Hae
Palasia Arjestani

Karvamangustien syysterveiset!

kuvia 005

Heippa! Meistä talon karvaisimmista asukeista on pyydelty paljon juttua, mut toi meidän emäntä on sen verran itserakasta sorttia että postaa aina vaan juttuja itsestään ja siitä yhestä pienestä ja kovaäänisestä ihmisestä. Ärsyttävää. Meitä asuu täällä kolme ja oikeastaan mehän tätä kämppää täällä hallinnoidaan ja ihmiset tanssii meidän pillin mukaan. Jos ei tanssi niin laitetaan tanssimaan. Lempivaatteiden päälle oksentaminen on erittäin hyvä keino palauttaa kuri ja järjestys tähän taloon. Me ollaan kaikki leikattuja kotikissoja ja viihdytään sisällä kesät ja talvet. Ulos meitä ei saa kirveelläkään! Tahdotte varmaan tietää ketä me tarkemmin ollaan?

IMG_20140818_160814

kuvia 003

Minä olen Lola, talon ensimmäinen asukki ja kuulemma ulkomaan vahvistus, Latviasta kun olen kotoisin. Minä olen se outo lintu, kuppiin tuijottelija ja boheemi kuvataiteilija. Mun sielunelämästä ei kuulemma kukaan ota selvää enkä aina itsekään tiedä olenko kissa vai ihminen. Tykkään pötkötellä lämpöisessä, mutta olen hyvin tarkka missä haluan yöni nukkua. Siksipä herätän emännän noin neljä kertää yössä raapimalla sitä käsivarsiin että se ymmärtää kääntyä selälleen. Mun suosikkipaikka nimittäin on mamman jalkojen välissä eikä missään muualla! Olen hyvin nirso kissa ja minulle kelpaa vain tietty kissanhiekka. Jos laatikossa on väärää hiekkaa niin pissaan eteisen nurkkaan. Pissaan sinne muutenkin jos asiat eivät minua miellytä. Helppo ja tehokas keino saada itsensä ymmärretyksi. Ääneltäni en ole kovin vahva, tykkään enemmän raakkua kuin naukua, Lempiruokaani on kaikki kalliit luksusruuat, mitkään Latzit ja Whiskasit ei mulle kelpaa! Kinkusta diggaan paljon, samoin katkaravuista.

kuvia 001

kuvia 037

Minä olen Evangelina eli Eva, talon vanhin karvaisista ja universumin kovaäänisin kissa. Mulla on aina paljon asiaa ja mielelläni ilmaisen kaiken mahdollisimman kovalla äänellä! Minulla on maailman sinisimmät silmät ja pehmein turkki. Niin olen kuullut sanottavan ja tottahan se on. Silittely on parasta mitä tiedän ja hakeudunkin aina silitettäväksi kun on mahdollista. Tuttu tai tuntematon, kaikki käy! Mä olen kuulemma todella herkkävatsainen ja bulimikoksikin haukkuvat. Oksennan lähes kaiken ruuan minkä suuhuni laitan ja olenkin nykyään hyvin tarkka, että ruoka on laadukasta ja kallista. Saatan tosin oksentaa nekin, ihan vaan kiusatakseni muita. Nukun aina yöni emännän vieressä sängyssä, mielellään peiton alla tai tyynyllä pään vieressä. Matkustamisesta en tykkää yhtään ja pyrin huutamaan joka kerta koko mökkimatkan Helsingistä Orivedelle. Kynteni terotan aina sohvan selkämykseen, vaikka onhan meillä tuo raapimispuukin…

kuvia 038

kuvia 034

Kissamaailman mafioso, Melli, tässä moi! Eva on mun mutsi, mut mä oon satakertaa kovempi mimmi kuin se. Olen pieni ja hentoinen, mutta älkää antako ulkonäön pettää! Saatan miukaista hennolla äänelläni kauniisti, mutta minulla on pimeämpi puoli jonka avulla pidän jöötä meidän residenssissä. Mun mutsi luulee hallitsevansa koko meidän kissakolmikkoa, mutta kyllä se olen minä joka täällä määrää. Tykkään pötkötellä yksinäni, koska oma seurani on parasta mitä tiedän. Kun tahdon rapsutuksia, menen pyytämään niitä kovaäänisesti. Yleensä juuri ennen nukkumaanmenoa tai vastaavasti heti kun isäntäväki avaa silmänsä. Minua silitetään vain silloin kun itse niin tahdon. Ruuan suhteen olen yhtä nirso kuin nuo kaksi muutakin, syön vain parasta! Älkää siis vaivautuko laittamaan ruokakippooni mitään halpiskamaa. Olen piiloutumisen maailmanmestari ja pyrin tekemään mökille lähdöt mahdollisimman vaikeiksi. Sellaista piilopaikkaa ei olekaan mihin en itseäni survoisi.

kuvia 014

kuvia 015

Vihdoin nää blogimaailman tyypit tajusivat miten cooleja tyyppejä me ollaan ja Peten koiratarvike lahjoitti meille uuden Trixie aktivointilelun testattavaksi. Vanhat lelut onkin jo ihan loppuun kynsittyjä. Toi kovaääninen ihmislapsi yritti heti omia meidän lelun itselleen ja kaiken lisäksi tunki itsensä joka kuvaan! Törkeää käytöstä. Emäntä onneksi hääti sen vähän kauemmas, laittoi leluun kaikenlaisia herkkunaksuja ja antoi meidän rauhassa ihmetellä uutta aktivointilelua.

kuvia 017

kuvia 018

kuvia 020

kuvia 023

kuvia 025

Ensin me oltiin ihan et mikä hitto tää on, mut sit kun päästiin jyvälle niin käytiin vuoron perään kaivelemassa leluja ja herkkupaloja lelun uumenista! Alkuun oli tosi vaikeaa saada herkkuja tuolta kipoista ja onkaloista, mutta sehän siitä tosi hauskaa tekeekin. Emäntä lupas täyttää lelun meille aina aamulla herkuilla niin saadaan leikkiä päivisin, kun kukaan ei ole meille pitämässä seuraa. Aika kiva idea vai mitä? Joulupukilta ollaan toivottu kasoittain uusia leluja tai vastaavasti joku voisi kaivella meidän vanhat lelut sohvan alta, jonne ne tuppaa leikin tiimellyksessä aina sujahtamaan.

kuvia 028

kuvia 029

kuvia 031

kuvia 033

Katseltiin äsken vierestä, kun emäntä surffasi Peten koiratarvikkeen sivuilta ja siellähän on firman nimestä huolimatta meille kissoillekin (ja muillekin lemmikeille) vaikka mitä! Peten Koiratarvike on kuulemma kotimainen yritys ja lupaa nopeat ja luotettavat toimituksetkin. Emäntä ja isäntä on hankkineet meille viime aikoina vaikka mitä uusia juttua. Saatiin uudet ruoka- ja juomakipot ja todella suuri kuljetuskoppa! Siellä kelpaa meidän kaikkien matkustaa nyt yhdessä. Mutta koska ollaan kissoja, jotka eivät ole ikinä mihinkään tyytyväisiä niin tahdottais meille uusi raapimispuu ja kasoittain lisää leluja ja herkkuja! Mamma on sitä mieltä, että meidän nykyinen kiipeilypuu on aivan liian iso ja ruma niin joku tällainen söpömpi malli olis kiva. Meille se on oikeastaan ihan sama kunhan kynnet terottuu! Mitä ruokiin tulee niin Almo nature on meidän ehdoton suosikki ja sitä pyydetäänkin tuomaan joka kerta eläinkauppa reissuilta.

Karvaisin ja kovaäänisin terveisin,

Lola, Eva ja Melli <3

Pssst. Käskettiin vielä sanoa, että postauksessa on mainoslinkkejä. Älkää pahastuko.

10 kommenttia

 1. nella kirjoitti:

  Hauska ja söpö postaus! 🙂

 2. Soile kirjoitti:

  Ihana postaus, ihanat karvajalat 🙂

 3. Annika kirjoitti:

  ”Kissaihmisenä” tykkäsin

  • Jonna kirjoitti:

   Kiva kuulla! Voisin useamminkin tehdä kissa-aiheisia postauksia 😉

 4. Piia T kirjoitti:

  Ihana postaus! Pitääkin näyttää tytölle, kun hän on ihan rakastunut kaikkiin kissoihin ja kissa-aiheisiin juttuihin. Ottaisin itsekin kissan, mutta olen allerginen joten en uskalla riskeerata. Meidän on tyytyminen vain kavereiden kissojen silittelyyn ja katselemaan kissavideoita youtubesta.
  Mukavaa syksyä kissoille ja myös muille perheenjäsenille 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Höh,harmi kun ette voi omaa kattia ottaa 🙁 jospa tästä oli iloa teidänkin tytskälle!

   Tsemppii ens viikonlopulle!

 5. kisse kirjoitti:

  ….Mutta koska ollaan kissoja, jotka eivät ole ikinä mihinkään tyytyväisiä….
  … oma seurani on parasta mitä tiedän….
  … ruoka on laadukasta ja kallista. Saatan tosin oksentaa nekin, ihan vaan kiusatakseni muita…
  … Pissaan sinne muutenkin jos asiat eivät minua miellytä…

  NAUROIN ÄÄNEEN koska tämä on NIIN totta :DDD

  • Jonna kirjoitti:

   😀 😀 Noi meidän katit on kyllä niin persoonia kuin vaan olla ja voi! Toisaalta tosi kiva etteivät ole mitään tasaisia möllöttäjiä, mutta kyllä mä välillä revin hiuksia päästäni niiden kanssa 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *