Hae
Palasia Arjestani

Myo repsit – Erikoistekniikat salilla

myo repsit

Mitä ihmettä ovat myo repsit? Tätä ihmettelin itsekin vielä vähän aikaa sitten. Meillä mies lueskelee ja testailee koko ajan erilaisia treenitekniikoita, ruokajuttuja, tuotteita jne mikä vain treenaamiseen liittyyä. Hän on oikea kävelevä tietopankki mitä treenijuttuihin tulee. Jos hän ei jotain tiedä, sitä ei tarvitsekaan tietää. Mieshän oli myös mun dieetin takana niin kuin on myös mun treenienkin. Mulla on siis treeniosastolla varsin helppo elämä. Ei tarvitse kuin tehdä ohjeiden mukaan!

Käytän treeneissä vaihtelevasti erilaisia erikostekniikoita, kuten pudotussarjoja, rest pausea, osatoistoja sekä supersarjoja. Melkein joka treenissä on maximissaan parissa liikkeessä jokin erikoistekniikka, yleensä pudotussarja. Osatoistoja teen myös sarjojen loppuun kun yritän saada lihaksen väsytettyä loppuun. Ennen kuin erikoistekniikoita aletaan tekemään, täytyy treenaamisen ja liikkeiden olla hyvin hallussa. Niitä ei myöskään kannata tehdä joka liikkessä ja joka sarjassa, vaan nimenomaan silloin tällöin boostata treeniä erikoistekniikoilla.

myo repsit

Myo repsit olivat mulle aivan uusi juttu. Mies ne oli taas jostain bongannut ja ehdotti minulle yhtä treenikiertoa tehtäväksi niillä. Myo repsejä tehdessä otetaan liikkeeseen paino, jolla saat tehtyä 15-20 toistoa niin, että vikan toiston jälkeen saisit ehkä vielä yhden toiston tehtyä. Varsinaisen sarjan jälkeen tehdään mikrosarjoja. Mikrosarjojen pituus määrittyy ensimmäisen sarjan mukaan, sillä mikrosarja on alkuperäisen sarjan toistot jaettuna neljällä. Jos et saa neljällä jaollista lukua, pyöristä seuraavaan neljällä jaolliseen lukuun. Esimerkiksi jos teet reidenojennusta 15 toistoa, teet mikrosarjoissa 4 toiston sarjoja. Mikrosarjoja pitäisi saada tehtyä niin monta, että saat tehtyä yhteensä yhtä monta toistoa kuin alkuperäisessä sarjassa. Tässä tapauksessa esim. reidenojennuksia pitäisi saada tehtyä neljä 4 toiston mikrosarjaa = 16 toistoa. Mikrosarjojen välissä pidetään taukoa 10-20 sekunnin tauko rippuen liikkeestä. Raskaille liikkeille pidetään 20 sekunnin taukoa ja kevyemmille 10-15 sekuntia. Mikrosarjoja tehdessä liikettä ei tehdä koko liikelaajudelta, vaan liike jätetään vähän vajaaksi sekä ylä- että ala-asenosta. Liike on siis enemmän pumppaavaa. Jokaista liikettä tehdään vain yksi sarja eli ”pääsarja” + mikrosarjat = 1 sarja.

Mikä myo repsien idea sitten on? Niiden avulla saadaan akitvoitua sellaisia lihasmekanismeja, jotka aktivoituvat normaalisti vain raskailla painoilla. Nyt samat mekanismit saadaan toimimaan pienemmillä painoilla. Oman lyhyen kokemukseni mukaan myo repsit ovat hyvin tehokkaita ja niillä saa tehtyä napakan treenin lyhyessä ajassa. Uusi erikoistekniikka toi lihaksille kivasti uutta ärsyketta ja lihakset olivat useamman päivänk kipeinä tämän kierron jälkeen! Suosittelen lämpimästi testaamaan 🙂

Alla video treenistä, jossa testasin myo repsejä. Mun muita videoita pääset tsekkaamaan täältä. Muistahan tilata myös kanava, se ei maksa mitään!

Kovaa ja onnistutta treeniviikkoa itse kullekin!

Edellinen video: Viikon 2 ruokapäiväkirja – Dieetin loppumetrit

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *