Hae
Palasia Arjestani

10 randomia asiaa minusta

picmonkey-collage3

En muista olenko koskaan tehnyt tällaisia random-postauksia. Ehkä vähän saman tyyppisiä olen joskus julkaissut, mutta päätinpä nyt korkata tämänkin. Tykkään itse lukea blogeista postauksia, joissa bloggaajat kertovat satunnaisia asioita itsestään. Niissä tulee monesti esille asioita, joita ei välttämättä olisi henkilöstä koskaan kuvitellutkaan! Mulla puskee tällä hetkellä flunssaa kovasti päälle ja pää on tukossa, joten tämä on hyvä ja kevyt aihe näin tiistaipäivään. Kuvituksena noin kuukauden takaisia instagram-kuvia. Instasta löydät minut nimellä jonnam1983!

 1. Minulla on hillosipuli-trauma. Mummoni pakotti minut lapsena syömään hillosipulia ja siitähän se kammo jäi. Kyseisen kerran jälkeen en ole kyseistä tuotetta suuhun laittanut. Enkä laita.
 2. Kuljen villasukat jalassa kesät talvet. Pikkuserkkuni neuloi minulle ihanat varrelliset villasukat ja olen kohta kuluttanut ne puhki. En voisi kuvitellekaan nukkuvani ilman sukkia!
 3. Olen opiskellut ruotsia, englantia, venäjää, saksaa, ranskaa ja espanjaa. Sujuvasti tai vähintään auttavasti puhun kahta ensimmäistä.

picmonkey-collage4. Nuoruudessani vedin känniöverit, jonka jälkeen en ole pystynyt juomaan olutta enkä greippilonkeroa. Jo haju saa voimaan pahoin!

5. Ratsastin aktiivisesti elämäni ensimmäiset 19 vuotta. Sitten tuli muutto Kuopioon, jolloin ratsastus jäi. Rakastan edelleen hevosia, mutta hevosen selässä en ole noiden ikävuosien jälkeen käynyt. Haaveena on aloittaa ratsastaminen jossakin vaiheessa uudestaan.

6. Minulla on vihreä vyö karatessa ja osaan edelleen tyylisuuntaani kuuluvat lyönnit ja potkut. Myös karaten aloitusta uudelleen olen harkinnut jo pidempään!

picmonkey-collage17. Meinasin hukkua lapsena ja siitä on jäänyt kammo sukeltaa. En vielä tänäkään päivänä uskalla olla pitkiä aikoja veden alla.

8. Ällöttävin haju maailmassa on lämpimän pahvin haju, joka ilmenee esimerkiksi pizzaa kotiin tilattaessa. Hyi!

9. Tämän olen ehkä kertonut aiemminkin, mutta kerron uudestaan: Minulla ei ole ajokorttia eikä tule. Äkkipikaisen luonteeni vuoksi en mielestäni sovellu auton rattiin. Sinne minne en pääse julkisille, sinne ei tarvitse mennä.

10. Ennen bioanalyytikoksi valmistumista opiskelin vähän aikaa parturi-kampaajaksi, mutta totesin aika nopeasti ettei ole minun alani. Lukion jälkeen opiskelin myös 2 vuotta ympäristöteknologiaa TeKussa, mutta totesin senkin olevan minulle väärä ala.

picmonkey-collage2Tuliko esille uusia tai yllättäviä asioita minusta? Olisiko näitä postauksia kiva lukea jatkossakin?

8 kommenttia

 1. Maare kirjoitti:

  Tää oli kyllä kiva, tuli esiin aika paljonkin asioita mitä en ois susta ajatellut! Esimerkiksi karate-tausta, ratsastus.. Enkä ole muuten ikinä miettinyt, miltä lämmin pahvi haisee? 😀 Mutta, tää oli hauska! Mullakin on samoja kokemuksia hukkumisesta, kun olen lapsena meinannut 3(!!!) kertaan hukkua, ei vissiin ollut suojeluvaistoa tai olin vaan niin umpisurkea. Nykyään kuitenkin rakastan uimista hallissa, luonnon vesissä olen sitten vähän varovaisempi. Ja olen tässä itsekin miettinyt, että kuka hullu antoi mulle ajokortin, kun taidan olla kaltaisesi ja liian äkkipikainen tuolla liikenteessä, voisi olla kaikille turvallisempaa jos istuisin vain bussin kyydissä. 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Lämmin pahvi haisee todella pahalta 😀 Mulla tulee ihan vilunväristyksiä kun ajattelenkin asiaa! Hyh.

 2. ulla kirjoitti:

  Oli kyllä kivaaa luettavaa 🙂
  Kummasti tuollaiset pikku asiat antaa uutta ” näkökulmaan ” ihmiseen 😀

 3. Maikki kirjoitti:

  Tosi kiva postaus! Tuli paljon asioita mitä en tienny =D Oon ite Kuopiosta ja oon jo pitemmän aikaa tässä miettiny että mistä oot kotosin ku välillä matkustat kuopioon, mistä siis olet alunperin ja miten päädyit Helsinkiin? =) ois kiva jos kirjoittaisit joskus postauksen noista sun ammatinvalinta ajatuksista =)

  • Jonna kirjoitti:

   Ihan alunperin olen kotoisin Karttulasta, siitä muutin Kuopioon, jossa asuin 9 vuotta. Kuopiosta tie vei tänne Helsinkiin lähelle miehen vanhempia. Mehänt ehtiin lähtöä Helsinkiin todella monta vuotta. Vuorotellen kumpikin ehdotteli muuttoa, mutta toinen ei ollut kuitenkaan vielä valmis. Vuonna 2011 keväällä laitettiin asunto kokeeksi myyntiin ja se meni ensimmäiselle katsojalle. Oli pakko lähteä johonkin 😀

 4. ninna kirjoitti:

  Tuli uutta tietoa, blogin kautta kirjoittajaa harvoin tuntee muuta kuin pintapuolisesti. Ratsastuksesta olisi kiva lukea. Itsekin nuoruuden elänyt heppahulluna, ratsastus jäi sitten opiskelun ja rahan takia. Siis onhan se nyt ihan älyttömän kallista nykyään, 50e jopa tunnista! huhuh. Kirjoita myös ruokainhokeista koska kaikilla niitä on ja traumoja jostain. mullakin hillosipulit yäk! ja sitten vadelmakiisseli kun koulukaverin annoksesta löytyi mato!

  • Jonna kirjoitti:

   Mä niin kovasti haluaisin taas ratsastamaan, mutta meidän lähitallilla oli tuntitaksa reili 40e/tunti ja se on aika paljon! Muistan joskus muksuna tuntihinnan olleen 20 markkaa… Hyi toi matojuttu! Pari viikonloppua sitten mökillä mun salaatista löytyi jonkun elukan pesä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *