Hae
Palasia Arjestani

Ruokapäiväkirja – mikä ruokailurytmi?

PicsArt_06-12-03.39.41

Useimmiten ruokailurytmiksi suositellaan 3-4 tuntia. Jotkut suosivat intermitted fastingia, jossa paastotaan 16 tuntia ja seuraavat 8 tuntia saa syödä niin paljon kuin haluaa. Yksi syö kahden tunnin välein ja toinen vain silloin kun on nälkä. Mulla ruokailuvälit ovat ikuinen ongelma niin kuin olen kertonutkin. Unohdan yksinkertaisesti syödä. Tällä viikolla olen ehkä jo pikkusen saanut asiassa petrattua, mutta vielä on parannettavaa. Mulle paras rytmi olisi nimenomaan se monen suosima 3-4 tuntia, koska silloin energiatasot pysyvät tasaisina koko päivän. Nyt huomaan selkeää väsymystä iltapäivällä, koska syön aamupäivisin liian vähän.

Tässä mun ruokapäiväkirja tiistaista perjantaihin!

Tiistai

Aamupäivällä kävin kasvohoidossa keskustassa ja lounaaksi tein mukaan smoothien. Iltapäivän elinkin pelkillä naposteltavilla ja iltapala unohtui kokonaan 🙁

PicsArt_06-12-02.12.28

Aamupalana tummaa leipää vihanneksilla, juustolla ja paistetulla munalla // lounaana tuhti smoothie (ei kuvaa) // iltapäivällä jätski // kahvia ja elovena-keksi // pari palaa itse tehtyä suklaafudgea // lautasellinen bataattikeittoa illalla // ei iltapalaa…

Keskiviikko

Aamupäivä touhuttiin kotona leikkipuistossa. Lounaalle tyhjentelin pakastinta ja tein varsinaisen budjettilounaan: nakkeja, raneja sekä pakastevihanneksia. Iltapäivällä välipalana kuittasin pelkällä kahvilla ja illan vietinkin keskustassa Elloksen kesäkemuissa syöden hyvin ja pari lasia skumppaakin taisi kulua!

PicsArt_06-12-02.15.37

Aamupalana perinteiset leivät  (ei kuvaa) // lounaalla nakkeja, raneja ja vihanneksia // jälkkäriksi raparperikeittoa kermavaahdolla // illalla ruokailut kesäbileissä // iltapalaksi tomaattia ja pähkinöitä.

Torstai

Nukuttiin pitkään ja aamupalan söin vasta yhdentoista aikaan. Koko päivä kului kotona ja ulkona touhutessa.  Ei ollut nälkä oikein koko päivänä…

PicsArt_06-12-02.19.08

Aamupalana tummaa leipää vihanneksilla, juustolla ja paistetulla kananmunalla // lounaalla spagettia ja jauhelihakastiketta kera vihannesten // alkuillasta riisikakkuja mp-voilla ja banskuletut sekä pari palaa suklaafudgea // iltapalaksi mustikka nicecream.

Perjantai 

Aamupäivä vietettiin taas leikkipuistossa ja tyttö söi siellä lounaan. Aikuisille oli tarjolla kahvia ja raparperipiirakkaa. Iltapäivällä siivottiin kotona ja latasin taas läjän kamaa myyntiin. Ilta kului autossa istuessa matkalla mökille.

PicsArt_06-12-02.22.32

Aamupalana leivät kinkulla, juustolla ja vihanneksilla, kahvia ja vettä // leikkipuistossa piirakka + kahvi // puoli kolmen maissa lounaaksi edellispäivän ruokaa // automatkalla suolapähkinöitä ja muutama karamelli // kaupasta jätski // mökillä pitkästä aikaa maksalootaa anopin tekemällä puolukkahillolla // iltapalaksi sämpylä päällisillä ja tomaatteja.

Kyllä tästä on vielä pitkä matka mun normaaliin ruokavalioon, mutta tuntuu etten kohta edes muista minkälainen se oli. Oi että mä odotan aikaa, kun pääsen treenaamaan normaalisti ja ruokahalu palautuu entiselleen! Yhä vaan täytyy kiinnittää huomiota ruokailuväleihin etten vallan nuupahda iltapäivisin.

No Miltäs näyttää tällä kerralla?

ps. Tänään viimeinen päivä saada 25% lisäalennus Elloksen kesäaleissa! Ohjeet ja koodin löydät täältä.

9 kommenttia

 1. Nina kirjoitti:

  Ootko kokeillu sellaista ruokista missä ruoka-annokset on ravintoarvoltaan suurinpiirtein samanlaisia…täysjyväviljaa, puhdasta prodea, kasvikset/vihannekset, hyviä rasvoja vähän. Marjoja ja hedelmiä kylkeen jos halajaa. Sais vakaaksi energian saannin ja siitä helppo päästä kartalle miten ja millä kroppa toimii, helppo puottaa painoa ja vastaavasti herkutella tarpeen mukaan? Antaa motivaatiota kun tietää että ruoka tukee omaa harrastusta? Oisko noissa mitään ideaa? Sun ruuanlaittotaidolla noista eväistähän loihtii vaikka mitä 😉

  • Jonna kirjoitti:

   Ei ollenkaan huono idea! Vaatii vaan sen laskemisen mitä vihaan yli kaiken 😀 Mutta joo, energian saanti täytyy saada tasaiseksi ja tänään oon siinä kyllä hyvin onnistunut. Onko sulla just tuollainen ruokis käytössä?

   • nina kirjoitti:

    Joo on sama kuivapaino hh joka aterialla ja prodeja kans, makroissa en laske itekkään, menis jo yli ymmärryksen 😀 riisi ja kaura itelle sopivin, ei käy turvottaa. Mut takaa tasaisen energiasaannin ja nälkä muistuttaa että on ruoka-aika 🙂 aikansa kun noudattaa niin pääsee kartalle mitä kroppa sanoo, siitähän helppo soveltaa.

 2. ulla kirjoitti:

  hmmm- mitäs jos aloittaisit aamun puurolla, marjoilla ja kylkeen jotain proteiinia, kyllä kuule jaksaaa vaikka mitä lounaaseen asti . 🙂

 3. ulla kirjoitti:

  Mites se aamupuuro on maistunut ? 🙂 🙂

 4. ulla kirjoitti:

  Älä muuta sano !!!! 🙂 Oispa jo aamu ! 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *