Hae
Palasia Arjestani

Ketoreissarit – oi mitä herkkua!

*Sisältää mainoslinkkejä

ketoreissarit

Ainoa asia mitä olen ketolla ikävöinyt on leipä, mutta nyt ketoreissarit ovat pelastaneet minut pulasta leipähimojeni suhteen! Tätä leipää hehkutettiin todella paljon Keto kickstartin fb-ryhmässä, mutta ajattelin että näinköhän ovat hyviä. Tuntuu, että lähes kaikkeen suhtaudun nykyään skeptisesti mitä ruokaan tulee 😀 Kun ihminen on tottunut vuosikausia syömään vehnää ja sokeria, makumaailma tottuu siihen. Sehän on päivän selvä juttu! Keho ja makunystyrät kaipaavat sitä mitä ne ovat aina saaneet. On aika hemmetin vaikeaa pistä paletti ympäri ja yrittää totuttaa itsensä johonkin ihan muuhun. Mun suuri rakkaus on leipä ja ketoreissarit täyttivät elämästäni juuri yhden suuren aukon.

Ketoreissarit sisältävät todella paljon erilaisia siemeniä ja luulin niiden hankkimisen olevan iso investointi. Minulla kävi kuitenkin tuuri ja löysin mökin läheltä Oriveden S-marketistä lähes kaikki siemenet luomuina ja edullisina. Osa aineksista minulta löytyi jo valmiina. Ohje on hyvin simppeli eikä vaadi suuren suurta taituruutta keittiöasioissa. Leipien tekemiseen tarvitset blenderin, kulhon, lusikan ja tietysti uunin, jossa paistaa leivät. Ja sitten ei muuta kuin hommiin!

Ketoreissareiden alkuperäisen ohjeen laatija on Ketokokki (instassa @ketokokki) ja  löydät reseptin täältä. Samaiselta sivustolta löytyy mahtavia ketoreseptejä vaikka kuinka paljon, joten kannattaa käyttää hetki aikaa niiden selailuun 😉 Resepti on julkaistu myös Ketokickstartin Ketoreseptejä -kirjassa.

Herkulliset ketoreissarit

Tarvitset:

  • 1dl mantelijauhetta (nimenomaan jauhetta, ei jauhoa!)
  • 1dl kurpitsan siemeniä
  • 1dl auringonkukan siemeniä
  • 1dl pellavan siemeniä
  • 1rkl chian siemeniä
  • 1rkl seesamin siemeniä
  • 2rkl psylliumia
  • 2tl leivinjauhetta
  • 1 tl ksantaania
  • 4-5 kananmunaa (laitoin 4)
  • 100g öljyä tai sulaa voita
  • 1tl suolaa
  • 2dl vettä
1. Aja kaikki kuivat aineet hienoksi jauhoksi tehosekoittimessa
2. Vatkaa kananmunat sekaisin ja lisää vesi. Jos käytät öljyä, lisää myös se tässä vaiheessa kulhoon.
3 Kaada kuiva seos isoon kulhoon kananmuna-vesiseoksen päälle ja sekoita hyvin
4. Jos käytät voisulaa, lisää se tässä vaiheessa muiden ainesten sekaan ja sekoita taikina tasaiseksi
5. Anna taikinan vetäytyä 5-10 minuuttia
6. Taputtele reissumiehet tasaiseksi joka puolelta (n. 8kpl.) Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Ketoreissarit paisuvat hiukan, joten älä asettele niitä aivan kiinni toisiinsa pellille.
ketoreissarit
Voit käyttää pyörää muottia reissareiden muotoilussa, mutta itse hoidin homman ihan käsin.
Nautitaan esim. avocadon ja kurkun kera, mutta oikein paksu kerros luomuvoita toimii myös vastapaistettujen reissareiden päällä!
Makrot: Energia 315 kcal/ 1316 kJ / 100 g
Proteiini 11,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 1,7 g / 100 g
Rasva 28,7 g / 100 g

Ei sitten kannata ahtaa näitä kolmea peräjälkeen, sillä seuraavana päivänä on aika tukalat oltavat! Kaverilta kuulin…

Edellinen postaus: Tämä se on sitä elämää!

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

16 kommenttia

  1. Kati kirjoitti:

    Kiitos ohjeesta, täytyy laittaa kokeiluun!

    -Kati

  2. Annikki kirjoitti:

    Super hyviä. En muuta leipää enää syökkään ;P

  3. Lea kirjoitti:

    Mistä se tukala olo tuli? ?

    • Jonna kirjoitti:

      Todennäköisesti siitä, kun reissarit sisältävät niin paljon esim. siemeniä ja niitä jos ison satsin vetäisee kerralla niin saattaa olla suoli aika tiukilla!

  4. A kirjoitti:

    Tässä ohjeessa on viisinkertainen määrä ksantaania… Pitäisi olla varmaankin 1ml teelusikan sijaan? ?

    • Jonna kirjoitti:

      Moi, mulla on jauhemainen ksantaani niin siitä onn tosi vaikeaa ottaa milliä. Olen laittanut yhden siis aina teelusikallisen!

  5. Sanna kirjoitti:

    Millä voisi korvata mantelijauheen, kun on mantelille allerginen?

  6. Piia kirjoitti:

    Esimerkiksi pofiberilla, käytä sitä vaan puolet vähemmän kuin mantelijauhetta.

  7. Satu kirjoitti:

    Kiitos ohjeesta. Jossain vaiheessa leivän himo oli suuri. Tämä on pelastanut meidän aamut. Ihanan makuista kun leivänpaahtimessa paahtaa.

  8. Pivi kirjoitti:

    Ihana,kiitos tästä ohjeesta!
    T.”Rakastunut leipään ”
    Ps.siskolle kans kun kuvitteli ettei voi alkaa ketoilee ?

  9. Kiti kirjoitti:

    Todella hyviä tuli!

    Sovelsin vähän ja vatkasin munat vaahdoksi! Tuli huikean kuohkeita ja herkullisia sämpylöitä. Eilen meni yksi hampurilaisena ja aamulla 2 täytettyä sämpylää! Ihanaa! Kiitos 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *