Hae
Palasia Arjestani

Kermainen nyhtökaura-curry

kermainen nyhtökaura-curry

No nyt on kova: kermainen nyhtökaura-curry! Parhaat reseptit syntyvät aina ihan vahingossa heittelemällä pannulla vain jotain. Niin tämäkin. Jestas miten hyvää ruokaa onnistuin samaan aikaiseksi ilman sen suurempaa miettimistä. Sunnuntaipäivä ja jotakin apetta piti saada treenin jälkeen. Kaapissa oli nyhtökauraa (sitä parasta tomaatin makuista), mutta ei mitään ideaa mitä siitä laittaisin. Pelkkä nyhtökaura ja riisi tuntui turhan tylsältä vaihtoehdolta. Niinpä kaivelin kaappeja ja löysin niistä yhtä sun toista kivaa. Vähän vihanneksia, nuudelia ja hyvät kastikeainekset. Eikä aikaakaan, kun edessäni oli höyryävä lautasellinen täynnä herkullisuutta! Vegaaninen ruuanlaitto ei ole yhtään sen vaikeampaa kuin mikään muukaan 😉

Tämä kermainen nyhtökaura-curry on helppo tehdä ja se on myös maukas, täyttävä sekä täysin vegaaninen. Ruoka-aineita muuttelemalla saat ihan erilaisen annoksen vaikka viikon jokaiselle päivälle. Lisukkeeksi käy niin nuudeli, spagetti kuin riisikin. Miksi ei bataatti ja perunakin!

kermainen nyhtökaura-curry

Kermainen nyhtökaura-curry

2 annosta

 • nuudeleita syöjien mukaan (minulla n. 100g)
 • 1 punasipuli
 • 1/2 punainen paprika
 • öljyä paistamiseen
 • herneitä (pakaste)
 • papuja (pakaste)
 • 2-3 tl punaista currytahnaa
 • kookosmaitoa
 • 1 pkt nyhtökauraa
 • suolaa

Laita vesi kiehumaan kattilaan samalla kun pilkot punasipulin ja paprikan ohuiksi suikaleiksi. Keitä nuudelit suolatussa vedessä kypsiksi, valuta ja jätä odottamaan. Kuullota sipuleita ja paprikaa pannulla öljyssä, kunnes ne alkavat pehmentyä. Lisää pannulle herneet (laitoin noin 100g) sekä pavut ja anna niiden pehmetä hetki. Lisää joukkoon seuraavaksi nyhtökaura, currytahna (2 tl jos et välitä kauhean tulisesta), ripaus suolaa sekä iso loraus (noin desilitra) kookosmaitoa. Anna hautua miedolla lämmöllä muutama minuutti. Jos kaipaat lisää nestettä, lisää vielä kookosmaitoa.

Sekoita nuudelit nyhtökaura-curryn sekaan ja tee halutessasi lisukkeeksi vielä rapsakka salaatti 🙂

PS. Ruoka on ehkä vieläkin parempaa seuraavana päivänä!

PSS. Muistahan käydä äänestämässä mun vegaaniset munakoiso-härkäpapupizzat reseptikilpailun voittoon täällä. Kiitos jo etukäteen!

Edellinen postaus: Shortsit on tarkoitettu kaikille!

Lue myös:

Vegaaninen vadelmajuustokakku

Viikkoni vegaanina – Mitä jäi käteen?

 

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

2 kommenttia

 1. Nina kirjoitti:

  Tein näitä! Naaaam! Kiutos?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *