Hae
Palasia Arjestani

Veikö Black Friday rahat?

Black Friday

Nämä suomalaiset Tuokio-merkin korvikset ostin itselleni I love me -messuilta.

Veikö Black Friday rahat vai säästyittekö pahemmilta tuhlailuilta? Sanotaanko näin, että koko kulutuksen juhlapäivä alkaa tulla pikku hiljaa korvista ulos. Joka ikinen kauppa ja liike toitottaa mainoksia joka tuutista, sähköposti on tulvillaan mainoksia ja facebook suorastaan kirkuu erilaisia alekamppiksia. Koko ajan puhutaan miten ihmisten täytyy vähentää kuluttamista ja alkaa ajattelemaan enemmän maapalloa ja kuitenkin tällaisia päiviä mainostetaan isoin kirjaimin. Toisaalta mietin, että jos muuten elää kovin nuukasti niin haittaako yksi päivä vuodessa mitään? Haittaa se, jos ostelee itselleen turhaa kamaa vain sen takia, että on edullista.

Black Friday – Mahdollisuus tuhlata turhaan tai kuluttaa järkevään

Black Fridayssa on kaksi eri puolta. Toisaalta kannustetaan ostaamaan edullista tavaraa ja moni varmasti sortuukin ostamaan jotain sellaista mitä ei oikeasti tarvitse. Toinen puoli on kuitenkin se, että jos pidät pääsi kylmänä ja hankit vain sellaisia asioita, joita oikeasti tarvitset, säästät selvää rahaa! Täytyy kuitenkin pitää aina järki päässä ja olla tarkkana hintojen kanssa. Alennettu hinta ei välttämättä oikeasti tarkoita, että asia on halvempi kuin ennen. Jotkin yritykset ovat kuulemani mukaan nostaneet tuotteen alkuperäistä hintaa roimasti ja laittaneet sen ”muka-aleen”, jolloin ostaja tietysti ajattelee, että nyt täytyy ostaa kun on niin kova ale. Todellisuudessa käytätkin tuotteeseen enemmän rahaa kuin mitä olisit siihen käyttänyt vaikkapa kaksi viikkoa sitten.

Black Friday

Myönnän, tuhlaan silloin tällöin mm. kukkiin!

Viime vuonna Black Friday oli oikeasti vain se yksi päivä, mutta tänä vuonna homma on levinnyt jo viikon mittaiseksi, joka alkaa mun mielestä olla jo ehkä vähän liikaa. Viime vuonna hankittiin suurin osa joululahjoista hyvällä alennuksella ja tänä vuonna tein saman. Lähdin eilen ostoksille sillä asenteella, että mitään turhaa en kanna kotiin ja siinä lupauksessa pysyin. Hankin osan lahjoista netistä ja osan kivijalkakaupoista. Teen tänäkin vuonna paljon lahjoja itse ja niihin tarvittavia tarvikkeita hankin eilen nettikaupoista edullisemmin. Tänä vuonna lahjojen kanssa saa muutenkin olla paljon tarkempi, mikä ei ole yhtään huono asia, sillä veronpalautukset tulivat ja menivät jo! Ylimääräistä rahaa ei siis lahjoihin ole eli kaikki täytyy hankkia oman palkan ja budjetin rajoissa. Minulla on myös ollut joka vuosi tapana ostaa itselleni jokin pieni lahja ja tänä vuonna se oli Yogaian jäsenyys. Panostan mieluummin omaan hyvinvointiini kuin mihinkään materiaan!

Mites teidän Black Friday? Tuliko tuhlailtua vai teittekö hyviä ja tarpeellisia hankintoja?

Edellinen postaus: Jotain on muuttunut, vaikka en haluaisi

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *