Hae
Palasia Arjestani

Lidl on halpa.

Huh, nyt on niin paljon kuvia tarjolla etten oikein tiedä mistä aloittaisin… On aikoja millon en juuri jaksa napsia kuvia eikä juttuakaan blogiin oikein synny ja silloin postailen harvemmin. En yksinkertaisesti tykkää vääntää juttua väkisin, Ei se ole kivaa itselle eikä teille lukijoillekaan. Sit on taas näitä aikoja kun kamera laulaa koko ajan ja ajatuksia virtaa päässä enemmän kuin aivokapasiteetti ehtii käsitellä! Jos teille tulee jotain juttuja mieleen mistä tahtoisitte kuulla enemmän niin saa heittää aina ideoita! En välttämättä aina tajua puhuakaan asioista, jotka saattaa mulle itselleni olla itsestään selvyyksiä, kysyä saa siis aina 🙂

Smoothieface.

 

Perus lauantaiaamun look :D

Perus lauantaiaamun look 😀

Treenit on menny vähän niin ja näin. Olkapäät vähän vaivaa, ottivat viime viikolla maanantain ja tiistain treeneistä vähän itseensä. Perjantaina treenattiin isosti split jerkiä ja mä onneton jouduin tekemään pelkällä kepillä, kun olkapäät vihloivat yläasennossa ikävästi. Muutaman toiston tein tangolla ja välillä kipu oli jo poissakin mut palasi yhtä nopeasti kun oli hävinnytkin. Koko olkapäidet alue on selkeästi jumissa ja lihakset ihan kireessä jäkissä. Hieronta olis pop.

Split jerk harjoittelua.

Split jerk harjoittelua.

kuvia 002 kuvia 003 kuvia 004Tämähän oli elämäni toinen kerta kun splittiä harjoittelin ja innostuksissani onnistuin saamaan myös tangon täydellä voimalla leukaan. Opinpahan pitämään pään tieltä 😀 Tältä se näytti.

kuvia 005 kuvia 006 kuvia 007 kuvia 008No nää on näitä ja jokaiselle tämmösiä pikku äksidenttejä vissiin sattuu? Mä oon kuitenkin aika vähällä päässyt, kun kerran olen saanut tangon snatch balancessa päähäni ja kaksi kertaa leukaani näissä punnerruksissa. Lisäksi tietysti noita pieniä rasitusvammoja ja kolotuksia mut niitähän ei lasketa 😉 Nikamatkin alkaa muuten selässä olemaan taas vinksallaan ja vaatisi naprapaatin tai kiropraktikon käsittelyä. Ketä suosittelisitte?

IMG_20140125_172649

 Lauantain open gymissä oli vähän haasteellista miettiä et mitähän tekis ettei olkapäät suutu entisestään. Olin jo alunperin päättänyt tehdä valakyykkyä ja yllättävää kyllä sitä pystyin tekemään ihan kivuitta! Vähän päänvaivaa tuotti tangon ylös nostaminen ja alas laskeminen, mut senkin ratkaisin laskemalla tangon aina niskaan ja nostamalla sieltä ylös. Loppuun Toni kehitteli mulle oman kivan pikku wodin, että saatiin tämäkin porsas vähän huohottamaan 😀

Valakyykkyä 1 x 3 x 15kg ja 3 x 3 x 25kg.

Valakyykkyä 1 x 3 x 15kg ja 3 x 3 x 25kg.

kuvia 011Jotenkin valakyykkykin tuntui tekniikaltaan helpommalta kuin ennen. Ehkä liikkuvuutta on tullut aavistuksen verran (jonnekin) lisää 😉 Loppuun se oma wod:

 • clean & jerk wallball
 • ghd-vatsat (semmottiis koneessa)
 • du:t eli tuplanaruhypyt
 • ajasta ei mitään hajua, mut hiki tuli!

Noita kolme liikettä tein toistolla 10-1 eli ensin jokaista liikettä 10 toistoa, sit 9 toistoa, 8, 7 jne. Clean & jerk wallball oli aika hauska eli pallon kanssa tein sen. Vedin pallon aina rinnalle ja sit viskasin sen ylös päin seinää pitkin ja annoin mätkähtää maahan. Siitä taas rinnalle jne, Tuplatkin pyöri kerrankin suht hyvin! Tilattiin porukalla Roguelta omat hyppynarut niin ei ihmekään että kulki 😀

Wallballia rinnallevedolla.

Wallballia rinnallevedolla.

kuvia 013 kuvia 014 kuvia 015 kuvia 016 kuvia 017 kuvia 018Treenin jälkeen käytiin miehen kanssa taas toteamassa miten halpa paikka se Lidl oikeasti onkaan! On se selkeesti niin paljon halvempi ettei juuri muualla kannata käydäkään. Toki ihan kaikkea sieltäkään ei saa, mutta suurimman osan perusraaka-aineista kuitenkin. Me ostettiin kaksi säkillistä ruokaa + iso säkki vessapaperia ja hintaa näille kaikille tuli 50e. Ei paha! Mies tako meille lauantain lounaaksi leivitettyjä possunpihvejä ja lankkuperunoita. Vai olisko ne ollu ihan perusraneja… enivei. Pottua syötiin ja kaveriksi tehtiin itse pieni kastike.

Lauantain lounastarpeet.

Lauantain lounastarpeet.

 

Joka päiväisiä perusraaka-aineita.

Joka päiväisiä perusraaka-aineita.

Miehelle KitKateja ja jätskiä, mulle riisipiirakoita ja pähkinöitä.

Miehelle KitKateja ja jätskiä, mulle riisipiirakoita ja pähkinöitä.

Nyt kun vähäsokerinen tammikuu lähenee loppuaan niin on ollut todella mielenkiintoista huomata miten paljon nautin ihan perusruuasta. Ei tartte olle mitään erikoista, hyviä ja miellyttäviä makuja vaan. En kaipaa jäätelöä, karkkeja enkä oikein suklaatakaan. Mä en ole nyt loppuvaiheessa ottanut koko vähäsokerista tammikuuta kovin vakavasti, lauantainakin söin yhden pullan eikä mun maailma siihen kaatunut. Mieliteot on vähentyneet aika paljon ja osasyynä on varmasti puhtaiden ruokamäärien nosto. Olen myös huomannut että herkutella voi terveellisestikin, siihen ei todellakaan tarvita kauheita määriä voita ja sokeria 🙂

IMG_20140125_141610 IMG_20140125_151005 20140125_155849

Positiivista on ollut huomata, että naisten lehtiinkiin on alkanut tulla oikeasti hyviä ruokajuttuja! Ootteko koskaan katsoneet Anna-lehden loistavaa Suupalaa-osiota? Siinä on tosi hyviä, helppoja ja nopeita ohjeita. Edellisessä MeNaisissa oli myös minua erityisesti ilahduttava juttu. Mussakin asuu pieni Martta 😉 oikeesti oon harkinnut jopa liittyväni Marttoihin! Fiksuja leidejä siellä.

IMG_20140126_170510 20140123_205143

Ruuanlaitto ja leivonta menee mullä vähän samalla mentaliteetilla kuin blogin kirjoittaminenkin: joskus välähtää ja toisinaan taas ei. Joskus vedetään sitä samaa vanhaa perus jauhelihakastiketta ja toisinaan aihe muistuttaa etäisesti jopa nerokasta. HUomaatteko hienot vertauskuvat, jotka sopivat sekä ruuanlaittoon että blogin kirjoittamiseen 😀 Hienosti välähti! Ruuanlaittoon ja leipomiseen mulla kuuluu nykään läheisesti myös niiden kuvaaminen ja tahtoisin kovasti käydä jonkin valokuvauskurssin sekä hankkia uuden kameran… jokunen penni täytyy kuitenkin niitä varten ehkä säästää.

Ehkä saisin lisätienestiä siivoajana?

Ehkä saisin lisätienestiä siivoajana?

Jos vielä jaksatte niin loppuun läjä ruokakuvia viime päiviltä, olkaatten hyvät. Annokset eivät ole hienoa asettelua saati priimaa kuvanlaatua nähneetkään, mut näillä vaan on mentävä 🙂

Eilen tekemääni gluteenitonta leipää. Resepti blogissa huomenna!

Eilen tekemääni gluteenitonta leipää. Resepti blogissa huomenna!

 

Parsakaalia smoothieen. Ei maistu siellä seassa yhtään!

Parsakaalia smoothieen. Ei maistu siellä seassa yhtään!

20140124_060706 20140124_060957

Kookosöljyä lähinnä ulkoisesti nautittuna :)

Kookosöljyä lähinnä ulkoisesti nautittuna 🙂

IMG_20140124_091210

Tää on mun uus suosikki :)

Tää on mun uus suosikki 🙂

20140124_201652 20140124_111918Jotain uusia juttuja on muhimassa takaraivossa ravinnon osalta ja välillä innostun jopa lukemaan ihan asiatekstejäin ravinnosta. Mä en vaan ole oikein sellainen ihminen joka jaksaa välittää teoriajutuista, oon enemmän käytännön ihminen. Mulle sopivat ravintojututkin oon löytänyt vain ja ainoastaan kokeilemalla. Selkesti tällainen vähägluteiininen ruokavalio sopii mulle hyvin. Täysin gluteeniton sen ei tarvitse olla, mut mitä vähemmän ja harvemmin niin sen parempi 🙂

Nyt lähden hakemaan tytön tarhasta ja kyselemään josko saisin torstaille ajan kampaajalle. Lauantainahan on Winter War Tampereella ja tämäkin mamma suuntaa kulkunsa sinne! Olishan se kiva näyttää edes vähän ihmiseltä.. oon viimeks käynyt kampaajalla viime huhtikuussa, auts 😀 

21 kommenttia

 1. orchid kirjoitti:

  Jos selkä kaipaa niksauttelua, suosittelen käymään Helsinki Kiropraktiikassa (Runeberginkatu), Kristian Ekström on ihan mahtava kiropraktikko ja osaa hommansa:)

  • Jonna kirjoitti:

   Helsingin Kiropraktiikka mulla itse asiassa oli ensimmäisenä mielessä. Sitä on kovasti kehuttu ja olen naapurihuoneessa käynyt biosignature-mittauksessa. Siellä on tosi mukava ja lämmin tunnelma 🙂

 2. Milla kirjoitti:

  Lild on kyllä halpa. Vielä kun sinne sais valion raejuustoa valikoimaan nii en muualla käviskään 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Totta! Menee se Lidlin raikkukin paremman puutteessa 😉 Harvemmin sieltä tosi raejuustoa ostan.

 3. anna kirjoitti:

  Niin monet kehuu Lidlia (myös muista syistä kuin hintojen puolesta), että kai siellä pitäisi itsekin opetella käymään 🙂 Jotenkin tuonne Prismaan on niin helppo mennä, kun siellä on käynyt ”aina” ja tietää mitä on missäkin. Vaikka äkkiähän siihen uuteenkin toki tottuisi, ihan omaa laiskuutta taas…

  annamuntreenaa.fitfasion.fi

  • Jonna kirjoitti:

   Onhan Prismassa huomattavasti paremmat valikoimat, mut aina ei viitsi pelkästään siitä maksaa jos toisaalta saa halvemmalla ihan yhtä hyvää. Me ollaan niin suurisyömäistä sakkia, että Lidlin ostoksilla säästetään kuukausittain isot rahat. Jotka mä voin sit tunkea vaatteisiin 😀

   Käy ihmeessä tutustumassa! Saatat yllättyä kun kassaneiti/poika kertoo loppusumman 😉

 4. Laura kirjoitti:

  Lidl on täälläkin vaihtunut vakiokaupaksi, se on oikee tarjoushaukan taivas! Joka kerta edelleen saan hämmästyä, kun myyjä sanoo ostosten hinnan 😀 Suussasulavan näköistä toi leipä, vesikielellä jään odottelemaan reseptiä 🙂

  lauralumituuli.blogspot.com

  • Jonna kirjoitti:

   Mä kans jäin suu auki tuijottamaan kun mies kertoi paljonko ostokset maksoi! Sama satsi Prismassa olis tullut melkein pari kymppiä kalliimmaksi. Harmittaa vaan kun mullakaan ei ole yhtään Lidliä työmatkan varrella, jolloin yleensä käyn kaupassa, vaan sinne täytyy ihan erikseen lähteä käymään toisella bussilla tai autolla.

 5. Taru kirjoitti:

  Lidl on todellakin halpa! Me ollaan jo vuosia tehty viikon isot ruokaostokset siellä, muualta haetaan sitten vain ne, mitä sieltä ei saa. En näe mitään järkeä maksaa samoista ruoka-aineista melkein tuplahintaa. Kotimaiset kasvikset, maitotuotteet, leivät, hedelmät, juustot, leikkeleet, herkut, you name it! Kaikki halvempia! Meidän 4-henkisen perheen perusruokasetti viikolle maksaa 70-100 euroa, riippuen sisältääkö myös jotain erityistä, talouspaperia, pesuaineita…Samaan settiin, noin 5 ruokakassilliseen ei kyllä Prismassa tai varsinkaan Citymarketissa taitais 150-170 riittää…

  • Jonna kirjoitti:

   Oikeassa olet! Meillä on Prismassa aina ne viikon perusostokset samaa hintatasoa teidän ostosten kanssa. Lidlissä säästetään aika monta euroa joka kerta. Lihatkin sieltä saa usein halvemmalla ja hamstrataan niitäkin usein pakkanen kerralla täyteen. Nytkin on pakkanen pullollaan lihaa niin ei tarvinnut niitä edes ostella viikonloppuna 🙂

 6. Lukija kirjoitti:

  Mukava olisi se Fitbitin käytön kokemus-postaus. Vai oletko ehtinyt käyttää riittävästi jo?
  Mukava blogi sinulla !

  • Jonna kirjoitti:

   Hei, tulossa on! Teen sen heti kun suinkin vain ehdin 🙂 Hyvä kun muistutit!

 7. Aada kirjoitti:

  Ruoka on nykyään niin kallista että mielellään siinä säästäisi mutta meidän ”kylältä” ei Lidliä löydy. Lähin on 40 km päässä niin sinne asti ei ole oikein ajallisesti järkevää lähteä ruokaostoksille ja kyllähän tuohon matkaan saisi myös polttoainetta kulumaan, sekään kun ei nykyään ihan halpaa ole. Vaihtoehtoina on S- ja K-ketjun kaupat ja molemmissa tulee käytyä, enemmän kuitenkin S-ryhmän kaupassa. Kyllä ruokaan kuluva raha kauhistuttaa useastikin, varsinkin kun nykyään on itse tiedostavampi niin syöjänä kuin kuluttajana ja sehän usein tarkoittaa sitä ettei mukaan tartu se halvin mahdollinen vaihtoehto.

  • Jonna kirjoitti:

   Pöh, ompa kurja ettei teiltä löydy Lidliä ollenkaan. K-kaupassa on kyllä usein hyviä tarjouksia myös ja niitä kannattaa hyödyntää! Meidän lähikauppa on K-kauppa ja käyn sieltä aina katselemassa lihatarjouksia ja 30% alennuksia. Kyllä ruokaan saa uppoamaan rahaa sillä terveellisyys maksaa! Oma terveys on kyllä asia josta olen valmis maksamaan vähän suuremmankin hinnan 🙂

 8. Sonja / Move2Flow kirjoitti:

  Mä oon nyt kiinnittäny vähän huomiota hiilareihin ja erityisesti niiden laatuun. Olen nukkunut paljon paremmin (pitäisi vaan vielä saada kammettua itsensä petiin aiemmin) sen jälkeen kun aloin huomioita sen. Varsinainen VHH ei sovi, mulle, mutta ehkä se kehittyy tästä kun aina pitäisi muistaa tehdä nämä muutoksen pikkuhiljaa. Kesäkurpitsasta saa oivaa pastan korviketta!

  • Jonna kirjoitti:

   Kesäkurpitsapasta on niiiiin hyvä, samoin kuin kesäkurpitsalasagne! Mä olen nyt yrittänyt kans enemmän panostaa hiilarien laatuun, koska olen niiden määrääkin lisäillyt hiljalleen. Eipä tule enää mitään kauheita turvotuksia niin kuin ennen pastaa puputtaessa…

 9. Liina kirjoitti:

  Lidliä ei voi koskaan hehkuttaa liikaa! Mulla pitäisi melkein olla Lidl -tunniste blogissa, sen verran usein sitä tulee ylistettyä 😀 Lähes kaikki ruokaostokset tulee tehtyä siellä, kuten myös keittiötavara- ja urheiluvaateostokset. Paras kauppa koko maailmassa!

  Luin muuten tätä tekstiä eteenpäin ja hämmästelin monen kuvan kohdalla sitä, miten paljon samankaltaisuuksia tästä löytyi omaan elämään! Viime lauantaina tässäkin taloudessa syötiin tismalleen samoja lankkuperunoita ja mozzarellatikkuja, ja saman päivän Lidl-ostoksista löytyi tuo kreikkalainen jugurtti (tosin rasvallisena versiona), avokadopussi (Lidlin avokadot on muuten parhaita!) ja suippopaprikat. Samankaltaisuudet ei loppuneet siihen, vaan bongasin sulta tismalleen samanvärisen leikkulaudan kuin omani (mun lempiväri!) ja mikä pelottavinta, tuo oranssi muovirasia! :O En edes muista mistä oon tuon saanut/hankkinut, siitä on ainakin miljoona vuotta aikaa. Sarjaan kuuluu myös iso vadelmanpunainen rasia, toinen oranssi ja muistaakseni pieni keltainen, joka on jo hukkunut. Hämärä mielikuva on, että nuo olisi tulleet jonkun lehden kylkiäisinä – onko sulla muistikuvia? 😀

  Oot muuten löytänyt huipun uuden suosikin, kvinoa on todellista herkkua varsinkin tällaiselle, joka ei oikein välitä riisistä. Ja ravintoarvotkin on tuossa tavarassa kohdillaan! Se onkin lähes päivittäisessä käytössä, namnam. Ja tuo sun leipä näyttää herkulta, reseptiä odottelen minäkin, vaikka oonkin tosi laiska tekemään mitään ohjeiden mukaan 😀

  Ps. Poikaystäväni kutsuu mua melkein useammin Martaksi kuin mun omalla nimellä 😀 Minkäs teet kun marttailu on niin kivaa!

  • Jonna kirjoitti:

   Haha, meidän on pakko tavata!!! 😀

   Mä ostin ne kipot (oranssin ja keltaisin) Kotkalaiselta kirpparilta vuonna 2010 ja ovat nimittäin hyvät! Mistäs sen pinkin saisin???

   Hmm.. mä en ees huomannut mitään rasvallista versiota Kreikkalaisesta… toi oli tarjouksessa 2e/pönikkä niin se lähti sit mukaan! TEstaa tota leipää ja tee siitä oma versiosi, jookos?

   • Liina kirjoitti:

    No ehdottomasti! 😀

    Mä en tuosta pinkistä rasiasta tykkää värinsä puolesta (:D), joten jos se ei olisi niin mukavan iso eli erilainen kuin mun muut rasiat, niin voisin vaikka lahjoittaa sen sulle 😉 Tuosta kreikkalaisesta on tummansininen rasvallinen versio, sekin oli tuossa samassa tarjouksessa. Ja leipää kävin jo kommentoimassa, ulkonäön lisäksi myös kuulostaa herkulliselta, mutta liian pitkä odotus tällaiselle herkkusuulle 😉 Linkitinkin sinne oman pikaversioni leivästä, joka on aika samantyyppinen kuin tuo!

 10. kyselijä kirjoitti:

  Hei mistä ihmeestä olet saanut käsiisi quinoaa? Olen etsinyt sitä kissojen ja koirien kanssa!

  • Jonna kirjoitti:

   Ihan Prismasta me ollaan sitä ostettu. Myös punnitse&säästä-kaupoissa sitä on, mut saattaa olla vähän kalliimpaa kuin markettikama 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.