Ketoreissarit – oi mitä herkkua!
*Sisältää mainoslinkkejä
Ainoa asia mitä olen ketolla ikävöinyt on leipä, mutta nyt ketoreissarit ovat pelastaneet minut pulasta leipähimojeni suhteen! Tätä leipää hehkutettiin todella paljon Keto kickstartin fb-ryhmässä, mutta ajattelin että näinköhän ovat hyviä. Tuntuu, että lähes kaikkeen suhtaudun nykyään skeptisesti mitä ruokaan tulee 😀 Kun ihminen on tottunut vuosikausia syömään vehnää ja sokeria, makumaailma tottuu siihen. Sehän on päivän selvä juttu! Keho ja makunystyrät kaipaavat sitä mitä ne ovat aina saaneet. On aika hemmetin vaikeaa pistä paletti ympäri ja yrittää totuttaa itsensä johonkin ihan muuhun. Mun suuri rakkaus on leipä ja ketoreissarit täyttivät elämästäni juuri yhden suuren aukon.
Ketoreissarit sisältävät todella paljon erilaisia siemeniä ja luulin niiden hankkimisen olevan iso investointi. Minulla kävi kuitenkin tuuri ja löysin mökin läheltä Oriveden S-marketistä lähes kaikki siemenet luomuina ja edullisina. Osa aineksista minulta löytyi jo valmiina. Ohje on hyvin simppeli eikä vaadi suuren suurta taituruutta keittiöasioissa. Leipien tekemiseen tarvitset blenderin, kulhon, lusikan ja tietysti uunin, jossa paistaa leivät. Ja sitten ei muuta kuin hommiin!
Ketoreissareiden alkuperäisen ohjeen laatija on Ketokokki (instassa @ketokokki) ja löydät reseptin täältä. Samaiselta sivustolta löytyy mahtavia ketoreseptejä vaikka kuinka paljon, joten kannattaa käyttää hetki aikaa niiden selailuun 😉 Resepti on julkaistu myös Ketokickstartin Ketoreseptejä -kirjassa.
Herkulliset ketoreissarit
Tarvitset:
- 1dl mantelijauhetta (nimenomaan jauhetta, ei jauhoa!)
- 1dl kurpitsan siemeniä
- 1dl auringonkukan siemeniä
- 1dl pellavan siemeniä
- 1rkl chian siemeniä
- 1rkl seesamin siemeniä
- 2rkl psylliumia
- 2tl leivinjauhetta
- 1 tl ksantaania
- 4-5 kananmunaa (laitoin 4)
- 100g öljyä tai sulaa voita
- 1tl suolaa
- 2dl vettä
Ei sitten kannata ahtaa näitä kolmea peräjälkeen, sillä seuraavana päivänä on aika tukalat oltavat! Kaverilta kuulin…
Kiitos ohjeesta, täytyy laittaa kokeiluun!
-Kati
Jee, kiva kuulla!
Super hyviä. En muuta leipää enää syökkään ;P
Nämä on kyllä herkkua!
Mistä se tukala olo tuli? ?
Todennäköisesti siitä, kun reissarit sisältävät niin paljon esim. siemeniä ja niitä jos ison satsin vetäisee kerralla niin saattaa olla suoli aika tiukilla!
Tässä ohjeessa on viisinkertainen määrä ksantaania… Pitäisi olla varmaankin 1ml teelusikan sijaan? ?
Moi, mulla on jauhemainen ksantaani niin siitä onn tosi vaikeaa ottaa milliä. Olen laittanut yhden siis aina teelusikallisen!
Millä voisi korvata mantelijauheen, kun on mantelille allerginen?
Esimerkiksi pofiberilla, käytä sitä vaan puolet vähemmän kuin mantelijauhetta.
Kiitos ohjeesta. Jossain vaiheessa leivän himo oli suuri. Tämä on pelastanut meidän aamut. Ihanan makuista kun leivänpaahtimessa paahtaa.
Jes, kiva kuulla vaikkei ohje minun käsialaani olekaan:)
Ihana,kiitos tästä ohjeesta!
T.”Rakastunut leipään ”
Ps.siskolle kans kun kuvitteli ettei voi alkaa ketoilee ?
Ole hyvä! Ketoreissarit ovat kyllä sairaan hyviä 🙂
Todella hyviä tuli!
Sovelsin vähän ja vatkasin munat vaahdoksi! Tuli huikean kuohkeita ja herkullisia sämpylöitä. Eilen meni yksi hampurilaisena ja aamulla 2 täytettyä sämpylää! Ihanaa! Kiitos 🙂
Oo, kuulostaapa hyvältä!! Hyvä vinkki 🙂