Hae
Palasia Arjestani

Haikein mielin.

Nonnih, olinpa viikonloppuna vähän saamaton kun en treenannu ollenkaan. Lauantaina en viitsinyt ja sunnuntaiaamuna oli niin huono ilma ettei siinä olis paljon ulkona kyykkäilty. Tulipahan pidettyä pieni lepoputki siinä sitten. Ei se lepokaan koskaan huonoa tee 🙂

kuvia 025

Lasketaanko saippuakuplien puhaltelu urheiluks?

kuvia 019

Viikonloppu meni siis kuta kuinkin syödessä hyvin. Ihan yllätyin miten fiksusti osasinkin lomareissulla syödä vaikka toki herkuttelinkin kun siltä tuntui. Paino oli tasan sama eilen aamulla kuin reissuun lähtiessäkin. Ehkä onnistuin vaan hommaamaan muutaman gramman lihasta? 😀

Pekoni-tomaatti-munakasta eli Jonna´s special aamupalalla möksällä

Pekoni-tomaatti-munakasta eli Jonna´s special aamupalalla möksällä


Uunitomaatteja vuohenjuustolla.

Uunitomaatteja vuohenjuustolla.


Lidlissä kävin täydentämässä pähkinävarastoja :D

Lidlissä kävin täydentämässä pähkinävarastoja 😀

Nyt oon muutaman päivän mennyt ruokapuolella herkuttomalla linjalla ja muutenkin melko proteiini+rasva-painotteisesti. En tosiaankaan ole missään herkkulakossa tai totaalipaleolla, meen vaan fiiliksen mukaan ja syön sitä mitä mieli tekeen. Jos tekee mieli herkkujakin niin sit niitä syödään! Jos kiellän itseltäni jotain tai päätän 100%:sti noudattaa jotain ruokavaliota niin kestän sitä max kolme päivää ja löydän itseni pää leipäpussissa 😀 Tällainen kaiken salliva linja tuntuu varsin hyvältä ja toimivalta.

Aamupalaa eiliseltä: makkaraa, luomumunia ja kirsikkatomaatteja.

Aamupalaa eiliseltä: makkaraa, luomumunia ja kirsikkatomaatteja.


Sunnuntain iltapala taisi olla aika lailla samanlainen..

Sunnuntain iltapala taisi olla aika lailla samanlainen..


Eilen tein pitkästä aikaa kesäkurpitsalasagnea!

Eilen tein pitkästä aikaa kesäkurpitsalasagnea!

Nyt muuten pääsen varsin kätevästi kulkemaan treeneihin Crossfit Vantaalle! Käytiin heti sunnuntaina kotiin tullessa ostamassa mulle uus tsygä. Yritin ensin tori.fistä niitä katella, mut hirveitä hintoja ihmiset huutaa käytetyistä pyöristä. Päädyin siis ostamaan uuden ja on muuten hyvä 🙂

IMG_20130721_171315

Ajoin pyörän Budget Sportilta, ihan Vantaan cf-salin nurkilta, kotiin ja aikaa meni vaivaset viis minsaa! Vähän jänskätti lähtee ajelemaan kun viimeks oon ollut pyörän selässä noin neljä vuotta sitten…

Eilen jumpalle menossa. Isossa kuvassa jumpalta kohtuullisen hikisenä tulossa!

Eilen jumpalle menossa. Isossa kuvassa jumpalta kohtuullisen hikisenä tulossa!

Eilen kävin tekemässä vikan jumpan Malmin East Bodylla. Tai no vikan ja vikan, mutta melkoisen haikein mielin katkasin mun vuosijäsenyyden sieltä 🙁 Tällä hetkellä ei oo varaa maksaa jäsenyyttä kahteen paikkaan enkä mä EB:llä kovin montaa kertaa kuussa pääse käymäänkään. Ei musta täysin eroon kuitenkaan päästä sielläkään, koska aion kymppikerran kortin kera käydä aiheuttamassa pahennusta aina silloin tällöin 😀

Eilinen jumppa oli siitä harvinainen etten ottanut _yhtään_ kuvaa koko treenistä! Miettikää, minä himokuvaaja, en edes pitänyt kameraa kädessä missään vaiheessa.. Ooämgee. No, treenissä tein ensin etukyykkyä 4*8*60-70% max eli painot oli 45, 45, 47,5 ja 50kg. Sen jälkeen:

5 kierrosta

 • thruster x 12 (tangolla)
 • abmat x 10 (tein normaalisti)
 • burbees x 5
 • aikaa meni kaikki 12.02

Wodconnectista (palvelu, jonne voi merkitä omat tuloksensa ja seurata muiden tuloksia) katselin muiden Crossfit Vantaan tyttöjen tuloksia ja totesin olevani surkeinta pohjasakkaa. Tätäkö 10 vuoden bodaushistoria tosiaan teettää? Olen tavattoman hidas eikä räjähtävyydestä tai hapenottokyvystä ole tietoakaan. Voimapuoli on ainoa, jossa olen hyvä. Venyvyyttä? Noup. Sitäkään ei löydy. Crossfitissä mulla ei tosiaankaan ole mitään muuta kuin oppimista edessä ja tiedättekö mitä? Se on aivan mahtavaa! Tunnen todellakin olevani uusien haasteiden edessä ja tästä on vain suunta ylöspäin. Jonain päivänä huomaan olevani samalla tasolla muiden kanssa 🙂

Mä muuten päivitän instagrammia aika usein ja päivän treenitkin tulee nykyään sinne aiemmin kuin tänne. Yritän saada välillä otettua jotain videoitakin sinne, ehkä jo tänään? Mua voi seurata instagrammissa nimellä jonnam1983.

IMG_20130722_105500

Sitruunamehua aamuisin :)

Sitruunamehua aamuisin 🙂

20130723_093304Tänään aamulla laitoin tuota CocoVin smoothie mixiä mustikkasmoothieen (mustikoita, banaania, hunajaa, suolaa, pähkinöitä, smoothie mixiä ja vettä). Siitä tuli yllättävän hyvää. Vähän pelkäsin, että superfoodit maistuu kaikesta läpi, mut ei! Huomenna sama setti uusiks 🙂

IMG_20130723_094749

Aamupalan smoothie ja munaset kaverina.

20130722_212453

20130722_115839

Eilisen kauppakassi.

Eilisen kauppakassi.

Yritän nyt tosiaan luomuruoan ostamiseen panostaa vähän enemmän ja eilen ostin luomuna jo maitoa ja tomaattimurskaa. Kotimaisina mukaan lähti porkkanat ja sienet ja ulkomaisina omenat ja kesäkurpitsat. Tiedättehän minkälainen vouhottajan mä olen kun sille päälle satun? Vaahtoan jostain asiasta, josta olen kovin innostunut, koko ajan. Mies sit aikansa kuunteli mun luomuinnostusta ja kantoi sunnuntaina mulle kennollisen luomukananmunia, vaikka oli vasta kironnut miten kalliita ne on. Jos tuo ei ole rakkautta niin mikä sitten on!? <3

20130722_113832

Tää oli tämmönen aika lailla ruokapainotteinen postaus, mut kun se ruoka on niin hyvää ja treenaamisen ohella mun erittäin suuri intohimo. Syökää sellaista ruokaa, joka tekee teille hyvän ja energisen olon, niin mäkin teen 🙂

Ps. Tänään mä meen ekaa kertaa treenaamaan crossfit Vantaalle ja ehkä pikkasen jänskättää! Wish me luck 🙂

Pss. Kertokaa ihmeessä mikä on teidän suurin intohimonne? Tai vaikka kaksikin! Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille blogini lukijoille. Mä oon niiiiiiiiiiin innoissani, tsihii 🙂

Eipä sit muuta kuin…

squat

😀

 

 

 

 

14 kommenttia

 1. -didi- kirjoitti:

  Jotenkin tuntuu, ettet sä aloitettuasi treenaamisen tosissaan oon kauhean kauaa ”hännillä”, kovasti sellainen kutina kun on seurannut mm sun muodonmuutosta raskauden jälkeen ja muutenkin.

  Mäkään en usko totaalikieltäytymiseen, joskus oon ollut tosi ehdoton ruokavalioitteni kanssa (mm karppaus), mutta nykyään tuntuu itselläkin löytynyt tasapaino ruokailujen kanssa.

  Intohimona urheilu, tarkemmin kiipeily ja punttis, harmi vain kun kiipeily yksinään vie niin ison osan ajasta, eikä kiipeilyssä oikein teen mitään suurilla muskeleilla. Just eilen availin vähän aatoksia molempiin lajeihin, että .. ehkä sit myöhemmin elämässä ehtis vaikka fitnespimuilla, mutta nyt mennään kun on vielä vapautta. Ruoanlaitto no toinen intohimo, mutta nykyään se harvemmin pääsee enää näkymään, kun perusruokaan ei kuulu hifistely, ruooka = energiaa, pääasiallisesti.

  • Jonna kirjoitti:

   Kun vaan aerobisen puolen sais paremmalle mallille niin ehkä tekis kuolemaa joka hemmetin wodissa 😀 eilen tosin jaksoin jo vähän paremmin kuin aikasemmin!

   Mä löysin itseni taas eilen leipäpussilta treenin jälkeen. Kroppa suorastaan huusi hiilaria ja mistäs sitä nopeammin sais kuin leivästä jos ei muuta oo valmiina…

   Eiks kiipeily lisää aika hyvin lihasmassaa? Kaveri harrastaa kiipeilyä ja sille ainakin tuntuu tarttuvan aika hyvin.

   • -didi- kirjoitti:

    Mitenkäs sun aerobinen treenaus on sit ollut tähän asti? Mä en ihan hirveästi muista nähneeni susta kuvia juoksupolulla, vai muistanko ihan väärin?

    Joo, mulla kävi kans käsi eilen leipäpussilla… ihan autopilotilla meni yksi pala, kunnes tajusin, etteihän mun pitänyt syödä nyt leipää ja juustoa 😀 Turhan pitkä tauko ruokailujen välillä, treeniä välissä jne jne.. seli seli 😀

    Se vähän riippuu miten kiipeilee, kiipeiljöillä usein yläkroppa kehittyy hurjasti, selkä alkaa levetä jne, boulderointi (kiipeily ilman köysiä) on sellaista mikä kasvattaa enemmän massaa, köysikiipeily on kestävyyttä. Mä en osaa sanoa kuinka paljon omista muskeleista on salilta ja kuinka paljon köysistä. Kiipeilyssä massa ei vaan oo mitenkään toivottua, kevyempihän on kiivetä, mitä kevyempi on, kevyempää myös sormille jne.

    • Jonna kirjoitti:

     No lähinnä rattaiden kanssa oon kävellyt ja joskus satinnaisesti käynyt sauvakävelemässä tai tehnyt salilla intervallin. Viikonloppuna vois jonkun palauttavan lenkin taas tehdä 🙂

     Näin mäkin olen kuullut ettei kiipeilijöillä lihasmassan ja samalla painon lisääntyminen ole kovin suotavaa. Sitäpä se kaverikin välillä tuskailee 🙂

 2. Adelheid kirjoitti:

  Mä niin tiedän että susta tulee ihan haka tossa crossfitissä! Vielä päihität ne muiden tulokset. Mun suurin intohimo taitaa olla oman pihan hoito. =)

  • Jonna kirjoitti:

   Mä niin haluaisin olla haka! Alkumetreillähän tässä vasta ollaan eli suunta on koko ajan vaan ylöspäin 🙂

   Sulla onkin muuten ihania kasveja! Ja leipomuksia 🙂

 3. Late kirjoitti:

  Jee, kiva lukea yhä enemmän cf postauksia 🙂 Ja kyllä siitä voimasta vaan on paaaljon hyötyä treeneissä, ja sitä kun ei hetkessä rakenneta! Nimim. Heikko ja voimaton

  • Jonna kirjoitti:

   Niitä varmasti jatkossa riittää! Eilen en vielä uskaltanut treenejä kuvailla, vähän vieraskorea kun olin, mut jos tänään sais jo kameran esille 🙂

   Mulla taas tarttuu voima helpommin kuin muut cf:ssä vaadittavat ominaisuudet 🙂 joku balanssi täytyy löytää.

 4. vilma junk kirjoitti:

  Mä oon jo ajatuksissani crosfittaamassa kans! Viime yönä näin siitä taas untakin (painajaista tosin hahhaa). Oon joskus käyny tutustumisreeneissä ja se on niin seuraavana asialistalla kisakauden jälkeen. Mullakaan ei vaan oo varaa pitää kahta jäsenyyttä ja tuntuu hurjalle ”jättää” oma kotisali, jossa tänäkin vuonna käyty helposti kaks kertaa päivässä. Ja niin, oon surkee crossfitissä vaikka kunnoj punttipena oonki 😀

  Kivannäkönen pyörä ja järkevän näköset eväät!

  -vilma

  • Jonna kirjoitti:

   Eikös sä käy gym99:llä? Se on munkin entinen kotisali 🙂 treenasin siellä kahdeksan vuotta ennen kuin pari vuotta sit muutettiin tänne Helsinkiin. Kuopion paras sali <3

   Kuopiossahan on myös tosi hyvä cf-sali, sinne vaan jos yhtään kiinnostaa!

   Ps. Miikalle gymille terkkuja jos tiedät kuka se on (lyhyt, melkein kalju, aina joku huppari päällä, ähisee naama punaisena ja kertoo harvinaisen paskoja juttuja 😀 yks mun parhaista kavereista!)

 5. Atshuu kirjoitti:

  Mutta arvaa ”kumpaa” on helpompi kehittää, voimaa vai niitä muita ominaisuuksia?? Niinpä 😉 Toivottavasti oli kivaa, rapskaa odotellessa!!!

  • Jonna kirjoitti:

   Hehee, mun kohdalla voimaa 😀 mut joo, kyl ne muutkin sieltä tulee kun jaksaa panostaa myös mobbaukseen ja vaan treenata täysillä joka kerta!

 6. Arttorius kirjoitti:

  Loistavaa!
  Kerrothan sitten miten meni. :]

  • Jonna kirjoitti:

   Huomenna tarkempaa rapskaa tulossa, mut lyhyesti: helvetin hyvä sali, hyvä treeni eikä mun tartte käydä on rampia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.