Hae
Palasia Arjestani

Banaanileipä – viljattomien leipien aatelia

Eräänä kauniina päivänä mieleni teki viljatonta leipää, joka toimisi hyvänä ja maukkaana välipalana myös tytölle. Koska hän on yhtä hulluna banaanin kuin äitinsäkin, päätin pitkästä aikaa leipoa banaanileipää! Banaanileipä on miellyttävän makea ja kostea leipä, joka ei vaadi mitään päällisiä. Menee muuten hyvin kahvileivästäkin 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viljaton banaanileipä

 • 3 kypsää banaania
 • 4 rkl sulaa luomuvoita
 • 3 kananmunaa
 • 1 rkl vaniljauutetta
 • 2,5 dl mantelijauhoja
 • 0,5 dl kookosjauhoja
 • 0,5 dl arrowroot-jauhoja tai perunajauhoja
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 1 tl ruokasoodaa
 • 1 tl kanelia
 • Ripaus suolaa
 • 2 dl pilkottuja pekaanipähkinöitä
 • 1 rkl psylliumia (ei välttämätön)

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vuoraa leipävuoka leivinpaperilla tai voitele hyvin luomuvoilla. Muussaa banaanit kulhossa täysin. Lisää sekaan sula voi, munat ja vaniljauute. Sekoita tasaiseksi. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kaikki loput kuivat ainekset, lukuunottamatta pekaanipähkinöitä. Varmista, että saat kaikki jauhomöykyt tasaiseksi, kookosjauhot nimittäin ovat usein möykkyisiä.

Sekoita kuivat ja märät ainekset keskenään ja sekoittele taikina tasaiseksi. Lisää pekaanipähkinät ja sekoittele vielä vähän. Kaada taikina leipävuokaan ja paista uunissa keskitasolla noin 50 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Kokeile kypsyyttä haarukalla: leipä on kypsä jos haarukkaan ei jää yhtään taikinaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

*vinkki: mun leipävuoka on aina näille viljattomille versiolle liian iso (15,5 x 30,5 cm), joten tuunaan siitä pienemmän laittamalla vuoan toiseen päähän leivinpaperin taakse pienen uuninkestävän keraamisen kipon. Toinen vaihtoehto toki olisi tehdä taikina kaksi kertaisena 😉

8 kommenttia

 1. Maija kirjoitti:

  Nyt osu ja uppos! Vaikka kello alkaa olemaan kohta jo huomisen puolella, niin taidan mennä laittamaan uunin lämpiämään.. aamuksi on sitten lämpimäisinä tuoretta banaanileipää 🙂 Tätä siun blogia on kiva lukea, aitoa elämisen meininkiä! Etenkin crossfit-aiheiset jutut ja reseptit saa palaamaan juttujesi ääreen aina uudelleen 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Toivottavasti tykkäsit ja sait maistuvan aamupalan! Ite ainakin tykkäsin tästä suunnattoman paljon 😉

   Kiitos kivasta palautteesta, noilta aiheilta tulet tuskin välttämään jatkossakaan 😀

 2. Kemmi kirjoitti:

  Tehtiin tätä tänään, oli ihan super hyvää, lisää tällasia! oi nam

 3. nsbs kirjoitti:

  Nam kuulostaa tosi herkulliselle! Maistuu varmaan aika makealle? Täytyy kyllä ehdottomasti pistää muistiin ja testata, hyviä viljattomia leipäreseptejä ei liikaa ole 🙂

 4. Lauramaria kirjoitti:

  Siis tää on ihan parasta! 😛 Laitoin voin sijasta oliiviöljyä ja pekaanit vaihdoin cashewpähkinöihin ja tuli sairaan hyvää. Sulla on ihania reseptejä, ja ruokapäiväkirjoja on mukava lueskella:) Keep it up!

  • Jonna kirjoitti:

   Banskuleipä onkin mielettömän hyvää! Pitäis itsekin taas tehdä 🙂 Nälkä tuli..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *