Hae
Palasia Arjestani

Appelsiinijuustokakku

appelsiinijuustokakku

Tytön synttäreitä vietettiin viime viikonloppuna ja lapsille oli tarjolla jätksibuffet, mutta halusin tehdä jotain myös aikuisille. Löysin muistaakseni Kotivinkistä appelsiinijuustokakun ohjeen, joka vaikutti suhteellisen helpolta tehdä ja ainahan nyt uusia reseptejä on hauskaa kokeilla! Juustokakkujen etu on juurikin siinä, että ne voi tehdä parikin päivää ennen juhlia. Juustokakku vain paranee kylmässä ollessaan ja maku on yleensä parhaimmillaan pari päivää valmistamisen jälkeen. Tälläkin kertaa tarkoituksena oli tehdä kakku jo torstai-iltana, mutta eräs nimeltä mainitsematon oli siivouspuuskassaan heittänyt kakun pohjaan tarkoitetut keksit roskikseen. Mainittakoon, että tämä henkilö en ollut minä 😀

Juustokakusta tuli todella hyvää. Kauniin keltaisen värinsä ansiosta appelsiinijuustokakku sopii mainiosti pääsiäisen jälkkäripöytään. Maku on raikas ja kevyt. Herkullinen ja koukuttava. Suosittelen testaamaan!

Appelsiinijuustokakku

POHJA

  • 150g Digestive-keksejä tai kaurakeksejä
  • 75g voita

TÄYTE

  • 300g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 liivatelehteä
  • 2 kananmunaa
  • 1 1/4 dl sokeria
  • 2 appelsiinia
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1/2 dl appelsiinimarmeladia

Vuoraa 20-22 senttinen irtopohjavuoka leivinpaperilla. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Murskaa keksit monitoimikoneessa ja sulata voi. Yhdistä voi ja keksimuru ja sekoita tasaiseksi. Painele keksi-voiseos irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti ja nosta pohja jääkaappiin odottamaan.

Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Pese appelsiinit hyvin ja raasta kuorien keltainen osa. Purista toisesta appelsiinista mehu talteen.

Vatkaa valkuaiset ja puolet sokerista kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma toisessa kulhossa pehmeäksi vaahdoksi (vatkainta ei tarvitse pestä välillä). Kumoa tuorejuusto kolmanteen kulhoon ja vatkaa samalla vatkaimella kuohkeaksi, lisää sokeri ja keltuaiset ja vatkaa vielä 1-2 minuuttia. Sekoita joukkoon kuoriraaste.

Kuumenna appelsiinimehu höyryävän kuumaksi. Purista liivatteista enin vesi pois ja tipauta ne kuumaan mehuun. Sekoitta, jotta liivatteet sulavat. Valuta seos ohuena nauhana juustoseokseen koko ajan vatkaten. Kääntele sekaan marmeladi, kermavaahto ja valkuaisvaahto. Älä vatkaa. Levitä seos keksipohjan päälle. Napauta vuokaa pari kertaa, jotta ilmakuplat hajoavat. Peitä vuoka tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään 6 tunniksi, mielellään yön yli.

Irrota ennen tarjoilua varovasti vuoasta ja koristele esimerkiksi sulatetulla suklaalla!

appelsiinijuustokakku

Blogin muita reseptejä voit selata täältä.

Mikä on sinun suosikkijuustokakkusi?

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *