Hae
Palasia Arjestani

Banaanileipä mantelivoi päällisellä (G, M, VEG)

Mun mielestä banaanileipä on gluteenittomista leivistä melkeinpä paras! Se on suht makea eikä vaadi päällisiä. Menee aamupalana, välipalana ja herkkupalana kahvin kanssa. Ja mikä parasta, mehevöityy ja paranee jääkaapissa! Banaanileipää olen tehnyt useastikin, mutta en ihan tällaista. Tähän versioon tulee hieman sokeriakin ja lisää makua antamaan vielä mantelivoita päälle <3 Mantelivoin sijasta voit käyttää mitä tahansa pähkinävoita! Tai olla käyttämättä. Banskuleivän tekoon ei kauan mene ja koko höskän valmistaa alusta loppuun samassa kulhossa. Vain paistaminen vaatii hieman kärsivällisyyttä ja odottelua…

OLYMPUS DIGITAL CAMERABanaanileipä mantelivoi päällisellä

Muussaa banaanit haarukalla suuressa kulhossa aivan tasaiseksi mössöksi. Lisää sekaan vaniljauute, kookosöljy, sokerit, vaahterasiirappi, leivinjauhe ja mantelimaito ja sekoita aivan tasaiseksi. Lisää seokseen mantelijauhot, gluteenittomat jauhot sekä kaurahiutaleet ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan. Tasoita pinta. Nostele lusikalla leivän pinnalle nökäreitä mantelivoista ja tee niistä kauniita (tai vähemmän kauniita) kuvioita leivän pinnalle.

Paista banaanileipää 175 asteessa uunin keskitasolla 1h 5min – 1h 15 min uunin tehosta riippuen. Leipä on valmis kun pinta on kauniin ruskea ja hieman halkeillut. Anna leivän jäähtyä hetki vuoassaan ja nosta sen jälkeen jäähtymään esim. ritilän päälle. Anna jäähtyä kokonaan ennen leikkaamista. Herkuttele vaikkapa hyvän kahvin kanssa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAResepti ei suinkaan ole omaa tuotostani vaan muunnelma Minimalistbakerin reseptistä 1 bowl nutella banana bread. Alkuperäisen reseptin löydät englannin kielisenä täältä.

*postaus sisältää mainoslinkkejä.

6 kommenttia

 1. Elli kirjoitti:

  Oih nam, banaanileipä on ihanaa! Tuli himo kun näin nuo kuvat! 😀

 2. Janita kirjoitti:

  Tämä menee testiin, ihana vaikka aamupalalle tai brunssille! Ja tuota mantelivoita oon halunnut maistaa jo pitkään, vetääkö vertoja maapähkinävoille?

  http://sunseyes.blogspot.fi/

  • Jonna kirjoitti:

   Jos pitää valita mantelivoin ja maapähkinävoin väliltä niin ottaisin mp-voin! Mutta ei oo pahaa mantelivoikaan 😉

 3. Liisi kirjoitti:

  Banaaanileipä on kyllä herkullista!! 🙂 Hyvin selättää makeanhimon 😛 Mielummin herkuttelen tällaisella kun raa’alla karkilla xD

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *