Hae
Palasia Arjestani

Naisten CBB loppuu!

Keväällä kisaillaan sit viimenen kisa naisten cbb:ssä eikä sillonkaan mitään kunnon kisaa taideta saada aikasiks, koska nuorten sarjaan on ilmoittautunut yksi kilpailija samoin kuin yleiseen sarjaankin.

Syksyyn tähtäävät cbb-naiset kisaavatkin jo uudessa lajissa, uusilla säännöillä ja uudenlaisilla poseerauksilla. Naisten cbb:n tilalle tulee siis naisten fitnessfysiikka, joka jenkeissä tunnetaan nimellä women´s physique.

Seuraavat kuvat sekä teksti lainattu suoraan bodylehden sivuilta.

Tuplat takaa, sormet auki.
Rinta sivulta.
Tuplat edestä, sormet auki.

Naisten classic bodybuilding ei ole saanut tuulta siipiensä alle ja kilpailijamäärä on pysynyt samana sen alusta lähtien. Toisaalta, body fitness-kilpailijoiden fysiikat ovat kasvaneet yli lajin kriteeri-ihanteiden niin lihaskoossa kuin niiden tiukkuudessa, siksi IFBB Finland ry. päätti eilisessä kokouksessa lopettaa naisten CBB:n tämän kevään kilpailun jälkeen ja ottaa tilalle uuden sarjan, jota on vain USA:ssa amatööri- ja ammattilaistasolla – women’s physiquen eli naisten fitnessfysiikan!

Vaikka IFBB:n amatööripuolella ei ole vielä tätä uutta sarjaa, Suomelta on pyydetty tehdä asiasta ehdotus Euroopan kehonrakennus-ja fitnessliiton (EBFF) vuosikokoukseen, joka pidetään miesten EM-kilpailun yhteydessä eli 3.-7. toukokuuta Santa Susannassa, Espanjassa. Mikäli EBFF hyväksyy (pyytämänsä) ehdotuksen, se tullaan mahdollisesti ottamaan käytäntöön (aikasintaan) vuoden päästä EM-kilpailuihin. Ja jos näin käy, ottaa myös IFBB sen mukaansa ohjelmaan sen jälkeen.

Joka tapauksessa naisten CBB-kilpailijoilla ei ole ollut mahdollisuutta kilpailla SM-tason lisäksi muualla kuin PM-kilpailuissa, mutta jos ehdotus menisikin läpi EBFF:n kokouksessa, niin suomalaisilla olisi vuoden etumatka muihin maihin verrattuna.

Naisten fitnessfysiikka siis korvaa naisten CBB:n syksyllä. Uuden lajin säännöt ovat jo tuomaritoimikunnan käsittelyssä ja ne julkaistaan vielä kevään aikana ennen Turussa 14. huhtikuuta pidettävää kilpailua.

Tässä muutamia sääntöjä, jotka ovat jo käsittelyssä ja jotka tullaan julkaiseman vielä tarkemmassa muodossa.

Naisten Physique Fitness eli fitnessfysiikan säännöt

Lajin kuvaus: Naisten

Ojentajapose jalka suorana.

fitnessfysiikkakilpailu on luotu niille naisille, jotka haluavat nauttia kovaa treenaamisesta, kilpailemisesta ja kilpailuun valmistautumisesta. Kilpailijan fysiikan pitää olla urheilullisesti treenattu ja sen pitää myös olla naisellinen sekä kaunis.

Tuomarikriteerit: Fitnessfysiikkakilpailua arvostellaan seuraavalla tavalla:
–        Symmetria, muoto, mittasuhteet, lihasten sopusuhtaisuus toisiinsa, ryhti ja kauneus.
–        Fysiikan arvostelu ja vertailut tehdään alkukilpailussa.
Fysiikan pitää olla joka tavalla yllä mainittujen kriteerien mukainen ja siinä pitää olla naisellista kauneutta.
Kehonrakennustermeillä revityn kireä, säikeinen, kuorittu, kuiva, suonikas, massiivinen, paksu ja tiivis eivät ole ihanteellisia arvostelukriteereitä. Jokaisen kilpailijan kohdalla otetaan huomioon pituus, paino ja rakenne. Liiallisesta lihasmassasta voidaan sakottaa pisteissä.
Arvostelustandardi on body fitnessin ja naisten kehonrakennuksen välillä.

Vatsat ja reisi.

Kilpailun kierrokset
Alkukilpailu:
60 sekunnin vapaaohjelma
Neljäsosakäännökset
Pakollisten poseerausten vertailut
Finaali:
Kuuden parhaan vapaaohjelma
Palkintojen jako

Säännöt
* Kilpailijat käyttävät kaksiosaista bikiniä, joiden värin kilpailija voi valita itse. Puvun alaosan pitää olla v-muotoinen, mutta ne eivät saa olla stringit ja niiden pitää olla hyvän maun mukaiset.
* Pakolliset poseeraukset tehdään sormet auki seuraavissa poseerauksissa:
Tuplahauikset edestä / sormet auki (molemmat jalkapohjat eivät saa olla lattiassa, vaan poseeraus tehdään lantiota taivuttaen)
Tuplahauikset takaa / sormet auki
Ojentaja poseeraus jalka suorana
Rinta sivulta poseeraus kädet ojennettuina
Vatsalihakset ja reisi
* Finaalissa vapaaohjelmien pituus on maksimissaan 90 sekuntia. Kilpailija saa itse valita käyttämänsä musiikin. Musiikin pitää olla hyvän maun mukainen eikä siinä saa olla kiroilua.
* Lisärekvisiittaa ei saa käyttää vapaaohjelmissa.
* Korkokenkiä ei saa käyttää alkukilpailussa eikä finaalissa.

Mielenkiintoista nähdä saadaanko Suomessa kyseiseen sarjaan enemmän kisaajia kuin naisten cbb:en! Sitten ei muuta kuin uusia poseerauksia opettelemaan! Mä olen joskus kokeillut sormet auki tuplia edestä ja takaa ja ihan minne sattuu harottaa ainakin mun sormet 😀

6 kommenttia

 1. Jonna kirjoitti:

  Mä oon niin kateellinen sulle … Toi olis mun suuuuuri unemla mut tuntuu vaan niin turhan kaukaiselta 🙁

 2. Jonna1983 kirjoitti:

  Kyllä se on suuri unelma mullekin, sen verran paljon on lihasmassaa hävinnyt raskauden aikana 🙁 Saan alottaa kaiken melkein alusta mut ompahan jotakin mitä tavoitella ainakin!Jokainen treeni on askel lähemmäksi kohti omaa unelmaa! Eli treeniä vaan 🙂

 3. Jonna kirjoitti:

  Jeps! totta 🙂 Oot kyllä hurjassa kunnossa tossa yhessä kuvassa ;D

 4. Jonna1983 kirjoitti:

  Enhän mä ole koskaan ollut hurjassa kunnossa! Jokaiseen kisaankin olis pitänyt saada vielä jokunen kilo pois että ois voinu sanoa olevansa ees kunnossa :(Saas nähdä kuinka saan itseni sit raskauden jälkeen kuosiin. Motivaatio on ainakin kova! Vielä pitäis saada toi muksu ulos 😀 Tavoite on viime kevään kunnossa, jossa painoin jonkun 63-64kg. Eihän siihen olekaan kuin reilut 20kg matkaa 😀 Mut toisaalta, osa raskauden aikana tulleesta painosta lähtee myös nopsaan pois, mut kyllä mulle varsinaista pudotettavaakin varmasti jää ihan riittävästi…

 5. Valkee kirjoitti:

  Mua harmittaa että naisten klassikki jää pois… 🙁 Jos ja KUN olisin joskus sitten muutamien vuosien päästä kisaillut, nii klassikissa sen olisin halunnut tehdä…:(

 6. Jonna1983 kirjoitti:

  Toi fitnessfysiikkahan ei paljon naisten klassikista eroa, pikkusen on poseeraukset erilaiset, esitetään kaks vaparia eikä ainakaan tän hetkisten kriteerien mukaan kunnon tarttis olla mikään uberkireä. Nyt vaan yritetään hakea entistä naisellisempaa muotoa lajille elo mitkään möykyt siinä ei tule menestymään. Liimaat Dana Lynn Baileyn kuvan jääkaapin oveen ja tähtäät samanlaiseen fysiikkaan niin pieleen ei voi mennä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *