Hae
Palasia Arjestani

Valmentajan opissa.

 

En varmaan koskaan voi tarpeeks hehkuttaa sitä miten hyvä Salimuotia @ Jonna valmentaja mulla on. Aina kun alkaa itseä epäilyttää kehittyminen ja treenit niin häneltä saan joka kerta uutta luottoa tähän hommaan. Suosittelen kyllä kaikkia valmentajaa miettiville ottamaan yhteyttä Kaurasen Sallaan jos haluaa hyvän ja osaavan valmentajan!

Jalkatreenit on mulle tällä hetkellä aika hankalia ja niitä nyt sitten mietiskeltiin yhdessä tuumin. Ehkä sitä on kuitenkin päästänyt nyt itsensä jalkatreenien osalta vähän liiankin helpolla.. Valmentajan luona vedettiin aivan loistava setti ja voin sanoa, että on jalat kipeät. Takareisille ei tällä hetkellä mitään kovin kummosia voi tehdä eli niille täytyy vaan sitten kikailla vanhoja hyviä liikkeitä eri tavalla: pudotuksia, rest pausea, hitaat negat ja positiiviset vaiheet… You name it!

Sallan tykönä tehtiin seuraavanlaista:

Reidenojennus: osa toistoista normaalisti ja osa todella hitaasti ylös ja yhtä hitaasti alas –>polttaa!!!!

Boxkyykky tangolla: alkutestaukset suju hyvin, liikerata tuntui vielä tämänkin mahan kanssa hyvältä. Painojen kanssa alaselkä sanoi vastaan, kiukuttelee nyt oikein kunnolla muutenkin… Testiin uudestaan kunhan selkä tästä asettuu.

Tankohack FST-7 systeemillä eli 7 sarjaa, tauot 30 sekkaa. Joka toinen tauko reisiä voimakkaasti jännittäen ja joka toinen venyttäen. Tää liike pääsi samantien ohjelmaan!

Vaakaprässiä ensin yhdellä jalalla pari sarjaa, joissa molemissa kolme rest pausea. Sit perään pari sarjaa kahdella jalalla, jossa 6 nopeaa toistoa, 5 hidasta ja taas 6 nopeaa toistoa. Jalat täristen kohti seuraavaa liikettä…

Kp kyykky leveällä. Tää vaatii multa aika paljon ajatusta, koska yläkroppa tahtoo väkisin lähteä kääntymään eteen päin mukavan kokoisesta eturepusta johtuen ;D

Pakarapotku taljassa takaviistoon. Pienellä liikkeen fiksauksella saa ottamaan joko täysin pakaraan tai sit takareiteen + pakaraan. Hanuriin mulla tarvitaankin lisää lihaa ja runsaasti.

Yhden jalan reisikoukistus seisten tai oikeestaan Solanan laitteessa polvillaan. Useampi sarja tahkottiin, lennosta vaihto aina toiseen jalkaan.

Juu-u, kovaa settiä täytyy sanoa. Hikosin kuin pieni (tai tällä hetkellä vähän isompi..) porsas. Samanlaisen rytmin ja draivin kun sais yksinkin treenatessa jalkareeneihin. Olevinaan sitä ei enää “jaksa”. Bullshit. Viitsimisestä on taas kaikki kiinni.

Oon kova aina arvostelemaan ja vähättelemään itseäni, mut tänään huomasin ilokseni ettei tässä ole ihan turhaan treenattu! Selkeesti on tullut lisää lihaa ainakin olkapäihin, hauiksiin ja sisäreisiin. Lopullinen kehityksen määrä selvii sit kunhan saadaan vatta pois ja rasvamäärää pienemmäks. Siihen asti tahkotaan lissee lihhoo 🙂

Just kun sain kunnon treenidraivit taas päälle niin eikö alaselkä sanonu poks. Kipee on kuin mikä ja jouduin saikulle loppuviikoks. Huomenna lähdetään metsästämään selälle tukivyötä jos siitä sais jonkinlaista helpotusta. Väljät nivelet on tainneet löystyä nyt entisestään ja tuntuu kuin perse roikkuis yläkropan jatkona pelkän nahkan ja lihasten varassa…

Alla pari ruokakuvaa. Lohelle tein hemmetin hyvän lisukkeen pinaatista. 200g tuoretta pinaattia tiristellään vähän aikaa voissa, lisätään loraus ruokakermaa ja lusikallinen smetanaa. Avot! Mausteet tietty päälle ja on hyvvee.

Pinaattimuhennosta.

Tortilloja taas tehtiin. Ehkä parasta cheatmeal sapuskaa. Vain mielikuvitus on rajana 🙂

Tortilla.

Hah, tein mielenkiintoisen havainnon viime viikolla duunissa. Testattiin ihan huvikseen meidän uutta mittanauhaa (semmosta seinälle laitettavaa) ja se perkele näytti mulle enää 163 cm!! Sehän tarkottaa sitä, että jos kisaan vielä joskus niin PÄÄSEN pätkäsarjaan 😀 BF:ssä siis lyhkäseen sarjaan ja CBB:ssäkin painoraja tippu 58 kg –> 55kg. Ei tunnu enää niin kaukaiselta toi painoraja vaikka on sinnekin vielä matkaa. Loppuelämäni saan tehdä töitä että ton rajan saavutan. Jos riittä sekään. Ompahan ainakin tavotetta!

8 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Hei taas! Mahtavaa jos saat treenattua oikein kasvumielessä tässä vaiheessa vielä 🙂 Itellä on treenit enemmän sitä et kuhan nyt jotain tehdään ettei oo paluu treeneihin sit synnytyksen jälkeen niin rankkaa..Se tukivyö on hyvä hankinta, lenkillä eilen just totesin et näillä viikoilla (25) auttaa jo kummasti. Toivotaan et selkäkipu vielä hellittää!! -Peppi-

 2. Anonymous kirjoitti:

  Moi Jonna!Tosi hienoa lukea treeneistäsi myös raskausaikana – tsemppiä kovasti loppuodotukseen! Sullahan oli aikaisemmin kai Mentula valmentajana? Olen jäänyt miettimään miksi vaihdoit ja miten nämä valmentajat eroavat toisistaan? Mietiskelen itsekin valmentajan hommaamista, joten siksi kyselen.

 3. Jonna1983 kirjoitti:

  Peppi: tällä hetkellä tuskin treenataan enää kasvumielessä, kun en ole kunnolla päässyt ees salille asti. Pakko on kuitenkin ajatella koko ajan että kasvuun on mahdollisuuksia, muuten ei pysy motivaatio yllä! Oon kuitenkin huomannut että raskauden aikanakin oon jotain saanut aikasiks 🙂 Mistä sä ostit sen tukivyön? Kävin tänään kyselemässä vauvaliikkeistä mut ei niillä ainakaan ollu 🙁 Mulla kans viikkoja +25 ja alkaa toi muksu painaa jo aika lailla..Ano: Joo, Mentula oli aiemmin mulla, mut en ollut hänen toimintatyyliinsä tyytyväinen kisojen alla ja heti niiden jälkeen. Jäi vähän huono maku suuhun ja kisojen jälkeen treenailinkin aika kauan ilman valmentajaa. Ei siinä mitään, Mentula on osaava tyyppi. Tietää tasan mitä tekee, mutta ainakin siihen aikaan taisi olla vähän liikaa valmennettavia. Hän ei pidä valmennettaviin oma-aloitteisesti yhteyttä, viimeistelyohjeita ei testattu missään vaiheessa vaan sama paperi oli monella muullakin kisaajalla.. Kisoista, kunnosta ja esiintymisestä en saanut mitään palautetta vaikka sitä pyysin. En tuntenut hänen olevan valmentajana kovinkaan hyvä tuki kisojen alla. Dieetillä kunto ja paino junnasi moneen otteeseen useita viikkoja eikä asiaan reagoitu vaikka sitä pyysin. En siis tiedä toimiiko hän enää näin, mut mulle jäi vähän paska maku.Salla taas pitää yhteyttä valmennettaviinsa ja hänen kanssaan pääsee treenaamaan, Mentulan kanssa en pääsyt yhtään kertaa salille kahden vuoden aikana. Salla ei myöskään ota valmennettavia kuin sen verran mille löytyy aikaa. Hän todella paneutuu treenattaviin eikä anna samoja papereita jokaiselle. Mielestäni nainen ymmärtää naisen kehoa parhaiten, näkeehän sen jo Sallan valmennettavista 🙂 Olen kyllä ollut 100% tyytyväinen Sallan tapaan valmentaa ja odotan innolla tulevaa kisaprojektia! Sallaan kannattaa olla ajoissa yhteydessä, koska hänen valmennukseen on aika kova tunku 🙂

 4. Anonymous kirjoitti:

  Hei! Ihan lastentarvikeliikkeestä ostin sen vyön, oisko merkki Anita..makso 40 euroa, mutta ajattelin et jos auttaa niin maksetaan..Aika hintavia tuntuu olevan monetkin meille tuleville mammoille tarkotetut jutut 🙂 Mut se vyö oli pitkään ilman käyttöä ja nyt tosiaan huomasin et se auttaa! Muita juttuja kuten turvavyön alennin, olen onneks saanu tutuilta. Mitä aikaa maaliskuussa sun l.a olikaan? Ollaan niin samoissa ajoissa, mulla nyt rv 25+4. Ja edelleen fanitan sun asennetta 🙂 Mulla salijumpat nykyään aivan sekalaisesti kaikkea, tällä viikolla tehty selkä-olka-rinta-treeni ja jalka+käsijumppa..voi vaan haaveilla jostain 2-jakosesta :)Tsemppiä odotteluun! -Peppi-

 5. Anonymous kirjoitti:

  Niin siis siitä että olis 4 salikertaa viikossa ja 2 lihasryhmää per treeni…Pääkin alkaa jo pehmetä 🙂 t.Peppi

 6. Jonna1983 kirjoitti:

  Mä kävin eilen Vauvatalo Johannassa eikä niillä ollu tukivöitä ollenkaan. Täytyy jatkaa etsintöjä. Luulis löytyvän helpommalla mut ei…Mulla on rv 25+2 eli ihan peräkanaa mennään :DKyllä mä oon vielä sen neljä kertaa ainakin pystyny treenaamaan, viides treenekerta viikolle alkaa tehdä jo tiukkaa. Täytyy vaan mennä oman jaksamisen mukaan! Treenata kerkee myöhemminkin, kai? :DOotkos sä muuten täältä Helsingin suunnalta vai jostain muualta?

 7. Jansku kirjoitti:

  Kiva lukea treeneistäsi raskausaikana! 🙂 Seurasitko sykkeitäsi salitreenissä? Luuletko, että sarjoissa nousi välillä korkeallekin? Olen saanut kahdenlaisia ohjeita lääkäreiltä ja neuvolasta, enkä tiedä ketä uskoisi!

  • Jonna kirjoitti:

   En seurannut sykkeitä ollenkaan mutta itse sain sellaiset ohjeet ettei kauhean Korkeasykkeisiä treenejä saisi tehdä enää raskausaikana, varsinkaan ensimmäisen kolmanneksen jälkeen. Toisethan juoksevat ihan loppumetreille asti eli syketasot riippuu ihan sun peruskunnon tasosta. Jättäisin itse kyllä kaikki intervallityyppiset treenit pois! Oma olo kertoo aika hyvin onko treeni liian kovaa vai ei. Mulla teki kuudennen kuukauden jälkeen pelkkä normaali kävelykin pahaa niin ei siinä paljon enää juoksenneltu 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *