Hae
Palasia Arjestani

Oi näitä aikoja.

Ens viikolla on edessä visiitti mun uudelle duunipaikalla ja töihin lähtökin alkaa konkretisoitumaan toden teolla. Firma pysyy samana, mutta toimipaikka vaihtuu eikä se tee töihin paluuta yhtään ainakaan helpommaksi. Muutenkin tulen olemaan sekasin kuin seinäkello enkä todennäköisesti osaa edes ammattini perusasioita ja nyt vielä kaikki uudet ihmiset, työtilat, systeemit… Parasta tässä kaikessa on kuitenkin se, että pääsen työskentelmään yksin ja joudun kantamaan vastuun yksin koko ”puljustani”. Tämä sopii kyllä mulle paremmin kuin hyvin sillä tykkään työskennellä yksin ja tehdä asiat omalla tavallani. Onhan siinä toisaalta vastuutakin vähän eri tavalla… huoh!

Eilen lähdössä ulos tytön kanssa.

Eilen lähdössä ulos tytön kanssa.

PicsArt_1375784090243

Pyllyn jatkeet.

Pyllyn jatkeet.

kuvia 022

Kohta päivät menee duunissa ja joku muu leikittää, syöttää, nukuttaa ja viettää aikaa mun rakkaan pikkutyttöni kanssa. Tuntuu, että ikävä ja huoli hänen pärjäämisestään ilman äitiä on jo nyt niin kova että miten pystyn tytön edes jättämään päiväkotiin.. Miten hemmetissä sitä syyllisyyden tunnetta pystyy käsittelemään, kun on enää illat aikaa tytön kanssa ja treenatakin olis kiva? Miten teillä muilla treenaavilla ja työttä käyvillä äideillä asiat ovat hoituneet? Mulla on tarkoituksena tehdä ainakin osan viikkoa lyhyempää päivää, ihan joka päivä en pysty aikaisemmin lähtemään, koska kukaan muu ei pysty mun iltapäivän hommia tekemään. Onneksi tuolla uudessa paikassa tuntuu olevan aika hyvin joustovaraa 🙂 Nyt on kuitenkin vielä muutama viikko aikaa nauttia äiti-tytär päivistä ja sen aion tehdäkin! Onpa sitten mitä muistella.

Tulevaisuuden it-miljonääri :D

Tulevaisuuden it-miljonääri 😀

No niitä treenijuttuja lupasin ja tässä tulee! Maanantaina meillä oli treeneissä mavepäivä. Tekniikka pysyy jo hyvin hallussa ja päätin ottaa voimapainotteisesti eli tein 5 x 5 sarjat koko ajan painoja nostaen. Lähdin 60kg ja vika sarja oli 80kg ja hienosti nousi 🙂 Maven jälkeen 7 minuutin amrap ( as many rounds as possible), jossa:

 • deadlift x 5 (60kg)
 • burbees x 5
 • kierroksia sain tehtyä 6
 • positiivista huomata ettei homma kuse enää huonon aerobisen kunnon takia! Kunto on siis parantunut aivan selkeästi, jei 🙂

Maveissa pakka pysy hyvin kasassa eikä selkä pyöristynyt missään vaiheessa. Aina kun alkoi tuntua tosi raskaalta niin hidastin tahtia. Näin tehdään siis aina! Vaikka tarkoitus on tehdä mahdollisimman nopeasti niin ei todellakaan tekniikan kustannuksella (vaikka pakkiksella asiantuntevasti muuta väitetääkin muutaman jenkkiläisen videon perusteella…). Kaikki liikkeet tehdään AINA mahdollisimman hyvällä tekniikalla ja jos tekniikka alkaa pettää niin sit hidastetaan tai pudotetaan painoja. Aina.

Burbees menossa.

Burbee menossa.

kuvia 016kuvia 013kuvia 018kuvia 019kuvia 020Eilen nosteltiinkin sit tankoa (ja kahvakuulaa) pään yläpuolelle eli vuorossa oli shoulder press (pystypunnerrus). Shoulder press tehdään ilman mitään vauhdin ottoa jaloilla eli työtä tekee eniten olkapäät, rinta ja ojentajat. Myös keskivartalon hallinnalla on iso osuus liikkeessä. Vatsa tiukkana ja pakarat tiukkana koko ajan niin ei alaselkä mene mutkalle. Shoulder pressiä tehtiin 4×8 sarjat ja painot oli 25-30kg. Tämän jälkeen 8 kierrosta:

 • yhden käden shoulder press kahvakuulalla x 12/käsi (12kg)
 • askelkyykkykävely 10 metriä levypaino suorilla käsillä pään päällä
 • kahvakuulaheilautus molemmilla käsillä yhtä aikaa pään yläpuolelle x 12 (12kg)
 • aika 16.15
 • kolmannen kiekan jälkeen jouduin skaalaamaan push pressit 6 per käsi
 • varsin bueno jumppa ja hyvin jaksoin loppuun asti!
 • negatiivista: polvet ihan saatanan mustelmilla askelkyykkykävelystä. Elämä on.
Yhden käden shoulder press kahvakuulalla.

Yhden käden shoulder press kahvakuulalla.

kuvia 002

Askelkyykkykävely.

Askelkyykkykävely.

kuvia 007kuvia 008

Kahvakuulaheilautus.

Kahvakuulaheilautus.

kuvia 004Että tommosta settiä. Aerobinen puoli on tosiaan ihan selkeesti parantunut enkä piiputa enää niin helposti, huippua! Omaa ohjettani noudattaen oon tehnyt iltaisin myös liikkuvuutta ja venytellyt tunnin verran suurinta pudottajaa katsellen. Suosittelen 🙂

Maanantain hain vaatepaketin postista. Tilasin pitkästä aikaa better bodiesin vaatteita ja tällä kertaa fit4you:sta. Niillä on jo tosi pitkään pyörinyt facebookissa mageita mainoksia ja nyt vihdoin sain tilauksen aikaiseksi. Paketista löytyi yhdet treenihousut ja yhdet vapaa-ajan housut. Kunnon vapaa-ajan housuja mulla ei oo oikeestaan ollenkaan ja tykkäsin mun aiemmista betterin lökäreista niin halusin sit uudet sellaiset. Vanhat harmaat ja mustat on jo kuluneet puhki käytön paljoudesta ja viime talvena ostetut pinkit on liian isot 🙁 Nyt on taas vähäks aikaa!

Better bodies baggy soft pants black/orange.

Better bodies baggy soft pants black/orange.

kuvia 013kuvia 014

Better bodies shaped 3/4 tights Hot pink. Nää vilahti noissa treenikuvissakin :)

Better bodies shaped 3/4 tights Hot pink. Nää vilahti noissa treenikuvissakin 🙂

kuvia 010kuvia 011Mä oon ollut vähän laiska ruokajuttujen kans viime päivinä. En oo jaksanut laitella mitään kovin erikoista, reseptejä oon kyllä tallentanut itselleni ison pinon! Huomenna jos jotain erikoisempaa viitsis väsäillä 😉 viimestään viikonloppuna jotain kakkua, piirakkaa tai browniesia paleomalliin.

Munia, pekonia ja paprikaa.

Munia, pekonia ja paprikaa.


Parsakaalia ja broiskun jauhelihakastiketta kera sienien.

Parsakaalia ja broiskun jauhelihakastiketta kera sienien.

IMG_20130805_095453IMG_20130802_162810

Eilen paistoin kasan maustamattomia broiskun koipia, jotka marinoin itse.

Eilen paistoin kasan maustamattomia broiskun koipia, jotka marinoin itse.

No tämmösiä tylsyyksiä. Melkein joka aamu juon smoothien niin en viiti siitä päivittäin kuvaa ottaa. Samoin päivällinen ja illallinen saattaa olla parinakin päivänä sama niin ei kai semmosia ketään kiinnosta katella? Tänään kyllä ajattelin tehdä bataatti-parsakaalikeittoa, vähän jotain vaihtelua!

kuvia 023

Kirjaosastolla tämmösiä menossa. Liza Marklundin sain just luettua, Jo Nesbo on kesken ja eilen lainasin Camilla Läckbergin uusimman kirjastosta ja se on pakko lukea heti kun laina-aika on vain 7 vrk. Nesbo saa siis oottaa vähän aikaa. Hemmetin hyviä kirjoja kaikki 🙂

Ai niin mökkireissulla maistoin Pirkan uutta minttusuklaa-jädeä, en suosittele. Oli aika mitään sanomaton. En tykkää vohvelista muutenkaan ja tossa se oli vielä sellaista ällöttävän pehmeetä…

PicsArt_1375783371338

Miedän boksille eli Crossfit Vantaalle on muuten avattu omat sivut ja pääset sinne tästä. Sivuilta löytyy kaikki oleellinen tieto lajista, treeniajoista, On Rampeista yms. Käykää tsekkaamassa jos kiinnostaa!

Ja sit ei muuta kuin valmistautumaan päivän treeniin!

 

 

 

 

 

 

12 kommenttia

 1. nasba kirjoitti:

  Mulla on kaksi lasta 3v. ja 4v. neidit ja käyn salilla noin 4x vkossa + sitten mahdolliset muut jutut. Olen koittanut pääsääntöisesti käydä salilla vasta sitten kun tytöt menevät nukkumaan, joka tarkoittaa meidän perheessä sitä, että iltapalaa ruvetaan syömään 18-19 välillä ja äiti menee salille siis 19-20 korvilla. Iltoja se venyttää itsellä hirmuisesti, mutta en tahdo aina olla pois kotoakaan arkisin. Ja heti töiden jälkeen on aina suurimmat ruuhkatkin salilla. 🙂 Toisinaan mä käyn myös heti 6 aamulla, jolloin mies vie lapset päiväkotiin. Tosi harvoin kyllä näin, koska se vaatii hirmuisen kasan tavaraa mukaan enkä mä jaksa sitä roudausta.

  Miehen kanssa koitetaan myös tasapuolisesti hoitaa liikkumisia/harrastuksia eli välillä mä meen myös vaikka suht suoraan töistä salille ja mies on lasten kanssa. Ehdin sitten kotiin laittamaan tytöille iltapalaa ja laitan heidät nukkumaan ja mies pääsee omiin menoihinsa. Kurjaahan se välillä on, että jos lapset näkee vain toista vanhempaa aina kerrallaan, mutta toisaalta vaikka oltaisiin kaikki kotona niin harvoin tehdä yhdessä jotain. Tällä tarkoitan sitä, että yleensä toinen lapsista tekee jotain toisen vanhemman kanssa tai tytöt leikkii keskenään ja me tehdään vaikka pihahommia tms. Ja pelkkään päivälliseen saa menemään jo noin tunnin aikaa, jolloin toinen voi ihan hyvin olla harrastuksissaan, koska ei siinä kahta tarvita että saa lapsille sapuskat pöytään. 😉

  Onneksi näin ei tietysti mennä joka ilta ja viikonloput koitetaan pyhittää yhteiselle tekemiselle. Järjestelyjä se vaatii, ja harvoin mikään suunniteltu menee just niin kuin sen on suunnitellut. 😀 Mutta mä silti väitän, että jos haluaa treenta ja harrastaa niin se kyllä onnistuu oli lapsia tai ei. Se vaatii vaan pientä järjestelyä ja tietysti itseltä sitä, että miettii mikä on tärkeämpää itselle. Mulle lapset on totta kai tärkeitä, mutta väitän myös, että kun pääsen treenaamaan säännöllisesti niin olen parempi äiti heillekin. 🙂

  Ps. Sun innoittamana olin eilen crossfitin esittelytunnilla ja ensi viikolla alkaa on ramp! Koitan tänään saada pienen sepustuksen eilisestä blogiin. 🙂

  Tsemppiä töihin kun niiden aika koittaa. Joustavalta ainakin kuulostaa! Ja kyllä siihen päiväkotieläänkin tottuu, kun huomaat että lapsi tykkää olla siellä. Kohta kiukutellaan, että äiti tulee hakemaan liian aikaisin pois. 😉

  • Jonna kirjoitti:

   Mä huomasin instagramista että kävit tutustumassa! Hyvä hyvä 🙂 kestääkö on ramp pitkään?

   Kyllä mäkin uskon että oma systeemi lapsenhoitoon ja treeneihin löytyy sit ajan kanssa. Kurjaahan se varmasti alkuun on mut kaikkeen tottuu 🙂

   Ekan viikon jos treenais vähemmän ja totuttelis uuteen arkeen niin kyllä se siitä sit lähtee.

 2. cathy kirjoitti:

  Täällä oon tuon treenaaminen, työ & lapsen kanssa olemisen ratkaissu aamuvirkkuna ihmisenä siten et meen salille jo 5.30.. kotiin tuun vähän ennen 07 (lapsi just heränny), suihkuun, aamupala, laittautuminen ja miehen kanssa lähdetään töihin (sama matka) ja viedään lapsi 7.30 hoitoon..
  Jos tällainen järjestely ei käy tai mies haluaa käydä samana päivänä, niin menee toinen aamulla ja toinen heti töiden jälkeen.. jolloin toinen hakee lapsukaisen, ajelee kotiin, tekee ruuan ja sitten kohta toinen tuleekin jo kotiin…
  Treenaan ite keskimäärin 3x viikossa ja käväsen 1x aerobisella ryhmäliikuntatunnilla.

  Mä ite taas tykkään viikonloppusin kävästä salilla kun lapsi ottaa päiväunet.. muuten sitten yhteistä tekemistä. 🙂

  Lapsi on meillä hoidossa ma-to ja perjantain oon kotosalla hänen kanssaan. (teen siis 80% töitä vuoden loppuun) Yleensä kun on tottunu ma-to, et saa rauhassa syödä mitä haluaa ja milloin haluaa ilman että joku on vieressä haluamassa kanssa, niin joskus mulle tuli huono-äiti olo siitä, et olin ilonen ku sain viedä lapsen jonkun toisen hoiviin päiväksi…. mut muiden äitien kanssa jutellessa sain kuulla että tää on normaali olo jossain välissä. 🙂

  Hyvin ne hoito alkaa menemään! Kun lapsi jää sinne itkemään, se tuntuu kauheelta, mut yleensä se loppuu heti kun äiti/isä näkyvistä lähtee…

  • Jonna kirjoitti:

   Mulla taas ei oo mahdollisuuksia aamulla treenata kun ei ole Wodeja niin aikasin tuolla salilla, mut sitä vastoin taas aika myöhään illalla on eli sitten varmaan vasta treenille 🙂

   No mut onhan se varmasti välillä ihanaa kun joku muu hoitaa ne syöttämiset, leikkimiset, vaipanvaihdot ym pakolliset ja voi itse vain keskittyä olemaan lapsen kanssa. Ihan mukava välillä duunissakin vaan olla ja tyhjentää pää tekemällä ”aikuisten” juttuja 🙂 Mä oon myös kuullut että kaikki näin ajattelee enkä ihmettele yhtään.

 3. Elina S kirjoitti:

  Meillä ois edessä hoitoon meno lapsille tammikuussa. Vanhempihan kerkesi pph:lla olla vuoden ennenku toinen synty ja sit jäi kans kotiin että hälle on tuttua puuhaa mutta nuorimmainen ei oo koskaan ollu missään muualla ku sukulaisilla. Mutta uskosin että hyvin menee, pojat tykkää muitten lasten kans leikkiä hirveesti ja nyt vissiin käy niin hyvin että samaan ryhmäänki iän puolesta pääsevät. Mutta itekki oon jo miettiny että miten treenit onnistuu mutta mulla saattaa kyllä olla noita lyhkäsiäki päiviä niin jos niille koittas sujauttaa sit yhden treenin aina.

  Munki piti noi oranssimustat baggyt kotiuttaa ku oli niin mun väriset ja ne on ihanat!

  • Jonna kirjoitti:

   Mulla tulee kans olemaan osa lyhyempiä päiviä ja perjantaisin pääsen ihan ”normaalinakin” työpäivänä jo ennen kahta.

   Mä uskon myös, että meidän tyttö kyllä viihtyy päiväkodissa kun on touhua ja tohinaa ympärillä. Eiköhän tästä jotenkin selvitä kun pääsee vaan sen oman syyllisyyden tunteen kanssa sinuiksi 🙂

   Ne pöksyt on aivan ihanat!

 4. heta kirjoitti:

  kiva lukea sinun reeneistä. alkaa itelläki houkuttaa crossingit. (: pakko taas taivastella sinun kroppaa, olet menny kamalasti eteenpäin – näytät tosi hyvältä!!

  • Jonna kirjoitti:

   Ehdottomasti messiin vaan!

   Itestä tuntuu, että kaikki kertyy vaan vyötärölle 🙁 Pari kiloa on vaan painoa tullut lisää sitten dieetin lopetuksen (eli melkein 4kk ajalta) mut sekin paino on varmasti tossa mahan kohdalla 😀 Onneks otin seurantakuvat nyt kun alotin crossfitin ja paleon niin on kiva vertailla vaikka parin kk päästä!

 5. Mari kirjoitti:

  Hei!

  Pitkään oon sun blogia lueskellu, mutten juurikaan kommentoinut;)

  Mä oon kans kahden lapsen (4v ja kohta 2v) äiti. Teen nelipäiväistä työviikkoa. Käyn salilla 3-4kertaa viikossa + pari juoksulenkkiä/intervallia. Saleista 2 hoidan aamuisin, jolloin mies vie lapset. 1 sali viikonloppuna päiväuniaikaan. 1 kerta sit lapsiparkin avustuksella mun vapaapäivänä tai kotitreeninä. Lenkit hoidan yhtenä arki-iltana kun lapset jo unilla ja toinen sit viikonloppuna. Näin saan rauhoitettua yhteiset illat. Mun mies tekee fyysistä työtä eli ei juurikaan treenaa vapaa-ajalla.

  Säätöä se vaatii ja varsinkin alussa oli hankalaa, mutta järjestyy varmasti!

  • Jonna kirjoitti:

   Moikka ja kiva kun kommentoit! 🙂

   Kyllä mäkin uskon, että se oma systeemi sieltä löytyy. Meidän salille on vielä lapsiparkki suunnitteilla niin sinnekin voi välillä tytön ottaa mukaan, jos vaan hän suostuu siellä olemaan 😀

 6. Adelheid kirjoitti:

  Vaikeeta tulee aluks olemaan. Syyllisyys painaa kun vielä työpäivän jälkeen haluis tehdä omia juttuja.. tsemppiä hurjasti. =)

  • Jonna kirjoitti:

   Näin mä vähän arvelinkin ja tunnen jo syyllisyyttä näin etukäteen…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *