jätskiä ja mansikoita jälkkäriksi 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA20160604_120215OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sunnuntai

Söntsänä vietettiin taas aikaa anoppilassa. Mä kävin aamulla kävelemässä ja iltapäivä menikin ihan vään höpötellessä. Illalla kotona oltiin tytön kanssa pihalla ja tein vielä itse suklaa-maapähkinäfudgea, josta tulossa ohje blogiin!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maanantai

Maanantai vietettiin hyvin pitkälti ulkona. Oltiin tytön kanssa leikkipuistossa, jossa oli lapsille tarjolla puistolounas. Itselleni varasin mukaan omenan ja pähkinäpatukan. Edistystä sekin, että muistan ottaa itselleni jotain syötävää mukaan! Jostain syystä olen todella huono syömään näin kotioloissa kunnon lounasta. Töissä tätä ongelmaa ei ole..

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERASemmonen viikonloppu meillä! Nyt onkin tällä viikolla ollut taas energiaa, vaikka muille jakaa. Näillä syömisillä luulis riittävän vaikka koko kaupungille 😀

Miläs te herkuttelitte viikonloppuna?

6 kommenttia

 1. Nimetön kirjoitti:

  Hyvältä näyttää juhlaviikonlopunkin safkat, ei liian tiukkapipoinen saa olla ;D

  • Jonna kirjoitti:

   Samaa mieltä! Otetaan ens viikonloppu sit vaikka vähän iisimmin 😀

 2. Mikke kirjoitti:

  Aika hurjalta kuulostaa noi ”överimättö safkat” itselläni dietin cheatti päivä sisältää hiilaria lisää kunnolla esim. Riisipuuro, pastaa, banaaneja. Rasvan vetäminen ei kyllä hyödytä mitään eikä liiallinen proteiinin saanti niin sanottuna tankkaus päivänä vaan se huomio pitäisi olla tosiaan siellä hiilihydraateissa jotta saadaan glykogeeni tasot nousuun. Enemmänkin tuntuu että noita niin sanottuja porsastelu päiviä pidetään ainoastaan pääkopan takia, niissä vaan on se hassu juttu että yleensä ne lähtee käsistä sekä yksi päivä on kohta kaksi ja yksi kerta kuukaudessa on kohta kaksi tai jopa joka viikonloppu. Tietysti pitää muistaa että jokaisella meillä on niin eri tavoitteet dietin suhteen, toiset hakee kisakuntoa, toiset kesä taikka ihan vaan pudotteluun muutamaan vyötärölle kerääntynyttä liikakiloa vastaan. Ruoka on hyvää, ei sitä käy kieltäminen, se vaan että mikä luokitellaan hyväksi ihmiselle ja mikä ei. Sen päättää ihminen itse mitä suuhunsa pistää.

  • Jonna kirjoitti:

   Joo ei hänkään noita kovin usein vedä vaan rankkaa nimenomaan hiilareilla. Hän on kokeillut diettijuttuja itsellään jo vuosikausia ja tuntuu toimivan jälleen kerran. Ei siis diettaa muuta kuin omaksi ilokseen!

   Mun vaan pitäisi itse löytää itsekuria jostain vähän enemmän. Jospa se taas löytyy sit kun pääsen enemmän treenailemaan!

 3. ninna kirjoitti:

  kun on juhlia, kyläilyjä ja menoja syömiset menee useimmiten sitä mitä on tarjolla ja vapaammin. harvoin synttärikemuissa on tarjolla salaattikakkua 😛 huomaatko itse tämän? ja on sulla ainakin itsekuria kun söit oman aamupalan etkä miehesi tapaan vetänyt övereitä. en ymmärrä tuota dietin ”tankkauspäivää” silloin voi mennä koko viikko ns pilalle siis kalorit korkojen kera. Omat herkkuni oli tuoreet mansikat.

  • Jonna kirjoitti:

   Juu kyllähän se näin on! Harvoin on pelkkää salaattia tarjolla ?

   Tankkauksen tarkoituksena on potkaista aineenvaihduntaa nextille levelille. Toisinaan tankata ihan vain päätä juurikin tällaisilla mättöpäivillä. Mikä nyt itse kullekin sopii ja mitä tavoittelee. Tuntui ainakin miehellä toimivan, kun paino oli taas tullut rytinällä alas!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *