Hae
Palasia Arjestani

Kotiruoka kunniaan – viime viikon ruokia!

Processed with VSCO with a6 preset

Vaikka noudatankin suhteellisen tarkkaa ruokavaliota läpi viikon niin päivässä on yksi ihana hetki jolloin höllään ja se on iltaruoka tai treenin jälkeiseksi ateriaksikin sitä voidaan kutsua, jos olen kyseisenä päivänä treenannut. Mulle ei muutenkaan ole maailman loppu, jos päivän ruokailut eivät suju suunnitelman mukaan. En siis edelleenkään ole mikään nipo tämän asian suhteen. Mulle tärkeintä on, että ruoka on hyvää ja että nälkä lähtee ja pysyykin poissa vähän aikaa. Aamuisin vedän melkeinpä aina smoothien, koska se on arkena ylivoimaisesti helpoin valinta. Teen sen aina illalla valmiiksi jääkaappiin odottamaan jolloin aamulla ei tarvitse tehdä muuta kuin keittää kahvit.

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Mutta siihen iltaruokaan. En ole enää punnaillut iltaruuallekaan edes hiilareita, koska tykkään silloin syödä ihan tavallista kotiruokaa. Pidän siitä ylivoimaisesti kaikista eniten! Mies on meillä ruokavaliostaan tarkempi, joten hän tekee usein itselleen omat hiilarit. Lihoja syödään kaikki samoja. Itse taas tykkään tehdä esimerkiksi lihapullia ja pottumuussia, makaronilaatikkoa ja jauhelihakastiketta spagetilla. Kaikkea perinteistä, helppoa ja nopeaa. Ruokaa, joka on kunnon kotiruokaa ja maistuu myös lapselle.

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Herkkuja mun ei ole juuri tehnyt mieli, kiitos sopivien ruokaikuvälien ja riittävän ruokamäärän. Mökillä toki söin jälkiruokarahkan ja ostin sinne itselleni myös sour&cream-maustettuja pähkinöitä sekä raakasuklaata. Gracelandia katsellen vetelin niitä hyvillä mielin nassuuni vuorotellen. On ollut mielettömän hienoa huomata ettei joka lauantai tarvitse ostaa kauheaa kasaa herkkuja vain sen takia, että on lauantai. Marjoja sen sijaan tuli syötyä mökillä aivan jumalaton määrä! Onneksi niistä ei ehkä voi saada yliannostusta 😀 Mutta on kyllä ollut hienoa huomata ettei herkkuja tee edelleenkään mieli. Ruokavalio on siis kunnossa. Leipää muuten söin pitkästä aikaa pari palaa alkuviikosta eikä tehnyt kovin hyvää..Ostin siis pakkaseen taas pussillisen Sunnuntain kaura-porkkanasämpylöitä. Jos iskee leivän nälkä jonain päivänä 😉

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Herkullista alkavaa uutta viikkoa!

5 kommenttia

 1. ira kirjoitti:

  onko leipä siis pahasta mielestäsi?

  • Jonna kirjoitti:

   Ei ole pahasta jos vatsa kestää! Söin itse aiemmin paljonkin leipää,mutta uuden ruokavalion myötä se jäi pois ja söinkin sitä silloin aivan liikaa. Nyt oon ollut jo 6 tai 7 viikkoa ilman ja varmaan senkin takia vatsa turpoaa ihan ihan palloksi kun sitä syön 🙁

 2. ninna kirjoitti:

  millaiset iltatreenit teet? ymmärsin että olet ilman hiilareita iltapalalla, eikö olisi palautumisen kannalta hyvä säilyttää? hyvä esimerkki olet lapsillesi kun syöt samoja ruokia. kertakäyttölautaset pisti silmään(ekohippi kun olen=))

  • Jonna kirjoitti:

   Siis mun iltatreeni on siinä neljän maissa. Sit kun töistä pääsen. Sen jälkeen syön about kuuden seiskan maissa iltaruuan ja yhdeksän maissa iltapalan. Mun iltapala vaihtelee sen mukaan minkälainen (treeni)päivä on ollut. Rankkoina päivinä syön iltapalalla satsin puuroa, vähemmän rankkoina munakasta. Paljolti myös fiiliksen mukaan menen ja kuulostelen onko lisähiilarin tarvetta vai ei.

   Mökillä meillä käytetään välillä kertiksiä, jotka hävitetään polttamalla. Sinne ei tule vettä ollenkaan niin noi on yksinkertaisesti helpommat käyttää isolla porukalla. Välillä sitten syödään ihan normilautasilta ja sit kannetaan vettä ja tiskataan vadissa 🙂

 3. ulla kirjoitti:

  Kyllä alkoi viikko todellakin herkullisesti, kun luin juttusi aamulla töhin lähtiessä :D:D Nam , miten herkullisia annoksia.

  Herkkuu viikkoo sullekin !! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *