Hae
Palasia Arjestani

Viikon 44 ruokapäiväkirja – homma haltuun

viikon 44 ruokapäiväkirja

Hola! Tällä kertaa alkuviikon sijasta viikon 44 ruokapäiväkirja vasta näin loppuviikosta sattuneista syistä. Täällä on pari päivää vietetty hiljaiseloa, koska onnistuinhan sitten minäkin nappaamaan tytön flunssan. Oikeastaan meidän koko perhe on ollut viime päivät enemmän tai vähemmän kipeänä. Mulla ei onneksi ole kuin kurkku kipeänä ja flunssainen olo, mutta ei ei sen kummempaa. Ihan toimintakykyisenä olen pysynyt, mitä nyt parin tunnin päiväunet piti ottaa eilen…

Ruokapuolta alettiin laittamaan miehen kanssa kuntoon viime viikolla. Mietittiin yhdessä mitä kannattaisi lähteä tekemään ja pikku hiljaa olen tehnyt muutoksia ruokavalioon ja träkkäillytkin sapuskoita Myfitnesspaliin, että tiedän missä mennään. Vaikka maapähkinävoi on todella hyvää, niin sen määrää on pitänyt laskea aika roimastikin. Laskettiin, että mulle on tullut pelkästään maapähkinävoista päivittäin noin 600 kcal ylimääräistä ruokavalioon 😀 Katsotaan ja seurataan miten mun kroppa reagoi uusiin muutoksiin, koska tarkoituksena ei ole vetää mitään nälkäkuuria saati tehdä radikaaleja muutoksia. Alku on ainakin ollut lupaava!

Mennäänpä sitten katsomaan miltä viikon 44 ruokapäiväkirja näyttää!

MAANANTAI

viikon 44 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15.30

5.20 paistettuja munia 4 kpl, vihanneksia ja teetä

11.15 puuroa vadelmilla ja maapähkinävoilla

14.30 hera ja banaani

treeni salilla: treenin aikana malto + bcaa ja treenin jälkeen palkkari

18.45 spagettia, sieni-kikhernekastiketta ja porkkanaa

20.45 raejuustoa ja mehukeittoa

TIISTAI

viikon 44 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15.30

5.20 paistettuja munia, paprikaa, porkkanaa ja teetä

11.15 puuroa mustaherukoilla ja maapähkinävoilla

14.30 hera ja omena

treeni salilla: treenin aikana malto + bcaa ja jälkeen palkkari

19.00 pakastevihanneksia pussillinen, perunamuussia, lihapullia ja ruisleipä salaatilla ja juustolla

21.00 omena ja pähkinöitä

KESKIVIIKKO

viikon 44 ruokapäiväkirja

Töissä 12-20

7.00 paistettuja munia, porkkanaa, kurkkua ja tomaattia + teetä

11.15 hera ja omenaa

14.30 S-marketin salaatti, jossa mm. lohta, punasipulia, vuohenjuustoa, lehtikaalisalaattia, paprikaa…

17.30 protskuvanukas ja pähkinöitä (kauhea kiire töissä koko illan, hyvä kun tämän ehdin syömään!)

20.50 paahdettua ruisleipää leikkeleellä, juustolla, salaatilla ja kurkulla

TORSTAI

viikon 44 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15.00

5.20 paistettuja munia, vihanneksia ja teetä

11.15 puuroa mustaviinimarjoilla ja maapähkinävoilla

14.00 omena ja teetä

16.30 paahdettua ruisleipää leikkeleellä, salaatilla, juustolla ja kurkulla

19.45 pakastevihanneksia, kanaa ja perunamuussin jämät

21.00 pieni annos rahkaa marjoilla

PERJANTAI

viikon 44 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-14

5.20 paistettuja munia, salaattia, paprikaa, tomaattia ja teetä

11.15 puuroa banaanilla ja maapähkinävoilla

piti mennä salille, mutta väsytti taas aivan jumalattomasti…

15.00 ruisleipää leikkeleellä, juustolla, salaatilla ja kurkulla + protskuvanukas ja teetä

18.15 banskulettuja nutellan kera

21.00 kaurajogurttia, omenaa, marjoja ja pähkinää

LAUANTAI

viikon 44 ruokapäiväkirja

9.00 ruisleipää juustolla ja kananmunalla, kaurajogurttia marjoilla ja maapähkinävoilla + teetä

13.15 spagettia ja jauhelihakastiketta

17.30 Fitfashionin hautajaisissa Rootsin mielettömän hyvää vegaanista salaattia, leipää ja marjaraakakakkua

Työkaverin halloweenbileissä bataatti-salaattia, pizzaleipäsiä, boolia, keksejä ja juustoa, nutellakakkua…

yhden aikaan yöllä kotona pari palaa pizzaa

illan aikana boolia, muutama lonkeroa ja yksi Laitilan spritzer

SUNNUNTAI

viikon 44 ruokapäiväkirja

Sunnuntaina ei jostain syystä ollut nälkä ollenkaan. Ehkä edellisen päivän peruja. Söin koko päivän aikana vain nämä kolme ateriaa!

Viime viikon ensimmäinen muutos oli aamupalan muuttaminen taas vähähiilariseksi. Tämä oli tasan viimeinen kerta, kun uskon ketään ulkpuolista, joska sanoo että kyllä se sinun kroppasi tottuu isoihin hiilarimääriin kun vain syöt niitä. Tämä oli nyt kolmas kerta, kun kuuntelin muita ja tässä oli lopputulos. Tästä lähtien en ota ulkopuolisilta neuvoja tässä asiassa, koska jostain syystä ihmiset eivät ymmärrä sitä, että kaikkien kroppa vain ei siedä isoja määriä hiilareita. That´s it. Niinpä alettiin vähentää mun ruokavaliosta nyt hiilareita ihan roimalla kädellä. Syön niitä max 180g/pvä, paitsi lauantaina syön niin paljon kuin sielu sietää. Se tasoittaa kivasti arkipäivien pienempää määrää. Seurailen aika ajoin kaloreita ja makroja, mutta en joka päivä. Jospa tästä saatais taas toimiva kroppa, joka ei ahmaise jokaista leipäpalaa vyötärölle…En muutenkaan aio asettaa itselleni mitään rajoituksia. En kaipaa tällä hetkellä elämääni mitään sääntöjä, että jokin asia olisi kielletty. En vain jaksa sellaista nyt.

Miltäs viikon 44 ruokapäiväkirja näyttää?

Edellinen postaus: Kroppa prakaa – Mistä apu ongelmiin?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

4 kommenttia

 1. ulla kirjoitti:

  onko olossasi tullut mitään muutoksia =) ?
  Arvaas … itse tein yhden huomion omassa olossa… en ole meinaan syönyt varmaan kymmeneen vuoteen perunaa tai perunaa sisältäviä ruokia ja nyt ne on tullut lähiaikoina mun ruokavalioon, mutta jäi kyllä nyt pois. Mun kroppa siis menee täysin tukkoon siitä , joo perunasta. Ihan kamala olo, kuvotus , turvotus, ummetus, painon nousu .
  Ja tuli netissä vastaan ihmistenkirjoituksia peruna-allergiasta . Taitaa olla se tärkkelys joka ei vaan mun kroppaan sovi . 🙁 nyt olen ollut pari viikkoa ilman mitään perunaa …. ja oi että huomaa kuinka kroppa ja aineenvaihdunta pelaa. =) Alkaa painokin palautumaan ja suoli toimii 😉 Kokeile. Tuli mieleen, kun sulla oli joku päivä muussia 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, nyt olen huomannut ettei turvota enää läheskään niin paljon! Väsyttää kyllä edelleen ihan sikana, mutta muuten alkaa olla jo normiolo. Mulle ei ole koskaan tehnyt peruna mitään, mutta en sitä kauhean usein syökään…

 2. Heidi kirjoitti:

  Kun en niin noihin ruoka-aineasioihin ole kovasti perehtynyt, niin kysyn tuosta maapähkinävoista: miksi sitä syödään aika tavalla nykyisin? Onko se jotenkin erityisen terveellistä? Mitkä ovat tärkeimmät ravintoaineet, jotka siitä saa?
  Ja edellisen kommentoijan Ullan kommenttiin: itselläni samanlaista ongelmaa perunan kanssa. Vatsa turpoaa järkyttävästi, kun syön perunaruokia. Riisikään ei liene mitään ravintorikkainta mahantäytettä, mutta sitä sisukseni sentään kestävät.

  • Jonna kirjoitti:

   Maapähkinävoi sisältää hyviä rasvoja ja onhan se nyt hyvän makuista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.