Hae
Palasia Arjestani

Mielikuvitusta peliin.

”Kesällä kuuluu lomailla, ei treenata”, ”ei mökillä voi treenata”, ”kesällä on ihan liian kuuma treenata.” Nuo lauseet oon kuullut aivan liian monta kertaa ihmisten suusta. Kesähän on vuoden parasta aikaa treenaamiselle ja ulkoilulle! Toki tekosyitä voi keksiä ja laiskalla niitä varmasti riittääkin. Herää kysymys miksi heittää kesän ”treeniloman” aikaan koko talven aikana tehty työ hukkaan!? En ymmärrä.

Netti on täynnä hyviä videoita, kuvia ja ohjeita kotitreeniin ja niitä voi helposti soveltaa myös mökkireissuilla ja missä tahansa josta löytyy parin neliön verran tilaa. Välineitä et tarvitse välttämättä ollenkaan, mutta jo parilla pienellä investoinnilla kesätreenit voi saattaa ihan uusiin ulottuvuuksiin. Kun käyttää vähän mielikuvitustaan niin luonnosta ja mökkiympäristöstä löytyy vaikka mitä käyttökelpoista treenivälinettä. Käsipainoina voi käyttää vedellä täytettyjä pulloja tai ämpäreitä. Myös puuhalot ajavat saman asian (kannattaa laittaa hanskat käteen). Leukoja voi vetää puunoksalla tai vanhan kiikun rungosta, kuten minä olen tehnyt. Myös kiviä voi käyttää painoina ja niiden heitteleminen on hyvää treeniä!

Mä kävin tänään investoimassa uuteen 10kg kahvakuulaan. Budgetsportista sellainen tattui mukaan hintaan 24,90e. Halapaa kun makkara. Takakontissa odottaa myös 5kg painoinen medicine ball ja ennen mökille lähtöä hankin vielä leuanvetotangon. Myös mun sandbagin taidan roudata matkassa mökille. Vinkkinä sandbagin hankintaa miettiville: nyt cc-storessa pinkit sandbagit vain 89e (norm. 115e), tämän halvemmalla et sandbagia saa mistään. Itse olen ainakin tykännyt bagista todella paljon ja pelkästään sillä saa treenattua koko kropan vallan mainiosti 🙂

Lomailun aikana treenasin mökilläkin säännöllisesti. Ainoa vaikus siellä on treenin aloittaminen, mutta siihen ei juuri muuta ohjetta ole kuin aloita niin se on aloitettu ja tee niin se on tehty! Minä pyrin pitämään mökkitreenit suhteellisen lyhyinä ja intensiivisinä niin aikaa jää muuhunkin. Aika hyvin olen pystynyt treenaamaan alkuperäisen ohjelman mukaan, mutta joitakin liikkeitä joudun aina vaihtamaan ja miettimään suoritustapaa uusiksi.

Viime viikolla tein tällaisia mökkitreenejä.

Collage1

5 kierrosta:

 • maastaveto 10*30kg
 • Etukyykky 10*30kg
 • Vauhtipunnerrus 10*30kg
 • myöhemmin illalla 1,5h kävelylenkki (mies eksytti meidät jonnekin metsän keskelle…)

PicsArt_1372533208673

Toisena päivänä:

20 min AMRAP (niin monta kierrosta kuin pystyy)

 • 200m juoksu
 • inverted row 10 toistoa
 • dippi kahden penkin välissä 12 toistoa
 • tein 8 kierrosta!

PicsArt_1372433898352

Kolmas mökkitreeni:

3 kierrosta: 50 hyppynaruhyppyä + 20 etuheilautusta 15kg käsipainolla.

Meillä on mökillä levytanko sekä käsipainot, joten vain mielikuvitus on tosiaan treeneissä rajana. Jos oma ei riitä niin sit kysytään naapurilta (mieheltä). Tällaiset crossfit-tyyppiset treenit on mitä parhaimpia mökkitreeneiksi: nopeita, tehokkaita ja intensiivisiä!

Treenin jälkeen on hyvä tuuletella.

Treenin jälkeen on hyvä tuuletella.

Meillä starttaa perjantaina kahden viikon jakso yhtenäistä mökkeilyä ja tarkoituksena on treenaamisen lisäksi saada ruokavalio pysymään kurissa. Jos tällä kertaa oikeasti vaikka yrittäisi 🙂 Tämän viikon olen taas mennyt paleolla ja sen yksi parhaimmista tavoista poistaa nesteitä ja rasvaa kehosta. Paelossa saa syödä kaikkea mitä luolamiehetkin söivät: lihaa/kalaa/kanaa, vihanneksia, marjoja, hedelmiä, pähkinöitä, siemeniä… Kaikki paska jää siis automaattisesti pois. Hiilarina esim. riisiä ja bataattia. Mä olen aika aktiivinen pinterestissä ja siellä on hurjat määrät paleoreseptejä ja muita terveellisiä reseptejä sekä ruokakuvia. Kannattaa käydä katsomassa!

Eilisen ruokia.

Eilisen ruokia.


Mökillä tankattiin normiruokaa.

Mökillä tankattiin normiruokaa.


Välipalana rahkaa ja banaania mehukeitolla :)

Välipalana rahkaa ja banaania mehukeitolla 🙂

Mites teillä sujuu yleensä lomailut ja mökkireissut? Unohtuuko treenit ja maistuuko olut ja makkara? Noudatatteko kultaista keskitietä eli sopivasti herkkuja ja samassa suhteessa treeniä ja löhöilyä?

Niin totta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10 kommenttia

 1. Päivi kirjoitti:

  Kunnon Peppi Pitkätossu siellä 🙂 Hyvä hyvä. Olet niin oikeassa. Aina voi keksiä tekosyitä sille, ettei tule treenattua. Ja totta on myös se, että vain mielikuvitus on rajana kun keksii millaisen treenin voi vetää muuallakin kuin kuntosalilla. Itse en todellakaan ole ajatellut maata kesälomaani, vaan päinvastoin, nyt otan kaiken ilon irti siitä, että kerrankin on hyvin aikaa treenata 🙂 Sopivassa suhteessa kesäherkkuja, saunaolutkin silloin tällöin, en aijo ottaa stressiä, mutta liikkua aijon. Ihanaa kesää sinnekin!

  • Jonna kirjoitti:

   Vai vielä peppi 😀 kyllä se on välillä itelläkin vaikeeta mökillä alottaa treenit mut kun alkuun pääsee niin ne on nopeesti tehty ja sit on hyvä mieli 🙂

   Me meinattiin nyt testata minkälaista on raakamakkara grillattuna! Ananasta vois myös mökillä grillata 🙂

   Hienoa, sä aiot olla yhtä reipas treeneissä kun minäkin 😉

 2. Sari kirjoitti:

  Ihan totta…eka reenataan itsensä kesäkuntoon ja sit löhöillään ja syödään ja kaikki työ valuu hukkaan! Eihän siinä ole mitään järkeä 😀

  Minä tässä tuota crossfittiä pohdin…miten se kuulostaa niin vaikealta? ts noi liikkeiden nimet ja kaikki…onko se oikeesti vaikeeta? Ja mähä en tosiaan ole mikään ammattilainen salihommissakaan…pari vuotta vasta ns. säännöllistä treeniä takana. Ja tänään se iski ekaa kertaa….tylsistyminen salihommiin…kaipais jotain muuta treeniä salille ja tuo crossfitti kuulostaa hyvältä mut tuntuu vaan niin työläältä opetella kaikkee uuttaa taas 😀

  Mut sun kroppa ja treenit näyttää hyvältä!!! TUo ruokavaliokin ois aika nam…pitäisköhän itekkin. Hiilareita tulee puputettua ihan liikaa …ja ne herkut…miten ne sais pidettyä vain esim 1x/vk ???

  • Jonna kirjoitti:

   Ei se vaikeeta ole mut totta kai vaatii alussa pientä panostusta liikkeiden nimien ja uusien tekniikoiden opettelussa. Kaiken oon löytänyt netistä ja liikevideoita juutuubista. Jos jotain en ole tiennyt niin oon kysynyt viisaammilta 🙂 vaikeimpia on painonnosto liikkeet ja niihin kannattaa pyytää joltain osaavalta opastusta! Mäkin oon parin viikon päästä menossa painonnosto tunneille 🙂

   Jos paleo kiinnostaa niin esim. Pintetestistä löytyy tosi paljon reseptejä ja varmasti googlettamallakin 🙂

 3. Maria kirjoitti:

  Viime kesä meni löhötessä, niin kauan kunnes työpaikan vaaka tippui mun päälle (älä kysy, universumi li sitä mieltä, että nyt toi saa riittää) ja mun oli pakko kokeilla, että hajosiko se (3 vuoden vaa’alla käymistauon jälkeen (jonkun näköistä sh- taustaa nuorempana, joten totesimme painon tarkkailun lopettamisen parhaaksi..)). Lukemat nähdessäni toivoin sydämestäni, että vaaka oli mennyt rikki, mutta ei; kotivakaa näytti samoja lukemia. Bmin osalta otiin normaalipainoskaalan sisällä juuri ja juuri.

  Tähän mennessä kiloja on lähtenyt 10. Tavoitteena olisi päästä maagisen 60kg:n alle, mutta siihen on matkaa 2kiloa (tai mikäli viime vaakakäyntiä on uskominen niin 4,mutta pistän nuo 2 kiloa juhannusturvotukseksi, koska ei viikossa niin paljoa tule lisää rasvaa :D).

  Tämä kesä on mennyt eri tahdilla. 4 kertaa viikossa salitreeni ja iltaisin koiran kanssa kävelylle (joskus lyhyempi, joskus pidempi), viikonloppuisin jotain erilaista liikuntaa, mitä milloinkin. Syömiset on menneet hyvin, mitä nyt viikonloppuisin on ollut kaikenlaista kissanristiäistä ja herkkuja on tullut syötyä. Mutta en mä kesällä viitsi nipottaa joka suupalasta, kuhan perusrunko on ok niin se riittää. Töissä en syö ikinä mitään herkkuja vaikka ainahan siellä pullaa olisi. Syksyllä palataan tiukkaan linjaan 🙂

  Salipäivistäkään en pidä niin tiukasti kesällä kiinni kuin muuten. Viime viikolta jäi yksi kerta välistä, kun päätin kauniina päivänä lähteä veneilemään kun kerrankin oli hyvä sää (töiden jälkeen piti valita joko veneily tai sali..). Treenin korvaaminen ei onnistunutkaan loppuviikosta niin kuin olin suunnitellut, mutta näitä sattuu 🙂 🙂 kyllä näteistä päivistä on nautittava silloin kun niitä on!!

  • Jonna kirjoitti:

   Loistava asenne sulla 🙂 kyllä kesällä kuuluukin nauttia elämästä! Monet päästäö itsensä ihan retuperälle kesällä: vedetään viinaa terassilla päivät pitkät, syödään paskaa eikä urheilusta tietoakaan… monien kuukausien työ menee ihan hukkaan!

   Sopivasti treeniä ja herkuttelua niin syksyllä ei tarvitse murehtia kesäkiloista 🙂

   • Maria kirjoitti:

    Jep, vaikka ottaisi sen kesän sitten niin, että ylläpidetään saavutettua tasoa. Sekin olisi todella hyvä juttu! Kokemuksesta voin sanoa, että kun siihen joka päiväiseen jäätelöön ja köllettelyyn tottuu niin ruotuun on vaikea päästä (puhumattakaan siitä kuinka moni joutuu katkolle kesäloman jälkeen :/ ).

    Ja jos se salilla rehkiminen ei kauniilla säällä huvita niin kesällä on miljoonia mahdollisuuksia treenata ulkona!

    Monesti on tullut pyöräiltyä 15km hakemaan irtojäätelöä ja 15 km takaisin, ihan sunnuntaipyöräilymentaliteetilla. Mikäs sen mukavampaa kun kesäpäivä pyörän selässä ja jäätelö 🙂

    • Jonna kirjoitti:

     Joo, kyllä mulla on ainakin ollut lomailun jäljiltä vähän käynnistymisvaikeuksia ja huomenna lähetään taas mökille pariksi viikoksi… Täytyy vaan yrittää parhaansa ja katsoa mihin se riittää 🙂

     Kesäjätskeistä en mäkään kyllä luovu eli pari ylimääräistä juoksulenkkiä ehkä olis paikallaan 😀

 4. Mika kirjoitti:

  Wau, oma levytanko! Ei tosiaan jää treenit tekemättä mökilläkään kun lähes kaikki on mahdollista toteuttaa.

  Kesä on kyllä loistavaa treeniaikaa, mulla kesäkuu oli vuoden kovimpia harjoituskuukausia. Paljon valoisaa aikaa = paljon treeniaikaa, ehkä mieli ajattelee niin 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Juu ja penkkikin telineineen löytyy 😉 painoja ei kyllä ole kuin ehkä kuin kuuteenkymppiin asti eli mitään maksimitreenejä ei mökillä tehdä.

   Kesällä on aivan loistavaa treenata ulkona! Jos ei paarmoja ja itikoita lasketa 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *