Hae
Palasia Arjestani

Itse tehdyt raakapatukat

itse tehdyt raakapatukat

Itse tehdyt raakapatukat – rahaa säästyy!

Mulla on tapana ottaa töihin usein välipalaksi jonkinlainen raakapatukka. Siitä saa hyvin energiaa ja sen on nopea syödä tilanteessa kuin tilanteessa. Lisäksi pidän suunnattoman paljon erilaisista raakapatukoista. Voisin syödä niitä ihan vain huvin vuoksi. Ainoa miinus niissä on hinta. Yksi patukka maksaa 1-2 euroa riippuen mistä ostaa ja löytääkö hyvän paljousalennuksen. Jos joka päivä syö kaupasta ostetun patukan, tulee hinnaksi viikkotasolla 5-10 euroa ja kuukausitasolla 20-40 euroa. Se on paljon rahaa patukoihin. Niinpä päätin alkaa tekemään raakapatukoita itse. Kaikki ainekset löytyivät kaapista, joten patukoita varten ei tarvinnut käydä kaupassa ollenkaan. Mikäs sen kätevämpää! Itse tehtyihin raakapatukoihin voi laittaa kaikenlaisia asioita kaappien perukoilta ja näin saa aina tehtyä vähän eri makuista pötkylää välipalaksi.

Patukoiden tekoon vaaditaan suht tehokas blenderi. Toki tehottomampikin käy, mutta silloin vaaditaan aikaa ja kärsivällisyyttä. Massaa joutuu kaapimaan muutamaan otteeseen blenderin kulhon sivuilta, jotta massasta saadaan tasaista. Muutoin raakapatukoiden tekeminen on todella helppoa ja nopeaa. Ja eikun tekemään!

itse tehdyt raakapatukat

Itse tehdyt raakapatukat (n. 8 kpl)

  • 2,5 dl rusinoita
  • 3,5 dl manteleita tai muita pähkinöitä
  • 1 rkl chia-siemeniä
  • 2 rkl kuorittuja hampunsiemeniä (Foodin)
  • 2 rkl juoksevaa kookosöljyä
  • 1 rkl lämmintä vettä

Pilko pähkinöitä veitsellä hieman pienemmiksi. Helpottaa itse massantekoprosessia suunnattomasti. Laita kaikki ainekset blenderiin ja blendaa tasaiseksi. Voi olla, että joudut kaapimaan massaa muutamaan otteeseen kulhon reunoilta.

Vuora lasikulhon (tai muun kulhon) pohja ja sivut kelmulla. Minä käytin n. 10 x 20 cm kokoista uunivuokaa. Lorauta pohjalle kelmun päälle hieman kookosöljyä ja valele pohja sillä. Tämä helpottaa patukoiden irrottamista. Lusikoi patukkamassa kulhoon kelmun päälle ja tasoita sormilla tasaiseksi levyksi. Nosta tunniksi jääkaappiin jähmettymään. Nosta patukkamassa kelmun avulla pois kulhosta ja pilko veitsellä haluamasi kokoisia paloja. Voit säilyttää patukoita jääkaapissa muutaman päivän hyvin suljetussa rasiassa tai nostaa koko satsin pakkaseen ja ottaa sieltä herkkupatukan aina tarpeen tullen!

Onko itse tehdyt raakapatukat teidän juttu vai luotatteko kaupan versioihin?

Tsekkaa myös: herkkuhetkeen suklaa-appelsiinitryffelit ja raakasuklaa snickers-bountytäytteellä

Seuraa minua:

Instagramissa

Facebookissa

Youtubessa

itse tehdyt raakapatukat

2 kommenttia

  1. ninna kirjoitti:

    itsetehdyt ehdottomasti samoin siemennäkkileipä, kuivatut hedelmät ja juurekset joita kuivatan saunassa(ilman lämmitystä)toimii hyvin kun siellä on 35astetta. näkkileipää saa myös kuivattamalla vanhaa leipää.

    • Jonna kirjoitti:

      Oi, siemennäkkileipää pitäisi tehdäkin! Se on niiiin hyvää 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *