Hae
Palasia Arjestani

Hyvää ja huonoa.

Heippa pitkästä aikaa! Nyt tuli luvattoman paljon taukoa bloggaamisesta, mut ei vaan ole ollut ylimääräisiä paukkuja koneella istumiseen. En olis voinu uskoakaan miten rankkaa duunien aloittaminen on. Siihen vielä treenit ja kiukutteleva mukelo niin kunnon koomaväsy on valmis. Tyttö alkoi keskiviikon tienoilla ymmärtämään, että päiväkotiinhan mennään joka päivä ja hän jää sinne ilman äitiä joka ikinen kerta. Meillä on ollut aika kiukkuinen ja huomionhakuinen lapsukainen täällä, mut se oli kyllä ihan odotettavissa..

Duunissa.

Duunissa.

Oikeesti oon kyllä potenut syyllisyyttä ja huonoa omatuntoa tällä viikolla enemmän kuin viime vuoden aikana yhteensä, mutta kai tähän vaan on totuttava. Haluan kuitenkin itsekin treenata edes muutaman kerran viikossa. Koti sotkeentuu sotkeentumistaan viikon aikana, mutta tikkuakaan en ole jaksanut laittaa ristiin ennen tätä päivää. Mieluummin sit siivoilen lauantaina ihan urakalla kun alan täällä väsyneenä mitään isompia tekemään. Pääasia kunhan ei ihan paskassa uida ja ruokaakin on kaikille. Yhden kerran jouduin viime viikon aikana turvautumaan valmisruokaan, kun en vaan jaksanut. Itselleni ostin jäätelöä samalla reissulla, mut eihän se väsymystä pois vie mut tuo kuitenkin vähän paremman mielen 😀

Eines makrulootaa. Hyvin näytti maistuvan mut en kyllä ota tavaksi!

Eines makrulootaa. Hyvin näytti maistuvan mut en kyllä ota tavaksi!

Tehdään miehen kanssa aina sunnuntaisin kunnon satsit ruokaa ja alkuviikko syötiinkiin kalaa ja loppuviikko kanaa. Töissäkin mulla on suurinpiirtein samat sapuskat mukana joka päivä. Viime viikon suurinta herkkua oli kanasalaatti, jossa oli broiskua, fetaa, raakaa sipulia, saalaattia, porkkanaa, paprikaa, kurkkua, tomaattia, porkkanaa sekä persikkaa. Hemmetin hyvää!

20130903_210954IMG_20130904_10544820130903_210935Treenin jälkeen uppooaa edelleen iso satsi puuroa kera banaanin, mustikan ja raejuuston. Illalla syön aika usein turkkilaista juggaa ja marjoja. Eipä ole ainakaan nälkä tullut 🙂

IMG_20130905_210021

Torstai-illan kondis.

Torstai-illan kondis.

Niin kuin jo kerroinkin niin alkuviikon oli alaselkä vähän kipeä, mutta keskiviikkona se oli jo ihan kivuton. Innostuin open gymissä tekemään kippileukoja ehkä vähän liikaakin, koska sit kipeyty vasen olkapää. Tuntuu että meen koko ajan vaan rasitusvammasta toiseen, mut kuulemma joillakin kropan totuttaminen cf-treeneihin vaan vie kauemmin. Katsotaan nyt miten tässä käy, mut ei tääkään kovin kivaa ole etten pysty ihan täyspainoisesti treenaamaan kun aina on joku paikka kipeenä. Torstaina pidin sit välipäivän olkapään takia, mutta perjantaina olin jo kyykkäilemässä. Tein kyykkyä 5×5 ja vikassa sarjassa oli 67,5kg eli 5kg enemmän kuin edellisellä kerralla 🙂 Päivän wodina oli 5 minuutin amrap, jossa:

 • kyykky x 5 (50kg)
 • abmat x 10 (4kg painopallo)
 • kierroksia sain tehtyä 5
Treenin jälkeen palkkaria napaan.

Treenin jälkeen palkkaria napaan.

Tänään olin taas open gymissä ja fiksuna suunnittelin jo eilen illalla et mitä tekisin. Joskus homma menee vaan ihan zippailuksi ja teen vähän sitä sun tätä. Päivän teemana oli mave, rengasdipit ja vatsat sekä mobbaus. Mavea tein useamman setin: 3*50kg, 3*60kg, 3*70kg, 3*80kg, 1*90kg, 1*95kg ja uusi ennätys 1*100kg! Jei 🙂 Tuli aika helposti ylös eli enemmänkin olis saanut olla. Videoo saatte näytille vähän myöhemmin kunhan koutsi saa sen mulle lähetettyä. Rengasdippejä tein 4*3-5 toistoa omalla painolla ja vatsalla lankkua sekä abmatia. Loppuun vielä yläkropan mobbausta. Pari tuntia siinä vierähti aika nopsaan.

Treeneihin lähdössä.

Treeneihin lähdössä. Paita: better bodis, shortsit: adidas ja sukat: reebok.

 

Rengasdippejä.

Rengasdippejä.

kuvia 001

Vielä on ennätyksiä tehtävänä...

Vielä on ennätyksiä tehtävänä ja tavoitteita saavutettavana 🙂

 

Jei!

Jei!

Tänään me ollaankin loppupäivä vaan oltu, syöty ja hengailtu. Mä siivoilin päivällä ja ymmärrän viimein mitä tarkoittaa kun joku rentoutuu siivoamalla. Onhan se varsin rentouttavaa kun kämppä alkaa näyttää asuttavalta 🙂 Mies kävi tänään kaupassa ja kantoi sieltä kasan herkkuja. Kaikkea ei tosiaankaan tule syötyä tänään, mut huomenna päivä uus 😀

Aamu alkoi kasalla paahtoleipiä.

Aamu alkoi kasalla paahtoleipiä.

 

Pikkusen nisua kahvin kylkeen.

Pikkusen nisua kahvin kylkeen.

 

Järjetön säkki irtareita..

Järjetön säkki irtareita..

Kaapissa odottaa vielä suklaalevy ja pakkasessa pari pakettia jädeä, uh! Huomenna vois ehkä leipastakin jotain ja se iso ruuanlaitto urakkakin olis edessä… Lauantaissa on muuten ehkä parasta saunominen! Mulla on tapana aina saunassa puunata itseni päästä varpaisiin kun ei niitä muulloin ehdi tekemään. Onko teillä joku virallinen puunauspäivä?

kasvojen ja vartalon kuorinta ja kasvonaamio totta kai :)

kasvojen ja vartalon kuorinta ja kasvonaamio totta kai 🙂

 

Hiusnaamio ja tuoksuva vartalovoi saunan jälkeen <3

Hiusnaamio ja tuoksuva vartalovoi saunan jälkeen <3

Iltaruuaksi mies teki jumalattoman hyvää kinkku-pekonipastaa. Onks tää nyt sitä pasta carbonaraa?

kuvia 018Tämmöstä tälle suunnalle, mut mitä teille kuuluu??

 

 

 

 

 

 

 

 

14 kommenttia

 1. Eevi kirjoitti:

  Moi
  Täällä kanssa kärvistellään kipeän vasemman olkapään kanssa. Eilen lisäksi onnistuin hyppäämään boksin kulmaan sääriedellä, joten nätisti turvonnut ja mustelmainen jalka on. 😉 No pain no gain vai miten se menee.

  Eiku oon ainakin itse huomannut, että treenit kuormittaa selkeästi enemmän ja kehonhuoltoon olisi satsattava. Se vaan tahtoo vanhasta tottumuksesta unohtua. 🙁

  Meillä oli eilen hero-treeni ”Jack” ja sai kyllä hapot jylläämään. Ikävästi energiat loppui puolivälissä niin vikat 10 minuuttia oli pelkkää tuskailua hidastetusta elokuvasta. 🙁

  Kivaa sunnuntaita. Miten muuten hh poisjättö ennen treeniä on sujunut? Mulla on semmoinen olo et niitä pitäisi lisätä ennen treeniä, kun ei muuten tehot koneessa riitä.

  • Jonna kirjoitti:

   Auts! Mä oon vielä välttynyt boksivaurioilta mut varmasti joku päivä raatelen vielä säärenikin 😀

   Kehonhuollon tarve on kyllä cf:n aloituksen jälkeen kohonnut potenssiin miljoona mut oon saanut hyvin liikkuvuuttakin lisää eli onhan siitö suuresti hyötyä 🙂 viikolla oon vaan nyt niin väsynyt että kaadun mieluummin ajoissa sänkyyn kun teen pitkät lihashuollot. Oikeestaan nyt jaksan vaan tehdä päivän treenissä eniten hittiä ottaneet lihasryhmät ja olkapäät..

   Mä en oo vielä löytänyt mitään sopivaa hiilaritonta ennen treeniä syötävää ateriaa. Mulle tulee ihan karsee nälkä joka kerta ja energiat tuntuu loppuvan ihan kesken. Voi siis hyvinkin olla että me molemmat tarvitaan edes pieni hiilarilataus ennen treeniä. Tutkinta jatkuu 🙂

   • Eevi kirjoitti:

    No minähän sitten viikonlopun kuluessa lueskelin loppuun ”It Starts with food”-kirjan ja aloitin tänään Whole30 haasteen. 🙂 Eli ei hiilaritankkausta yli neljään viikkoon ennen treenejä tiedossa. IIk.

    Saa nähdä miten energiat riittää, veikkaan että ensimmäinen viikko tulee olemaan hankalin. Pitää ehkä vähentää treenejä aluksi, jos tuntuu olo todella väsyneeltä/voimattomalta aluksi. Ja hankalalta tuntuu ajatus pelkästä kolmesta ateriasta per päivä, kun nyt on tottunut syömään 5-6 kertaa. Mutta tämä on vain minun parhaaksi, niin on ajateltava. 🙂

    • Jonna kirjoitti:

     Wooooooot!? Siis kolme ateriaa vaan päivässä, otan osaa 😀 mut hei, siihenkin varmasti tottuu ja ei sitä tiedä vielä kuinka hyvin se toimiikaan 🙂 kerrohan sit fiiliksiä!

 2. Noora Valkonen kirjoitti:

  Tsemppiä! Täälläkin taistellaan olkapään kanssa, vaikka cf on tuskin päässyt alkuun. Kysyisin, mitä kävi paleolle kohdallasi? Miksi päätit palata syömään viljoja ja maitotuotteita? Keräilen aiheesta tietoa, koska opiskelen ravitsemusasioita ja olen itsekin paleo-tyyppistä kokeillut. Kiitti vastauksesta!

  • Jonna kirjoitti:

   Moikka Noora!

   Maitotuotteita mä söin täyspaleollakin koko ajan mutta täysrasvaisina niin kuin nytkin. Osa päivistä menee edelleen täysin paleon mukaan mutta välillä syön treenin jälkeen puuroa tai riisiä. Joskus leipääkin. Viikonloput syön tällä hetkellä ihan vapaasti.

   Mulla kävi ongelmaksi energian puute ja kropan tyhjyys. Vaikka söin kuinka paljon paleo-hyväksyttyjä hiilareita niin tuntui ettei mikään riitä eikä imeydy. Treenit alkoi kärsiä koska enetgiatasot laski niin kovasti. Kyse ei siis ollut kalorien vähyydestä vaan selkeästi hiilareiden laadusta. Heti kun aloin treenin jälkeen syödä puuroa tai riisiä niin kroppa alkoi täyttyä ja energiaa taas riittää. Kuulemma täyspaleo ei ole hyvä ratkaisu kun treenataan kovaa.

   Nyt siis syön osittain paleolla. Välillä täysin ja välillä yhdellä aterialla päivästä tulee riisiä tai viljaa. Nyt yritän selvittää kannattaako mun syödä hiilareita ennen vai jälkeen treenin vai molemmilla. Tällä hetkellä näyttää että molemmilla.

   Tällaisia kokeiluja täällä 🙂 kerrothan mulle sit omista kokemuksistasi ja jos löydät jotain mielenkiintoista tietoa, tahtoisin kuulla! Ravitsemusasiat on todella mielenkiintoisia. Mikä toimii yhdellä ei välttämättä toimi toisella 🙂

   • Noora Valkonen kirjoitti:

    Moi, sori kun vastaus viivähti. Voisin varmaan pitää kokonaisen luennon tästä aiheesta! Ehkä pitäis mennä kaffelle tai jotain. 😉

    Tosi tärkeää on kuitenkin minusta juuri se, että energiaa tulee riittävästi ja että ravintoaineet imeytyvät.

 3. riitu kirjoitti:

  Joskus jos tulee tilaisuus niin teepäs cf treeni Whitten 😀 voi morjens,kun joskus tehtiinse..ihan hullua! Tc oli 45min tai joku määrä kierroksia,en muista mikä..en oo ikään tehnyt mitään niin hirveetä:D harmitti, kun piti keskeyttää se silloin hengenahdistuksen vuoksi, mutta uudelleen voisin kokeilla vähemmän pölyisessä ilmassa sen…

  • Jonna kirjoitti:

   Mä tein Whittenin joskus keväällä kun alottelin yksin crossfit-treenejä. Tein sen ilman timecapia ja mulla meni siihen tunti 😀 Olin ihan hemmetin kuollut!! Olis kyllä kiva testata joskus uudestaan 🙂

 4. Em kirjoitti:

  Joo täällä kans yks boxihyppy-meni-vähän-pieleen: kivat haavat ja mustelmat jaloissa, kävelyki sattuu 🙁 jos ens viikol jo uskaltais takas treeneihin 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Yyh… ei oo kivaa! Kohta pitäis munkin alkaa hyppäämään vähän korkeammalle boksille ja sit varmaan taas sattuu ja tapahtuu 😀

   • ritu kirjoitti:

    Bokseihin pitää vaa keskittyy kunnolla 🙂 moni on niihi kompuroinut..ite en ihme kyllä vielä oo..ja näin kun sanoo niin ens kerralla rönyyminen taattu 😀 mut hieno fiilis,kun jaksaa hyvin pomppia siihen 60cmmkorkeuteen 🙂

 5. ritu kirjoitti:

  Bokseihin pitää vaa keskittyy kunnolla 🙂 moni on niihi kompuroinut..ite en ihme kyllä vielä oo..ja näin kun sanoo niin ens kerralla rönyyminen taattu 😀 mut hieno fiilis,kun jaksaa hyvin pomppia siihen 60cmmkorkeuteen 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Taitaa olla 10cm matalempia ne boksit mihin mä oon hyppinyt. Ens kerralla vois kokeilla jo korkeampaa koska viimeksi tuntu jo aika helpolta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *