Hae
Palasia Arjestani

Menikö överiksi?

Processed with VSCO with a6 preset

Jes, viikonloppu. Taas saa herkutella oikein luvan kanssa! Uskon, että aika moni mun lisäksi ajattelee näin viikonlopun kynnyksellä. Viikonloppujen lisäksi minä olen ajatellut näin myös viikolla. Mun ruokailutottumukset ovat olleet viime aikoina niin huonot ettei mitään rajaa. Olen oikeasti vedellyt herkkuja jäätelöstä leivonnaisiin ja karkkeihin myös viikolla, jos siltä on sattunut tuntumaan. Eikä ne henkistä hyvinvointia ainakaan paranna, päinvastoin. Tiesin itse, että joskus tämä herkutteluputki tulee katkeamaan ja odotin vain sitä päivään. Ja tulihan se päivä sieltä! Vaikka olen aina luullut etten ole tunnesyöjä niin taidan kuitenkin vähän olla. Isän kuoleman jälkeen söin päivittäin herkkuja, koska yritin parantaa omaa oloani sillä. En kuitenkaan saanut niistä yhtään minkäänlaista mielihyvää. Kaikki maistui ihan samalta söin sitten tavallista ruokaa tai pussillisen karkkia. Herkut maistuvat mun mielestä parhailta silloin kun niille on oikea hetki. Ja mikä se oikea hetki sitten on? Sen tietää vain itse herkuttelija 😉

Processed with VSCO with a6 preset

Meillä on tapana ostaa viikonloppuisin herkku jos toinenkin kotiin: jätskiä, kahville pullaa, karkkia ja joku mättöruoka iltaa varten. Usein normiruokaa tulee syötyä liian vähän ja ruokailuvälit venyvät liian pitkiksi. Viime aikoina olen kiinnittänyt tähän asiaan enemmän huomiota ja yrittänyt syödä suunnitelmallisesti muutaman tunnin välein. Eipä ole tehnyt enää herkkuja kauheasti mieli! Lauantaina kävin treenaamassa ja sen jälkeen söin kunnon ruuan ja vasta illalla alkoi nälkä kurnia vatsassa. Tehtiin ruuaksi itse hampurilaisia (valmiit sämpylät) ja mietin jälleen kerran miksi pitäisi mennä jonnekin mäkkiin, kun itse tekemällä saa paljon parempaa! Tehtiin itse jauhelihapihvin, päälle cheddaria ja bursan väliin vielä T-barbequen soosia (T*mun Saunakastike!!! Mielettömän hyvää!), ketsuppia ja loraus majoneesia. Muutama lusikallinen jätskiä jälkkäriksi ja siinä oli mun herkuttelut tälle viikonlopulle. Aikamoinen ero vaikkapa parin kuukauden takaiseen aikaan, jolloin vedin ihan kaikkea kaksin käsin ja koko päivän. Tämähän toki saattaa olla ihan vaan once in a lifetime tilanne..

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset

Nyt tässä mietinkin, että oppisinkohan vielä joskus herkuttelemaan terveellisesti viikonloppunakin? Tarkoitan herkkuja, joista tulee oikeasti hyvä olo koko kroppaan eikä mitään kaameaa sokeripöhöä ja väsymystä seuraavaksi päiväksi. Raakakakkua, banskulettuja, nice creamia, itse tehtyä raakasuklaata, vijattomia ja sokerittomia leivoksia…Ehkä pitää vaan kokeilla!

Mites teillä, menikö viikonlopun herkuttelut överiksi vai riittikö vähempikin?

2 kommenttia

  1. Veera kirjoitti:

    Voi kyllä meni överiksi. 😀 Etenkin kun käytiin anopin tykönä Keski-Pohjanmaan puolella niin siitähän se sitten repesi.. Ja jatkui läpi koko viikonlopun. Nyt pistettiinkin Poikaystävän kanssa pieni veto pystyyn, kun tajuttiin molemmat ettei tää näin voi jatkua. 😀 Helpompi kaksin kuin yksin. Ihan inhottaa, kun niin monesti katkaissut kierteen itse ja todennut miten paljon parempi olo on ilman herkkuja, niin silti niihin sortuu vielä kerta toisensa jälkeen…

    • Jonna kirjoitti:

      Jep, tiedän tunteet…Mitenkähän oppisi herkuttelemaan terveellisesti? Lähinnä se toteutus tässä ontuu 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *