Hae
Palasia Arjestani

Helppo keino vähentää ruokahävikkiä

Processed with VSCO with acg preset

Siskon tyttö Reetta vinkkasi mulle viime viikolla todella hyvän blogin, Kahvia ja kasvisruokaa, joka on multa kyllä mennyt ihan ohi! Vaikka en kasvissyöjä olekaan niin tykkään hakea inspiraatiota omiin ruokiini kasvis- sekä vegaaniruuista. Mähän olen lanseerannut itselleni kasvisruokalounaan eli viimeiset pari viikkoa olen töissä syönyt paria poikkeusta lukuunottamatta lounaaksi kasvisruokaa. Erinomainen tapa lisätä kasviksi ruokavalioon! Viime viikolla söin monta päivää vihannessosekeittoa ja tämän viikon aloittelin bataattikeitolla ja jatkan huomenna bataatti-linssikeitolla.

No mutta tuohon ruokahävikkiin. Bongasin nimittäin Kahvia ja kasvisruokaa-blogista useammankin hyvän keinon vähentää ruokahävikkiä johon yritän itsekin panostaa koko ajan enemmän ja enemmän. Tulen palaamaan aiheeseen vielä monta kertaa, mutta tässä pari vinkkiä, jotka lähti meillä heti käyttöön.

 1. Tee paljon sosekeittoja –> niihin saa upotettua miltei kaikki jääkaapin jämät ja kannikat. Sama pätee muuten munakkaisiin.
 2. Siivoa jääkaappi niin näet mitä siellä on ja vanhentumassakin olevat asiat on helpompaa havaita.
 3. Siirrä vanhentuvat ruuat jääkaapin etualalle.
 4. Laita jääkaappiin muovi- tai lasiastia johon laitat kaikki pikku jämät, jotka kaipaavat käyttöä: juustonkannikat, puolikkaat sitruunat, jämävihannekset… Tämä lähti meillä heti toteutukseen! Kirjoita purkin kylkeen joku hauska lause, jonka ansiosta muistat kurkata laatikkoon ja ylipäänsä käyttää sitä.
 5. Merkitse purkkeihin avauspäivämäärät. Meillä on ainakin ihan liikaa purkkeja, joista ei tiedä onko ne auottu viikko vai puoli vuotta sitten…

Processed with VSCO with acg preset

Tässä jo muutama hyvä vinkki. Kannattaa tuolta blogista käydä bongailemassa lisää! Olisiko teillä hyviä vinkkejä miten vähentää ruokahävikkiä?

2 kommenttia

 1. Elina kirjoitti:

  Ah, tuo päivämäärän merkkaaminen pitää ottaa käyttöön 😀 Miten sitä ei ole kotona tullut ajatelleeksi vaikka töissä täytyy aina merkkailla lääkepakkauksiin… Hyviä nuo muutkin vinkit, tosin meillä menee koiralle nuo salaatinkannat 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Mä joudun myös töissä merkkailemaan kontrollipakettien kylkeen päivämääriä ja kävi ihan sama mielessä kuin sullakin eli miksi en ole tätä aikaisemmin keksinyt 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.