Hae
Palasia Arjestani

Lopetin kahvin juonnin – mikä on hyöty?

Processed with VSCO with f2 preset

Kerroin teille vähän aikaa sitten, että olen jo kauan kärsinyt selittämättömistä vatsaoireista. Vatsa oli koko ajan sekaisin eikä mikään pysynyt sisällä. Oli vatsakipuja ja kauheaa väsymystä, kaikenlaisia omituisia oireita. Välillä vatsa oli ihan kunnossa kunnes taas tilanne räjähti käsiin. Saatoin kärsiä viikonkin oireista yhtämittaisesti ja pahimmillaan ne olivat aina aamulla. Menin lääkäriin ja minulle määrättiin paljon erilaisia kokeita, joiden tulosten mukaan kaiken pitäisi olla kunnossa. Valkosoluarvot olivat ainoat, jotka olivat koholla. Lääkäri kehotti pienen haastattelun jälkeen kokeilemaan kahvitonta elämää ja niinhän minä sitten tein. Jätin kahvin pois elämästäni siltä istumalta ja hetkeäkään en ole katunut.

Mitä sen jälkeen on tapahtunut? Oikeastaan aika paljon. Ensimmäinen päivä oli toki tuskainen, mutta selvisin siitä hammasta purren ja buranan voimalla. Periksi en aikonut antaa vaikka mikä olisi! Sitä seuraavan päivänä homma alkoi jo rullaamaan. Heräsin virkeänä ja keittelin itselleni teetä. Haluan juoda jotain lämmintä aamulla, joten tee oli minulle enää ainoa hyvä vaihtoehto. Vatsa on ollut ihan normaali koko tämän ajan. Ei minkäänlaista oiretta tai oikkua. Ei vatsakipuja eikä väsymystä. On oikeastaan aika jännä olotila, kun ei väsytä missään vaiheessa päivää. Olo on energinen ja mieli kirkas. Aikaisemmin aamut olivat yhtä tuskaa, koska en herännyt millään ennen kuin sain kupillisen kahvia.

Processed with VSCO with f2 preset

Join kahvia ennen muutaman kupin päivässä: aamulla heräämisen jälkeen, aamupäivällä töissä ja iltapäivällä töissä tai kotona. Aina kun alkoi väsyttämään otin kahvikupin käteen, koska sillähän se väsymys lähtisi. Noh, enää ei tarvitse kahvia juoda sen vuoksi, että väsyttää, koska sitä väsymystä ei enää tule. Jännää! Välillä olen miettinyt, että uskaltaisinko ottaa kahvilassa jonkin kivan kahvijuoman, mutta toisaalta miksi ottaa riskiä? Enää ei tarvitse miettiä kauppaan mennessä, että missähän täällä on wc kun kohta tulee kuitenkin lähtö. Eipä ole enää sitäkään ongelmaa! En ole kaivannut kahvia ensimmäisen päivän jälkeen eikä kahvin tuoksu saa minussa minkäänlaisia tuntemuksia aikaan. Eipä voi kuin miettiä minkälaista myrkkyä kahvi oli minun vatsalleni…

En voi kuin suositella kahvitonta elämää!

6 kommenttia

 1. Tea kirjoitti:

  Moikka! Itse en ihan noin rajuun muutokseen pysty, koska #coffeeholic mut oon vähentänyt n. 5 kupista kahvinjuonnin kahteen kupilliseen ja itseasiassa just asetin itselleni tavoitteen et tiputan yhden kupillisen pois vuoden loppuun mennessä 😀 Oon aikasemmin juonut kaikkia paskakahveja, mut nyt mennyt luomulaatuisilla kahveilla ja huomaa kyllä eron. Automaattikahvi oli ehkä pahin mitä voi itselleen tehdä 😉 mut joo kahviton elämä täältä tullaan?! 😀

  • Jonna kirjoitti:

   No hyvä suoritushan sullakin on! Mun on aina pakko lopettaa kerrasta. Ei onnistuis pikku hiljaa vähentäminen multa. Palaisin satavarmasti vanhoihin tapoihin melko pian…Mä haaveilen, että joskus voisin juoda kupillisen jotain oikein luksuskahvia, mut näin on toistaiseksi hyvä 🙂

 2. Nasu kirjoitti:

  En tiedä onko täällä kans yks jonka mahan kahvi laittaa sekaisin.. Joka toinen päivä vähintäänkin vatsa todella löysällä. Yleensä ei ole vatsakipua ollut. Kahvia menee about 5 kuppia päivässä. Monesti justiin kahvikupin jälkeen pitää juossa vessaan..?

  • Jonna kirjoitti:

   Kuulostaa tutulta! Mun ei ehkä tartte kertoa mikä vois olla ratkaisu sun ongelmaan 😀

 3. Meeri kirjoitti:

  Lopetin itse kahvin juomisen 2v3kk sitten. Syynä juurikin tuo väsymys ja aamuiset käynnistymisongelmat. En ole katunut, saati kaivannut kahvia sen koommin, vaikka 6-vuotiaasta asti sitä join. Eikä tosiaan ole vatsaoireitakaan ollut enää.

  • Jonna kirjoitti:

   Ei ole minullakaan tiukkaa tehnyt! En kyllä kaipaa ollenkaan. Tosin joskus olis kiva kupillinen juoda jotain oikein hyvää kahvia esim. kakun kanssa. En taida kuitenkaan uskaltaa..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *