Mustikkaraakakakku.
No nyt on taas herkkua tarjolla! Pääsin maistamaan tätä samaista kakkua kevätmessuilla käydessäni ja olin superiloinen kun kakun resepti napsahti sähköpostiin Greenstreetin uutiskirjeessä. Kakku on siis täysin Greenstreetin poikien käsialaa, minä vain jaan tätä herkullista ilosanomaa eteen päin teille lukijoille 🙂
Mustikkaraakakakku on maultaan aivan erilainen kuin tämä todellinen suklaaholistin unelma eli vadelmainen raakasuklaakakku, joka sekin on saavuttanut melkoisen suosion. Mustikkaraakakku on jotenkin paljon raikkaampi ja maukkaampi. Molemmat ovat erittäin hyviä, mutta kovin erilaisia! Tehkää, maistakaa, valitkaa suosikki 😉 Mustikkaraakakakku ei sisällä mitään harvinaisia raaka-aineita ja se on erittäin helppo valmistaa.
Mustikkaraakakakku
Pohja
- 3 dl yön yli liotettuja cashewpähkinöitä
- 2 dl rusinoita
- 1 dl taateleita
- 2 rkl raakakaakaojauhetta
- 0,5 tl laadukasta suolaa
Täyte
- 400g sulia mustikoita
- 200g (n. 3 normaalikokoista) avocadoa
- 160g liotettuja cashewpähkinöitä
- 100g kaakaovoita
- 90g kookosöljyä
- 25g (n. 5 rkl) raakakaakaojauhetta
- 60g hunajaa
- 50g taateleita
- ripaus suolaa
Valmista ensin pohja. Laita kaikki ainekset blenderiin ja blendaa tasaiseksi. Homma hoituu hyvin myös sauvasekoittimella, jota itse olen tottunut käyttämään (Vitamixille olis tarvetta!!). Vuoraa irtopohjavuoan (21-22cm) pohja leivinpaperilla. Lusikoi pohjan ainekset vuokaan tasaiseksi kerrokseksi ja nosta vuoka täytteen teon ajaksi jääkaappiin.
Laita kaakaovoi ja kookosöljy sulamaan vesihauteeseen. Blendaa kaikki täytteen raaka-aineet kaakaovoita ja kookosöljyä lukuunottamatta blenderissä tasaiseksi. Lisää kaakaovoi ja kookosöljy mahdollisimman nopeasti joukkoon ja blendaa sileäksi. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja nosta kakku jääkaappiin asettumaan muutamaksi tunniksi. Pakkasessa kakku jähmettyy tunnissa.
Koristele esimerkiksi kookoshiutaleilla tai mantelilastuilla ja nauti <3
Makoisia herkutteluhetkiä!
Sulla on kyllä pakko olla hyvä aineenvaihdunta kun pystyt koko ajan herkuttelemaan ja silti pysyt noin timmissä kunnossa. Olen suorastaan kateellinen. Ainakin blogista saa sen kuvan, että leivot tosi usein näitä mielettömän energiapitoisia raakaherkkuja ja tavisherkkujakin syöt paljon. Oon sitä mieltä, että herkuttelu on ihanaa ja itteäni ottaa päähän, että joudun kyttäämään koko ajan. Syön herkkuja kerran kuukaudessa ja siltikin näytön muumilta. Tasan ei käy onnenlahjat, prkl 😀
Haha, ei se ihan niin taida mennä. Aika usein leivonnaisistakin maistan itse yhden ja syötän loput muille 😀 Mulle on tärkeintä se itse tekeminen, ei niinkään tuotoksen syöminen! Pieni pala herkkua yleensä riittää ja siihen se sit jää. Jos söisin kaiken mitä teen niin olisin varmaan satakiloinen 😀
Herkkuja syön muuten pääasiassa vain viikonloppuna ja sillonkin yhtenä päivänä. Maistaa tykkään vähän kaikkea, mut en mäkään kauheita määriä voi herkkuja mättää ilman että kertyvät vatsaan… Eli ei tartte olla kateellinen! Tarkka joudun minäkin olemaan näiden juttujen kanssa 🙂
Pakko koklata joku viikonloppu!! Aivan tosi ihanan näköistä!:P
Tein menneenä vkonloppuna synttärikahveilleni raakakinuski-vadelmakakun (kuvia ja ohje täällä: http://onniarkinen.blogspot.fi/2014/05/helteista-viikonloppua-ja.html ). Sekin oli hyvää, mutta kuitenkin tulin siihen päätökseen, että ensi kerralla raakakakkua tehdessäni koitan jotain jossa suurin osa on suklaata ja lisänä jotain marjaa. Joten tämä sinun ohjeesi olisi juurikin sellainen.=)
Kokeile ihmeessä! Herkullisen näköinen oli tuo sinunkin kakkusi 🙂 Joskus voisin kokeilla jotain tuon tyyppistäkin.