Hae
Palasia Arjestani

Toscakakku.

Tai toscapiirakka, ihan miten vaan. Omani oli ehkä enemmän kakku, koska tein sen kakkuvuokaan. Tämänkin kakun värkkäsin toissa viikonloppuna, mutta näemmä on ollut niin paljon muuta asiaa blogissa etten ole tätä ehtinyt iloksenne rustata 🙂

Ohje on peräisin Valion sivuilta.

Toscakakku

Pohja:

  • 2 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1/2 dl täysmaitoa
  • 150g voita sulatettuna

Kuorrutus:

  • 50g voita
  • 75g mantelilastuja
  • 1 dl sokeria
  • 1/2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 22 cm:n irtopohjaisen vuoan reuna. Laita vuokaan pohjan kokoinen, pyöreä leivinpaperipala.
 
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos ja maito-voisulaseos kevyesti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alaosassa 25 min.
 
20130921_142859
 
20130921_143658
Mittaa kuorrutusaineet kattilaan. Sekoita. Anna kiehua hiljalleen, kunnes seos sakenee hiukan.
 
20130921_144423
Levitä kuorrutus puolikypsän pohjan päälle. Paista vielä 200 asteessa uunin keskiosassa n.10 min eli kunnes pinta on kauniin vaaleanruskea.
 
20130921_150543

Toscakakun voi myös pakastaa! Meillä se syötiin päivässä 😀

Toscakakkua tein eilen :)

 

2 kommenttia

  1. nasba kirjoitti:

    Kiitos, ratkaisit juuri yhden tarjottavan meidän viikonlopun synttäreille. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *