Hae
Palasia Arjestani

Pahimpaan sarven puutteeseen

kuvia 007

No niin, siellä kaikki pikkupervot istuu nyt nenä ruudussa ja miettii mitäs Jonnalla on oikein tarjolla 😀 Jonnalla on tarjolla sarvia! Tarkemmin herkullisia juustosarvia, joita tehtiin tytön kanssa maanantaina kun ei muuta keksitty. Juustosarvet on sika helppoja ja nopeita tehdä, mutta miksi niitä teen kuitenkin aivan liian harvoin? Jostain sain ajatuksen juustosarvien tekemiseen ja kun mies vielä kiltisti toi kauppamatkaltaan kermaviiliä sekä juustoraastetta niin alettiin tytön kanssa pöllyttämään jauhoja. Ja kyllä niitä pöllytettiinkin! Koko keittiö oli lattiasta kattoon valkoisena meidän (lähinnä tytön) jäljiltä ja leipomisurakkaa seurasi luonnollisesti juustosarvien tuhoaminen parempiin suihin sekä siivousurakka 😀

kuvia 002

Herkulliset juustosarvet

 • 4 dl vehnäjauhoja
 • 2 dl Emmental-juustoraastetta
 • 2 1/2 tl leivinjauhetta
 • 1/2 tl suolaa
 • 50g pehmeää voita
 • 1 prk kermaviiliä

Väliin ja päälle Emmental-juustoraastetta. Voiteluun yksi kananmuna.

kuvia 030kuvia 032

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää pehmeä rasva sekä kermaviili. Sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina kahteen osaan ja käsittele yksi puolikas kerrallaan. Kaulitse taikina jauhotetulla pöydällä ympyrän muotoiseksi. Jaa ympyrä esim. pizzaleikkurilla kahdeksaan osaan. Laita juustoraastetta taikinakolmion leveimpään osaan ja kierrä tiukasti sarveksi.

kuvia 033kuvia 031kuvia 034

Tee näin koko taikinalle. Nosta sarvet uunipellille, muista pieni leviämisvara! Voitele sarvet kananmunalla ja ripottele päälle vielä hiukan juustoraastetta. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 10-15 minuuttia.

kuvia 001

Nautiskele heti esim. keiton seurana tai seuraavana päivänä vähän aikaa mikrossa lämmitettynä 🙂

IMG_20141103_190245

Millon viimeksi olette tehneet juustosarvia?

4 kommenttia

 1. Michelle-80 kirjoitti:

  En ikinä alusta loppuun saakka. Kaupan kylmäaltaasta taikinan napannut ja tehnyt siitä…. =D

 2. hanski84 kirjoitti:

  Tänään tekaisin sinun insipiroimana ensimmäisen kerran. Oli helppoa ja tuli hyvää, kiitos reseptistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *