Hae
Palasia Arjestani

Melkoista matalalentoa

melkoista matalalentoa

Viime päivät ovat olleet kohtuullisen rankkoja. Oikeastaan kaksi viimeistä viikko ovat olleet todella omituisia. Tuntuu, että nyt ollaan siellä aallon pohjalla ja toivonkin, että tämän jälkeen päästään taas aallonharjalle. Elämä menee ylös ja alas. Välillä kaikki rullaa ja on vaivatonta. Välillä taas kaikki menee pieleen ja yleisfiilis on hyvinkin negatiivinen ja apea. Nyt ollaan tuossa jälkimmäisessä vaiheessa. Seesteistä suvantovaihetta kestikin jo turhan pitkään!

Kärsin nuorempana jännitysmigreenistä, joka tuli työstä. Työskentelin silloin pelinhoitajana ravintoloissa ja työasento ja liikkeet olivat hyvin yksipuolisia. Sieltä asti mulla on ollut säännöllisesti ongelmia niskan ja selän kanssa. Nyt niskat ovat olleet todella jumissa jo pari viikkoa. Herään öisinkin monta kertaa siihen, että niskoihin koskee. Niskoja on hierottu useampaan otteeseen ja toissa päivänä kävin osteopaatilla. Kipu on ehkä vähän hellittänyt, mutta olotila ei ole vieläkään normaali. Huomenna on vielä aika fyssarilla ja toivon, että saan häneltä jotain hyviä vinkkejä vaivaan.

Jatkuva niskakipu vaikuttaa paljon yleiseen fiilikseen sekä yöuniin. Herään joka aamu todella väsyneenä. Ihan kuin en olisi nukkunut yöllä ollenkaan. Se taas vaikuttaa työhön sekä treenaamiseen. Salilla en ole tällä viikolla käynyt kuin yhden kerran. En olisi yksinkertaisesti jaksanut. Eilinen oli todellista taistelua töissä, kun en meinannut millään pysyä hereillä. Kotona en saa mitään aikaan, koska väsyttää niin paljon koko ajan. Nukuin viime yönä yli 10h ja siitä huolimatta jouduin menemään unille vielä reiluksi tunniksi sen jälkeen kun olin vienyt tytön päiväkotiin. Päänsärky oli niin jumalaton koko aamun, että soitin töihin tulevani vähän myöhemmin. Onneksi pääkipu sitten hellitti, mutta takaraivossa on koko ajan kevyt jyskytys.

Mies sanoi eilen, että olen taas jonkin aikaa ollut poikkeuksellisen väsynyt. Ihmettelen tätä välillä itsekin. Miksi minua väsyttää koko ajan? Viime lauantaina sain itseni sängystä ylös vasta neljän aikaan. Väsytti vain niin jumalattomasti etten kyennyt tekemään mitään! Vaikuttaako siitepölyt jo? Purenko hampaita niin paljon yöllä että unet häiriintyvät? Vai mitä ihmettä tämä on? Mietin jo, että voisiko nämä olla ylikunnon oireita, koska tällaista väsymystä mulla ei ole koskaan ennen ollut. Mutta ei kai näillä treenimäärillä mitään ylikuntoa voi tulla? En tiedä, mutta onneksi ensi viikolla on lomaa, joten saan nukkua ainakin tarpeeksi ja ottaa muutenkin ihan chillisti. Ehkä tämä on vain elimistön kehotus ottaa rennosti.

Energisempää loppuviikkoa sinulle!

16 kommenttia

 1. miltsu kirjoitti:

  tuli omat oireeni mieleen näin siitepöly ja katupölyaikana. tuntuu että aamulla ku herää ni on väsyneempi ku illalla, koko ajan ihan veltto olo ja treenitkään ei nappaa ku ei oo voimaa ollenkaan. kroppa tuntuu käyvän ihan puoliteholla. toki samat oireet on ollu kyl ylikunnossakin mutta nää alko heti kun lumet suli. tsemppii!

  • Jonna kirjoitti:

   Joo niin mäkin vähän luulen, että siitepölyt tämän tekevät. Viime vuonna oli sama homma!

 2. Saimi kirjoitti:

  Tiedän tunteen totaalinen väsymys johon mikään uni ei auta. Mulla se johtui allergia lääkkeistä. Lopulta löytyi sellainen yhdistelmä mikä auttaa allergia oireisiin mutta ei väsytä.

  • Jonna kirjoitti:

   Minä taas aloitin allergialääkkeet juuri tämän väsymyksen takia. Viime vuonna siitepölyt tekivät mulle kauhean väsymyksen, toivottavasti tämä on samaa.

 3. Heidi kirjoitti:

  Hei, totaalinen väsymys täälläkin. Menetin rakkaista rakkaimman isäni kolme kuukautta sitten. Pakolliset asiat oli saatava hoidettua kaiken väsymyksen ja surun keskellä, mutta nyt kun suurin osa virallisista asioista hoidettu, olen huomannut, että jaksaminen on vähissä. Työtkin on hoidettava kaikesta huolimatta, joten ns. sumussa on menty talvi ja kevät. Liikkuminenkin on ollut aivan liian vähäistä, mutta väkisin en ole itseäni liikkeelle saanut. Kaikki ajallaan sitten.
  Toivottavasti sinunkin olosi pian kohenee ja voimat lisääntyvät sitä myöten.

  • Jonna kirjoitti:

   Voi ei, otan osaa <3 Muistan itse tuon saman tilanteen ja melkoista sumua siinä mentiin ensimmäiset 3-4 kuukautta. Sen jälkeen alkoi pikku hiljaa helpottaa. Ja niin kuin sanoit: kaikki ajallaan 🙂

 4. E kirjoitti:

  Onko sun kilpirauhasarvot tutkittu tai saatko rautaa tarpeeksi? Toki voi olla yleistä kevätväsymystäkin ilmassa.. Tsemppiä!

  • Jonna kirjoitti:

   Niistä tutkimuksista on jo vuosi aikaa. Silloin olivat normaalit, mutta tilannehan voi muuttua. Jos loman jälkeen jatkuu vielä samanlaisena niin lääkärille sitten vain aikaa 🙂

 5. sarppa kirjoitti:

  Mulla iskee aina keväällä jokin ihme väsymyskausi. Nytkin alan taas huomaamaan samaa. Ensimmäiset kunnon aurinkoiset päivät aiheuttaa migreeniä. Olo on tosi vetämätön ja väsynyt, niska-hartianseutu myös jumissa. Ja mä puren yöllä hampaita kovasti mikä ei ainakaan helpota oloa. Joten noi sun oireet kyllä kuulostaa ihan samoilta kun itselläni. Mutta kunhan tää kevät tästä vähän etenee, tiedän että väsymys väistyy ja olo normalisoituu. Toki jos sulla jatkuu vielä niin kävisin kyllä tarkistuttamassa just peruslabrat. Itseltäni ne on vastikään katsottu, eikä niissä ollut mitään.

  • Jonna kirjoitti:

   Heh, voisi luulla että tämä lisääntynyt valo vain piristäisi mieltä, mutta ei! Mun täytyy käydä myös hammaslääkärillä hommaamassa purentakiskot yöksi ja hups heijakkaa, sinne menin taas 200 euroa! Mutta oman hyvinvoinnin etten maksan kyllä asioista ihan mielelläni.

   Kyllä tämä tästä vielä iloksi muuttuu 🙂

 6. Marjut kirjoitti:

  Täällä myös yksi väsynyt 6 vuotiaan tytön työssä käyvä äiti. Maaliskuu. Sairastelujen jälkeen veto aivan poissa, päivät kuluvat uupuneella ja sumuisessa olossa, sitä vaan suoriutuu pakollisista rutiineista ja kroppa on aivan jumissa. Sain järjettömän lihaskrampin vasempaan jalkaan kun yritin aloitella treenejä ja sillä tiellä ollaan. En tiedä miten tämän kropan saisi taas toimimaan ja jaksamaan. Suomen pimeä ja pitkä kaamos on aikamoinen jokavuotinen puristus arjen suoritteiden. Kun se on taas selvitty – iskee uupumus. Meitä siis löytyy muitakin. Ollaan armollisia ja annetaan aikaa toipua.

  • Jonna kirjoitti:

   Aikaa ja armoa on itselleen annettava. On turha puskea täydellä raivolla eteenpäin, jos kroppa ja mieli haraa vastaan. Niinpä olen itsekin tämän viikon ottanut iisisti. Otan seuraavankin jos on tarvetta. Ehkä tämä väsymys helpottaa, kunhan tänne Suomeenkin alkaa tulla lämpöä enemmän 🙂

 7. Katja kirjoitti:

  Hei, kuulostaa oireet tutuilta, itsellä migreenitaipumus, yönarskutusta ja herkästi jumittuvat niskat ja pahimmillaan elämä just tota mitä kuvasit eli väsyttää, mieli matala ja päätä särkee. Oon ite saanut apua Noritrenista, migreenin estoon ja lihasjännitysten laukaisuun tarkotettu lääke sekä säännöllisestä unirytmistä ja kuntosalin lopettamisesta. Hieronnat auttaa hetkellisesti, mut veikkaan suurimmaksi syyksi stressiä ja sen pakkautumista kehoon ja niin kauan kuin nykyinen elämäntilanne jatkuu, on myös oireita. Tre:tä eli tärinäterapiaa oon seuraavaksi avuksi harkinnut. Tsemppiä, toivottavasti apukeinoja löytyy, noiden oireiden kanssa eläminen on piinaa!

  • Jonna kirjoitti:

   Mun täytyy käydä lääkärissä tän päänsäryn vuoksi kunhan palataan kotiin. Nuorempana kärsin usein jännitysmigreenistä ja silloin mulla oli ihan lääkitys, mutta en ole sitä vuosiin tarvinnut. Ihan varmasti myös hampaiden pureskelu, työ ja treenaaminenkin aiheuttaa niskojen jumitusta. Crossfittiä treenatessa ei niskat kyllä jumissa olleet!

 8. Jenni kirjoitti:

  Täällä kans yksi väsynyt. Joskus vuosia sitten hammaslääkäri mainitsi, että puren varmaan hampaitani yöllä yhteen. Nyt mulla oli viikon jakso, etten saanut kunnolla nukuttua ja se aiheutti stressiä. (”Entä jos en tänäänkään saa unta”) Nyt mulla on sellaset kivut purentalihaksissa, että ei mitään järkeä! Hammashoitaja mulla on vasta toukokuun lopussa. Saa nähdä saanko siihen mennessä enää edes suuta kunnolla auki… Varmaan pitäs käydä jossain hierojalla. Tsemppiä!

  • Jonna kirjoitti:

   Entä jos menet akuuttiajalle? Sillon saisit apua nopeammin! Osteopaatti avasi multa purentalihaksia suun kautta ja olihan ne kipeät…Ehkä täytyy vain minunkin mennä hammaslääkärille ja pyytää purentakiskot.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.