Pahimpaan sarven puutteeseen
No niin, siellä kaikki pikkupervot istuu nyt nenä ruudussa ja miettii mitäs Jonnalla on oikein tarjolla 😀 Jonnalla on tarjolla sarvia! Tarkemmin herkullisia juustosarvia, joita tehtiin tytön kanssa maanantaina kun ei muuta keksitty. Juustosarvet on sika helppoja ja nopeita tehdä, mutta miksi niitä teen kuitenkin aivan liian harvoin? Jostain sain ajatuksen juustosarvien tekemiseen ja kun mies vielä kiltisti toi kauppamatkaltaan kermaviiliä sekä juustoraastetta niin alettiin tytön kanssa pöllyttämään jauhoja. Ja kyllä niitä pöllytettiinkin! Koko keittiö oli lattiasta kattoon valkoisena meidän (lähinnä tytön) jäljiltä ja leipomisurakkaa seurasi luonnollisesti juustosarvien tuhoaminen parempiin suihin sekä siivousurakka 😀
Herkulliset juustosarvet
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 dl Emmental-juustoraastetta
- 2 1/2 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl suolaa
- 50g pehmeää voita
- 1 prk kermaviiliä
Väliin ja päälle Emmental-juustoraastetta. Voiteluun yksi kananmuna.
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää pehmeä rasva sekä kermaviili. Sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina kahteen osaan ja käsittele yksi puolikas kerrallaan. Kaulitse taikina jauhotetulla pöydällä ympyrän muotoiseksi. Jaa ympyrä esim. pizzaleikkurilla kahdeksaan osaan. Laita juustoraastetta taikinakolmion leveimpään osaan ja kierrä tiukasti sarveksi.
Tee näin koko taikinalle. Nosta sarvet uunipellille, muista pieni leviämisvara! Voitele sarvet kananmunalla ja ripottele päälle vielä hiukan juustoraastetta. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 10-15 minuuttia.
Nautiskele heti esim. keiton seurana tai seuraavana päivänä vähän aikaa mikrossa lämmitettynä 🙂
Millon viimeksi olette tehneet juustosarvia?
En ikinä alusta loppuun saakka. Kaupan kylmäaltaasta taikinan napannut ja tehnyt siitä…. =D
Helppo ja nopea tehdä alusta loppuun itsekin! 🙂
Tänään tekaisin sinun insipiroimana ensimmäisen kerran. Oli helppoa ja tuli hyvää, kiitos reseptistä!
Kiva kuulla! Täytyy itsekin tehdä uusi satsi piakkoin 🙂