Toscakakku.
Tai toscapiirakka, ihan miten vaan. Omani oli ehkä enemmän kakku, koska tein sen kakkuvuokaan. Tämänkin kakun värkkäsin toissa viikonloppuna, mutta näemmä on ollut niin paljon muuta asiaa blogissa etten ole tätä ehtinyt iloksenne rustata 🙂
Ohje on peräisin Valion sivuilta.
Toscakakku
Pohja:
- 2 kananmunaa
- 1,5 dl sokeria
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 1/2 dl täysmaitoa
- 150g voita sulatettuna
Kuorrutus:
- 50g voita
- 75g mantelilastuja
- 1 dl sokeria
- 1/2 dl kuohukermaa
- 1 rkl vehnäjauhoja
Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 22 cm:n irtopohjaisen vuoan reuna. Laita vuokaan pohjan kokoinen, pyöreä leivinpaperipala.
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos ja maito-voisulaseos kevyesti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alaosassa 25 min.
Mittaa kuorrutusaineet kattilaan. Sekoita. Anna kiehua hiljalleen, kunnes seos sakenee hiukan.
Levitä kuorrutus puolikypsän pohjan päälle. Paista vielä 200 asteessa uunin keskiosassa n.10 min eli kunnes pinta on kauniin vaaleanruskea.
Toscakakun voi myös pakastaa! Meillä se syötiin päivässä 😀
Kiitos, ratkaisit juuri yhden tarjottavan meidän viikonlopun synttäreille. 😉
Jee 🙂 toi on tosi helppo tehdä ja niiiin hyvää!