Hae
Palasia Arjestani

Vähähiilihydraattinen tacopiirakka

Vähähiilihydraattinen tacopiirakka

Vähähiilihydraattinen tacopiirakka on resepti, jonka jaoin blogissa itse asiassa joskus vuosia vuosia sitten. Halusin nostaa reseptin uudestaan blogissa, koska vanhoista postauksista ette tätä löydä. Silloin tyyli kirjoittaa blogia oli mallia sillisalaatti eikä hakukoneilla tätä varmasti löytäisi mistään. Tacopiirakan ohje palautui mieleeni muutama päivä sitten, kun mietin mikä olisi helppo, vähähiilihydraattinen ja hyvä lounasvaihtoehto? Olen monesti kertonut blogissa, että minun kroppani ei siedä kauheaa määrää hiilihydraatteje ja yritän aina välillä kiinnittää asiaan enemmän huomiota. Niinpä nappasin ostoskoriini pari puuttuvaa raaka-ainetta ja kipittelin kotiin valmistamaan piirakan. Ai että tästä tuli hyvää!

Piirakasta saat helposti myös kasvisversion vaihtamalla jauhelihan esim. nyhtökauraan. Jos testaat, niin kerro minullekin miten onnistui!

Vähähiilihydraattinen tacopiirakka

4-6 annosta

Pohja

 • 2 rkl voita
 • 4 kananmunaa
 • 1 dl kermaa

Täyte

 • 400g jauhelihaa
 • 1 murskattu valkosipulin kynsi
 • 1 rkl tomaattisosetta
 • 2 rkl tacomaustetta
 • 1/2 dl vettä
 • puolitettuja kirsikkatomaatteja (voi käyttää myös siivutettuja isompia tomaatteja)
 • 2 dl juustoraastetta
 • 1 dl kermaa
 • 1/2 dl creme fraichea
 • mausteita oman maun mukaan (suola, mustapippuri, sipulijauhe, paprikajauhe, cayennepippuri…)

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Laita piirakkavuoan pohjalle 2 rkl voita ja nosta vuoka uuniin. Anna voin sulaa vuokaan. Vatkaa tällä aikaa munat ja kerma sekaisin. Kun voi on sulanut ja uuni valmis, kaada munaseos piirakkavuokaan. Paista pohjaa uunissa, kunnes pohja on kullanruskea (n. 10 minuuttia).

Valmista täyte pohjan paistuessa. Kypsennä jauheliha pannulla. Lisää valkosipuli, tomaattisose, tacomauste ja muut mahdolliset mausteet pannulle veden kera ja anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes vesi on haihtunut.

Sekoita kerma, juustoraaste ja creme fraiche keskenään.

Nosta kypsennetyn pohjan päälle ensin jauhelihaseos ja leikkaa sen päälle vielä kirsikkatomaatteja tai isompia tomaatteja. Myös sipulirenkaat toimivat tässä hyvin! Lusikoi päällimmäiseksi juustoseos ja levitä se tasaisesti piirakan päälle. Paista piirakkaa 225 asteessa 15-20 minuuttia tai kunnes piirakka on saanut kauniin kullanruskean värin.

Tarjoile vaikkapa guacamolen ja raikkaan salaatin kera!

Vähähiilihydraattinen tacopiirakka on kohtuullisen tuhtia ruokaa, joten sitä ei tarvitse syödä kovinkaan paljon kerralla! Nam nam.

Lue myös:

Kinkku-aurajuustopiirakka

Ruokaisa bataattipiirakka pekoni-pinaattitäytteellä (paleo)

Feta-kasvispiirakka

Edellinen postaus: Huhtikuun tavoitteet & viime aikojen juttuja

Palasia arjestani // Blogit.fi:ssä // Bloglovinissa // Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa

Vähähiilihydraattinen tacopiirakka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *