Hae
Palasia Arjestani

Mustikkaraakakakku.

No nyt on taas herkkua tarjolla! Pääsin maistamaan tätä samaista kakkua kevätmessuilla käydessäni ja olin superiloinen kun kakun resepti napsahti sähköpostiin Greenstreetin uutiskirjeessä. Kakku on siis täysin Greenstreetin poikien käsialaa, minä vain jaan tätä herkullista ilosanomaa eteen päin teille lukijoille 🙂

Messuilla kakkua maistelemassa!

Messuilla kakkua maistelemassa!

Mustikkaraakakakku on maultaan aivan erilainen kuin tämä todellinen suklaaholistin unelma eli vadelmainen raakasuklaakakku, joka sekin on saavuttanut melkoisen suosion. Mustikkaraakakku on jotenkin paljon raikkaampi ja maukkaampi. Molemmat ovat erittäin hyviä, mutta kovin erilaisia! Tehkää, maistakaa, valitkaa suosikki 😉 Mustikkaraakakakku ei sisällä mitään harvinaisia raaka-aineita ja se on erittäin helppo valmistaa.

kuvia 012

Mustikkaraakakakku

Pohja

 • 3 dl yön yli liotettuja cashewpähkinöitä
 • 2 dl rusinoita
 • 1 dl taateleita
 • 2 rkl raakakaakaojauhetta
 • 0,5 tl laadukasta suolaa

Täyte

 • 400g sulia mustikoita
 • 200g (n. 3 normaalikokoista) avocadoa
 • 160g liotettuja cashewpähkinöitä
 • 100g kaakaovoita
 • 90g kookosöljyä
 • 25g (n. 5 rkl) raakakaakaojauhetta
 • 60g hunajaa
 • 50g taateleita
 • ripaus suolaa

Valmista ensin pohja. Laita kaikki ainekset blenderiin ja blendaa tasaiseksi. Homma hoituu hyvin myös sauvasekoittimella, jota itse olen tottunut käyttämään (Vitamixille olis tarvetta!!). Vuoraa irtopohjavuoan (21-22cm) pohja leivinpaperilla. Lusikoi pohjan ainekset vuokaan tasaiseksi kerrokseksi ja nosta vuoka täytteen teon ajaksi jääkaappiin.

kuvia 006Laita kaakaovoi ja kookosöljy sulamaan vesihauteeseen. Blendaa kaikki täytteen raaka-aineet kaakaovoita ja kookosöljyä lukuunottamatta blenderissä tasaiseksi. Lisää kaakaovoi ja kookosöljy mahdollisimman nopeasti joukkoon ja blendaa sileäksi. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja nosta kakku jääkaappiin asettumaan muutamaksi tunniksi. Pakkasessa kakku jähmettyy tunnissa.

kuvia 007 IMG_20140524_114615Koristele esimerkiksi kookoshiutaleilla tai mantelilastuilla ja nauti <3

kuvia 011 kuvia 013

Makoisia herkutteluhetkiä!

4 kommenttia

 1. Karoliina kirjoitti:

  Sulla on kyllä pakko olla hyvä aineenvaihdunta kun pystyt koko ajan herkuttelemaan ja silti pysyt noin timmissä kunnossa. Olen suorastaan kateellinen. Ainakin blogista saa sen kuvan, että leivot tosi usein näitä mielettömän energiapitoisia raakaherkkuja ja tavisherkkujakin syöt paljon. Oon sitä mieltä, että herkuttelu on ihanaa ja itteäni ottaa päähän, että joudun kyttäämään koko ajan. Syön herkkuja kerran kuukaudessa ja siltikin näytön muumilta. Tasan ei käy onnenlahjat, prkl 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Haha, ei se ihan niin taida mennä. Aika usein leivonnaisistakin maistan itse yhden ja syötän loput muille 😀 Mulle on tärkeintä se itse tekeminen, ei niinkään tuotoksen syöminen! Pieni pala herkkua yleensä riittää ja siihen se sit jää. Jos söisin kaiken mitä teen niin olisin varmaan satakiloinen 😀

   Herkkuja syön muuten pääasiassa vain viikonloppuna ja sillonkin yhtenä päivänä. Maistaa tykkään vähän kaikkea, mut en mäkään kauheita määriä voi herkkuja mättää ilman että kertyvät vatsaan… Eli ei tartte olla kateellinen! Tarkka joudun minäkin olemaan näiden juttujen kanssa 🙂

 2. Jonneli kirjoitti:

  Pakko koklata joku viikonloppu!! Aivan tosi ihanan näköistä!:P
  Tein menneenä vkonloppuna synttärikahveilleni raakakinuski-vadelmakakun (kuvia ja ohje täällä: http://onniarkinen.blogspot.fi/2014/05/helteista-viikonloppua-ja.html ). Sekin oli hyvää, mutta kuitenkin tulin siihen päätökseen, että ensi kerralla raakakakkua tehdessäni koitan jotain jossa suurin osa on suklaata ja lisänä jotain marjaa. Joten tämä sinun ohjeesi olisi juurikin sellainen.=)

  • Jonna kirjoitti:

   Kokeile ihmeessä! Herkullisen näköinen oli tuo sinunkin kakkusi 🙂 Joskus voisin kokeilla jotain tuon tyyppistäkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.