Hae
Palasia Arjestani

Lukusuositus: Minä näen sinut

minä näen sinut

Mä olen aina rakastanut kirjoja. Koulussa meillä oli vihko, jonne merkattiin aina mitä kirjoja oli lukenut. Vuoden aikana oli tarkoitus lukea 12 kirjaa. Minä sain tuon määrän täytteen muutamassa kuukaudessa. Nuorempana olin ihan hullu lukemaan, mutta nykyään elämä on tullut eteen eikä aika yksinkertaisesti riitä siihenkin. Onneksi löysin jokin aika sitten äänikirjat. Vierastin ensin niitä kovasti, mutta kokeiltuani tykästyin kovasti. Äänikirjaa voin kuunnella kävellessä, bussissa ja polkiessa pyörällä. Tavallista kirjaa en noina hetkinä pystyisi lukemaan. Tai no ehkä bussissa, mutta siellä en ole koskaan oppinut kirjaa pitämään matkassa. Tykkään silloin tällöin lukea jotain kirjaa ennen nukkumaanmenoa. Uni tulee kera hyvän kirjan nopeasti, paitsi jos on todella jännä murhamysteeri menossa. Luin joskus Lars Keplerin Nukkumatin enkä tainnut sitä lukiessani kovin helposti unta saada. Mulla kun on melkoisen hyvä mielikuvitus ja kun se lähtee liikaa lentämään….No, kuvittelin kaikenlaista! Äänikirjoja en taas illalla voi kuunnella ollenkaan, koska nukahdan helposti ja joudun taas aamulla kelaamaan kirjan alkupisteeseen. Been there done that.

Kuuntelen ja luen aina vuorotellen rikosromaaneja sekä kevyempää hömppää. Jotenkin en pysty kuuntelemaan kahta samantyylistä kirjaa putkeen. Välillä täytyy saada hengähdystauko ja siirtyä johonkin aivan erilaiseen. Rakastan erilaisia murhamysteereitä, mutta rakastan myös kevyttä hömppää. Ne täydentävät kivasti toisiaan. Välillä voi keskittyä jännitykseen ja välillä heittää aivot narikkaan. Nyt kuuntelen juuri kevyttä hömppää mun yhdeltä lempikirjailijalta Marian Keyesiltä.

minä näen sinut

Minä näen sinut on kirja, joka ahmaisee tarinan pyörteisiin jo kirjan alussa. Kirjailija ja entinen rikostutkija Clare Macintosh on mielestäni onnistunut luomaan kirjaan hyytävän jännittävän ja ennalta arvaamattoman juonen. Jouduin tekemään pidennetyn pyörälenkin, jotta kuulin koko loppuhuipennuksen!

”Työmatka julkisilla on päivittäinen pakko, jolle et uhraa juurikaan ajatuksia. Yrität vain saada ajan kulumaan: selaat ehkä lehteä, tuijottelet ikkunasta. Mutta entä jos täydessä liikennevälineessä istuukin joku, joka näkee sinut, seuraa sinua, pitää kirjaa liikkeistäsi? Joku joka tietää yhtä hyvin kuin sinä itse, mistä tulet, milloin ja minne menet…

Zoe Walker, lontoolainen kahden nuoren äiti, löytää lähijunassa lehteä lukiessaan ihmetyksekseen oman kuvansa seuralaispalvelujen mainosten joukosta. Hänen perheensä väittää, että kuvan nainen vain muistuttaa häntä. Sitten Zoe löytää vanhemmasta lehdestä samalta paikalta toisen naisen kuvan – ja pian tämä nainen joutuu rikoksen uhriksi. Onko Zoe itsekin vaarassa, vai onko kyse vain sattumasta? Mikään ei tunnu enää olevan sitä miltä näyttää. Zoe yrittää epätoivoisesti selvittää, voiko hän luottaa vaistoihinsa vai onko kaikki vainoharhaa. ” Teksti kokonaisuudessaan kopioitu täältä.

Jos pidät jännäreistä, niin tälle kirjalle minulta erittäin lämmin suositus! Oletteko te kovia lukemaan? Minkälaisia kirjoja luette? Joko tämä kirja on tuttu?

Edellinen postaus: Viikon 19 ruokapäiväkirja – 2200 kcal päivässä

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

6 kommenttia

 1. Heidi kirjoitti:

  Hei, kirjoja tulee luettua paljon. Sekä suomen että englannin kielellä. En esim. osaa asettua nukkumaan, ellen lue ensin. Se hetki onkin yksi suosikkiajoistani päivästä: päivä pulkassa, hommat tehty työpaikalla ja kotona, eikä tarvitse muuta kuin nauttia hyvästä tarinasta. Joitakin äänikirjojakin on tullut hankittua, mutta yleensä paras on ihan oikea kirja. Ja nimenomaan omaksi ostettu. Siksipä kirjoja onkin kertynyt kotiin, mökille ja varastoon aivan liikaa. Niistä tuntuu olevan jostakin syystä vieläpä hankala luopua.

  • Jonna kirjoitti:

   Mullakin on kirjahylly täynnä luettuja ja lukemattomia kirjoja! On joitain sellaisia kirjoja, joista en vain halua luopua. Pitää ehkä yrittää ottaa taas tavaksi lukea hetki ennen nukkumaanmenoa. Se on parhautta <3

 2. sara kirjoitti:

  Jos psykologiset jännärit kiinnostaa, niin vahva suositus Shari Lapena: Hyvä naapuri. Niiiin koukuttava!

 3. Laura K. kirjoitti:

  Mä oon koko ajan kahden vaiheilla, että milloin annan pikkusormeni noille äänikirjoille :D! Mulla on tapana jäädä puhelimella tehtäviin juttuihin ihan täysin koukkuun, joten hirvittää jotenkin se että sit olisin vielä enemmän puhelin kourassa kiinni, heh. Oikeaa kirjaa en ole lukenut alusta loppuun pitkään aikaan, jonkun ohuen juoksupainotteisen kirjan luin mutta se olikin päivässä ohi. Huomaan ettei nykyään osaa keskittyä oikeaan romaaniin kunnolla, tuntuu ettei aikaa ole ja jos johonkin kirjaan tarttuisikin niin heti on joku kyselemässä jotain jne. :D. Tarvitsen lukemiseen siis todellakin hiljaisen tilan ja rauhaa. En ikinä ymmärtänyt siskoa, joka pystyi lukemaan kirjaa tv:n pauhatessa taustalla..

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, en mäkään pysty lukemaan jos on telkkari päällä tai muuta mölyä. Äänikirjoja on niin kätevä kuunnella kävellessä, bussissa, junassa…you name it! Kannattaa ainakin kokeilla 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.