Hae
Palasia Arjestani

Fastfood.

Olen ollut vähän laiska eilen ja tänään ruuanlaiton osalta. Suunnittelen joka päivä tekeväni jonkun erilaisen ja vähän enemmän aikaa vievän ruokalajin, mutta illalla päädyn aina pikaversioon. Treenien aloittaminen sairastelun jälkeen on yllättäen lohkaissut ison palan illoista ja taas täytyisi alkaa tekemään suurempia satseja ruokaa kerralla. Mutta kun mua kyllästyttää! En halua syödä samoja safkoja päivästä toiseen. Tahdon uusia makuja, uusia ruoka-aineita ja enemmän aikaa kokeilla reseptejä. Mistä lisätunteja vuorokauteen?

kuvia 029

 

Tänään mulla veny ruokailuaika todella pitkäksi lounaan jälkeen. Kävin Akvamariinin showroomilla (huomenna lisää juttu siitä!) pyörähtämässä töiden jälkeen enkä tajunnut ollenkaan varata mitään välipalaa mukaan. Sanomattakin lienee selvää että olin kuolla nälkään kotiin tullessa ja nopsaan piti saada ruokaa itselleni ja lapselle. Siitä sitten jääkaappia kaivelemaan.

kuvia 028 kuvia 027Jääkapista löytyi vielä yksi purkki Jokilaakson Juustolta saamaani valmista guacamolea ja sain siitä idean pikaiseen tonnikala-guacamole-mössöön. Kaveriksi kelpasi muutama pala parhaimmat päivänsä nähnyttä leipää.  Tuota tonnikalamössöä olen aiemminkin tehnyt avocadosta ja kaveriksi silloin keittelin riisiä. Mahdottoman hyvää niinkin! Tuo guacamole on oikeasti superhyvää ja siinä on tosiaan 92% avocadoa 🙂 Vielä kun pikkuisen lisää sen sekaan raakaa punasipulia niin guacamole on ihan täydellistä mun makuun.

kuvia 026 kuvia 030

 

Aika helpolla valmistui tämän päivän illallinen vaikka eihän tuo niin täyttävää ole kuin kunnon ruoka. Tänään on kuitenkin välipäivä treeneistä, joten passaa syödä hieman kevyemmin 🙂 Iltapalaksi vielä vihanneksia ja jotain pientä protskupommia niin eiköhän niillä yön yli jakseta.

Onko teillä usein tällaisia tilanteita, että on pakko keksiä jotain suht terveellistä syötävää ja nopeasti? Mitä silloin valmistatte?

*postaus sisältää linkin yhteistyökumppanin sivuille*

6 kommenttia

 1. Saana kirjoitti:

  Minuun taas ei tuo guacamole iskenyt (ehkä annan sille toisen mahdollisuuden tonnikalan kanssa, kiitos vinkistä!), hummukset sen sijaan oli tosi hyviä.

  t. arapajaisvoittaja 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Mä olenkin suuri guacamolen ystävä! Hummuksien kanssa en oo vieläkään päässyt ihan kamuiksi, mut maistellut olen niitä kyllä paljon 🙂

 2. Sonetti kirjoitti:

  Mua ärsyttää myös se, että viikosta toiseen pyöritetään sitä samaa ”ruokalistaa”. Usein päätän, että nyt jotain ihan muuta, mutta lautaselta löytyy silti makaroonilaatikkoa, jtn peruskeittoa tai kanaa&riisiä eri versioina. Tylsää! Alkuvkosta pyöräytin puolukkavispipuuron ja sitä olen vedellyt aamu- ja iltapalana ja kerran jo lounaaksikin. Nam! Munakas on tällä hetkellä mun suosikki hätäpikaratkaisuna. Mä haaveilen myös lisätunneista vuorokauteen, että olisi enemmän aikaa mm. ruuanlaittoon. Tykkään siitä, mutta aika on rajallista. Plaah!

  Kiitos mahtavista lukukokemuksista! 🙂 Blogisi on ihanan maanläheinen ja käytännöllinen.

  • Jonna kirjoitti:

   Jännä miten se mielikuvitus loppuu just sillä hetkellä kun haluaisi jotain normaalista poikkeavaa. Sit tehdään sitä tavallista jauhelihakastiketta… Mä etsin välillä inspistä etrsiresepti.fi:tä, pirkasta, yhteishyvän sivuilta ja nyt uusimpana on foodie.fm! Kannattaa käydä katselemassa, noissa on paljon kivoja reseptejä, helppoja vielä 🙂

   Kiva jos jatkat lukijana (ja kommentoijana 😉 ) tästäkin edes päin!

 3. Mika kirjoitti:

  Mulle tulee aina valmiista guacamoleista mieleen se Pirkan versio jossa avokadoa on 0.7 prosenttia 😀 Tossa sun ostamassa on ”hieman” enemmän!

  • Jonna kirjoitti:

   No sama täällä 😀 Tossa on tosiaan pikkasen enemmän aitoa tavaraa ja on aika eri makuinenkin! Ylläri 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *