Hae
Palasia Arjestani

Helppoa arkiruokaa: Peruna-jauhelihapaistos

Peruna-jauhelihapaistos

Peruna-jauhelihapaistos on riittoisa arkiruoka, joka on myös helppo ja nopea tehdä (uuni hoitaa suurimman osan). Maistuu taatusti koko perheelle! Muistan, että tätä ruokaa tehtiin usein kotona ja taisipä tätä olla myös koulussakin tarjottavana silloin tällöin. Tykkään itse resepteistä, joihin ei tarvita miljoonia kalliita raaka-aineita, vaan ainekset saa halvalla ja tarvittaessa lähikaupastakin. Peruna on tällä hetkellä todella halpaa (tai no onhan se aina) ja jauhelihaa meiltä löytyy usein punalapulla pakkasesta. Niin tälläkin kertaa. Minulla on tapana ostaa useampi punalapullinen paketti ja pakastaa ne. Kun pakkasessa on aina joku proteiininlähde odottamassa, on helpompaa suunnitella sunnuntaina tulevan viikon ruokalistaa. Vuoallisesta peruna-jauhelihapaistosta minä ja tyttö syötiin useamman kerran!

Reseptin löysin monien muiden hyvin reseptien joukosta Yhteishyvän sivuilta. Sieltä kannattaa selata arkiruokareseptejä, sillä sivusto on täynnä todella herkullisia ruokia! Oletkos muuten lukenut Yhteishyvän sivulta jo tämän artikkelin? 😉 Sieltä saattaa löytyä tuttuja!

Helppo ja edullinen peruna-jauhelihapaistos

4 annosta

 • 400g jauhelihaa
 • 1 sipuli
 • 3 valkosipulinkynttä
 • 1 prk (500g) tomaattimurskaa
 • 3 rkl tomaattisosetta
 • 2 tl suolaa (laitoin enemmän)
 • mustapippuria ja muita mausteita oman maun mukaan
 • 3 dl vettä
 • 1 lihaliemikuutia
 • 6-7 keskikokoista ja kiinteää perunaa
 • 1 dl juustoraastetta

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Ruskista jauheliha pannulla. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää sipulit pannulle ja anna pehmetä pienen tovin. Lisää pannulle tomaattimurska, -sose, mausteet, vesi ja liemikuutio. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia ilman kantta.

Kuori ja viipaloi perunat. Kaada koko jauhelihakastike uunivuokaan ja lado päälle viipaloidut perunat. Paina perunoita lopuksi niin, että ne peittyvät kastikkeeseen. Kypsennä paistosta 200-asteisessa uunissa  noin 40 minuuttia. Lisää päälle juustoraaste ja jatka kypsentämistä vielä noin 15 minuuttia tai kunnes perunaviipaleet ovat pehmeitä.

Tarjoile esim. raikkaan salaatin kera!

Onko peruna-jauhelihapaistos teille tuttu ruoka lapsuudesta?

Lue myös:

Uunilihapullavuoka – Helppo arkiruokaa!

Helppoa arkiruokaa: Jauheliha-pastagratiini

Kattava ruokalista arkiruokiin

Edellinen postaus: Kinastelua kasveista

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *