Hae
Palasia Arjestani

Tuorejuustolla kuorrutettua uunilohta & porkkana-perunamuusia

tuorejuustolla kuorrutettua uunilohta

Kokattiin toissa viikolla Ruokaboksista menestyksekkäästi tuorejuustolla kuorrutettua uunilohta kera porkkana-perunamuussin. Sain meille kotiin instagram-yhteistyönä testattavaksi Ruokaboksin muksuversion eli muksuboksin. Meillä ei tyttö ole koskaan aiemmin tykännyt a)tuorejuustolla kuorrutetusta ruuasta ja b)porkkana-perunamuusista, vaan nytpä vihdoin ja viimein tykkäsi! Pidän itse todella paljon lohesta kera kunnon tuorejuustohunnun, joten tästä lähtien voidaan alkaa tekemään tätä useamminkin. Tiedättekö miten ihanaa on huomata, että lapselle alkaa koko ajan enemmän ja enemmän maistumaan ruoat, joihin hän ei aiemmin koskenut pitkällä tikullakaan? Se on nimittäin aivan mahtavaa! Täytyy kasvattaa arkiruokien repertuaaria pikku hiljaa ja tuoda lautaselle entistä enemmän erilaisia asioita ja makuja. Toki tämä ruokahan on sieltä helpoimmasta päästä myydä lapselle, mutta kuitenkin. Jostainhan se on aloitettava.

Tuorejuustolla kuorrutettu uunilohi on todella helppoa arkiruokaa. Lohihan kypsyy ihan itsekseen uunissa ja ainoa ”suuri työ” on perunoiden ja porkkanoiden kuoriminen. Minähän olen siitä jännä tyyppi, että tykkään suunnattoman paljon kuoria juureksia. Se on jotenkin todella meditatiivista puuhaa ja viihtyisin kyseisessä aktiviteetissa pitkäänkin. Ehkä juuri tämän takia meillä syödään usein porkkanaa ja perunaa 😀 Mennäänpä sitten itse reseptiin.

Tuorejuustolla kuorrutettua uunilohta & porkkana-perunamuussia

 • 1 pkt kirjolohta
 • suolaa
 • 1 pkt tuorejuustoa
 • 0,5 ruukkua tilliä
 • puolikas purjo
 • puolikkaan sitruunan mehu
 • tilkka oliiviöljyä

Muusi

 • n.800g perunoita
 • n.250g porkkanoita
 • 2-2,5 dl maitoa
 • 1 rkl voita
 • suolaa

tuorejuustolla kuorrutettua uunilohta

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja vesi kiehumaan kattilaan muusia varten. Kuori perunat ja porkkonat ja lohko ne. Keitä perunat ja porkkanat kypsiksi hyvin suolatussa vedessä.

Kumoa tuorejuusto kulhoon. Puolita purjo ja pese se hyvin. Suikaloi purjo ohuiksi suikaleiksi ja hienonna tilli. Sekoita ne tuorejuuston joukkoon. Purista sekaan myös sitruunan mehu ja mausta mustapippurilla sekä oliiviöljyllä.

Nosta lohi leivinpaperin päälle uunivuokaan ja mausta hyvin suolalla. Levitä lohen pintaan tuorejuustomassa tasaisesti. Paista lohta uunissa 15-20 minuuttia, kunnes se on sopivan kypsä.

Lämmitä maito mikrossa tai kattilassa. Valuta kypsistä juureksista vesi pois. Muussaa juurekset survimella ja vatkaa joukkoon maito sekä voi. Mausta ripauksella suolaa. Tarkasta maku.

Tarjoile ateria esim. raikkaan salaatin kera!

Edellinen postaus: Pikareissu Kuopioon

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *