Hae
Palasia Arjestani

Viikon 51 ruokapäiväkirja – Jouluruokia, nam!

viikon 51 ruokapäiväkirja

Viikon 51 ruokapäiväkirja ajoittuu sopivasti joulun ajalle. Tai no, oikeastaan vain jouluaattoon, mutta viikko oli muutenkin hiukan erikoinen. Loppuviikostahan minulla meni niskat niin jumiin etten kyennyt treenaamaan ollenkaan, joten viime viikolla ei kovin montaa treenipäivää tainnut tullakaan. Tänään tulee jo yli viikko edellisestä treenikerrasta, mutta näillä mennään! En viitsi puolikuntoisena lähteä salille, koska haluan jatkossakin pysyä kunnossa ja välttyä esim. sydänlihastulehdukselta. Päätettiin miehen kanssa, että syödään ruokavalion mukaan aina sunnuntaihin asti eli lauantaina ei pidetty perinteistä herkkupäivää. Viime viikolla napsahti mittariin myös dieetin alin paino, joten kiloja on nyt lähtenyt tasan viisi. Mennäänpä sitten itse asiaan eli viikon 51 ruokapäiväkirja, olkaapa hyvät 🙂

MAANANTAI

viikon 51 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-15.30

5.20 paistettuja munia ja vihanneksia, teetä gheellä

11.00 kanaa ja vihanneksia, cashewpähkinöitä

15.00 hera ja pähkinöitä

18.00 anoppilassa perunoita, makkarakastiketta ja vihanneksia

21.00 kaurakorppuja oivariinilla ja kalkkunaleikkeellä

TIISTAI

viikon 51 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-15.30

5.20 paistettuja munia ja vihanneksia, teetä gheellä

11.00 puuroa ja mustaviinimarjoja

14.15 banaani ja hera

16-18 salilla työntävät lihasryhmät (muistaakseni)

treenin aikana malto + bcaa ja jälkeen palkkari

19.15 spagettia ja lihapullia tomaattikastikkeessa, vihanneksia eri kipossa

21.15 kaurakorppuja oivariinilla ja kalkkunaleikkeellä

KESKIVIIKKO

viikon 51 ruokapäiväkirjaKotona kipeän lapsen kanssa koko päivä

7.30 paistettuja munia, vihanneksia ja teetä gheellä

13.00 lihapullia tomaattikastikkeessa, wokkivihanneksia ja punasipulia raakana

17.00 Ehrmannin ptotskuvanukas ja pähkinöitä

20.00 iso satsi puuroa, jonka seassa Fastin cookies&cream -pudding ainekset (oli yllättävän hyvää!)

TORSTAI

viikon 51 ruokapäiväkirja

Kotona sairaan lapsen kanssa

10.00 paistettuja munia ja vihanneksia, teetä gheellä

13.00 puuroa puolukoilla ja marjajauheella

15.30 hera ja banaani

16.30-18.30 salilla vetävät lihasryhmät

treenin aikana malto + bcaa ja jälkeen palkkari

20.00 makaronia, lihapullia tomaattikastikkeessa ja vihanneksia

22.00 kaurakorppuja oivariinilla ja kalkkunaleikkeellä

PERJANTAI

viikon 51 ruokapäiväkirja

8.00 paistettuja munia, vihanneksia ja teetä gheellä

12.30 Fonda del Solissa Jumbossa grillipihvi ja juureksia

16.30 Ehrmannin protskuvanukas, pähkinöitä ja teetä

20.30 iso satsi puuroa, jonka seassa vanilja-päärynäheraa

LAUANTAI

viikon 51 ruokapäiväkirja

10.00 protskupannaria Fastin valmiista pussista (makuna toffee-joku..)

14.00 puuroa mustaviinimarjoilla ja maapähkinävoilla

18.00 hera ja banaani

21.00 smoothie bowl (ohje näkyy tässä videossa)

SUNNUNTAI

viikon 51 ruokapäiväkirja

09.00 kauraleipää juustolla ja kananmunalla, kulhollinen mustaviinimarjoja sekä omenaa ja teetä gheellä

12.30 anoppilassa riisipuuroa mustikkakeitolla ja leipä joulukinkulla+sinapilla

iltapäivän aikana muutama suklaa

17.oo jouluaterialla perunaa, erilaisia kaloja, mätiä, smetanaa, sienisalaattia,viiriäisenmunia, kinkkua, laatikoita ja joulumakkaraa

Jälkiruuaksi lahjojen jaon jälkeen pala kuivakakkua, muutama suklaa ja pipari

23.00 kaksi riisipiirakkaa kinkulla, juustolla ja kurkulla

Loppuviikosta laskettiin ihan tarkoituksella vähän kaloreita, koska tulossa oli melkoiset syöpöttelyt! Suklaata en yllättävää kyllä kovin paljon joulun aikana syönyt. Ehkä eniten meni tapaninpäivänä. Jouluruoka oli pitkästä aikaa ihanaa ja mun lemppareiksi joulupöydästä nousi imelletty perunlaatikkoa, joulumakkara sekä sienisalaatti. Sienisalaatista en ole koskaan aikaisemmin juuri välittänyt, mutta niin vain näköjään maku muuttuu!

Nyt täällä odotellaan, koska tämä pikku pöpö menisi ohi että pääsisin takaisin treeneihin kiinni. Tänään meinasin jo mennä, mutta olo muuttui niin tukkoiseksi iltapäivällä, että päätin jäättää välistä. Ehkäpä joogaa tiedossa tälle illalle! Onneksi on Yogaian jäsenyys edelleen voimassa 🙂

Miltäs viikon 51 ruokapäiväkirja näyttää?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Edellinen postaus: Kotini on linnani ja turvasatamani

Lue myös: Treeniä ja tavoitteita tukeva ruokavalio

2 kommenttia

 1. ninna kirjoitti:

  Taas mennään analyysia, kiva kun jaksoit kirjoittaa en odottanut. Harmi kun et ole treenaamaan päässyt. Se ei onneksi näy tässä, ei mitään kitukuuria vaan tosi hyvä ruokarytmi. Ainut mitä (taas)mietin on rasvan vähän saanti, esim. tiistai ja lauantai. Maanantai hyvä ruokarytmi kuten monet muutkin päivät, joku hedelmä/marja ehkä vielä puuttui. Paljon meni(taas)jauhelihaa tomaattia kaurakorppua ja kalkkunaleikkelettä. Parempi ne kun riisikakut. Miltä tuo proteinpancakemix maistui? Kiinnostaisi testata vaikka kalliita ovat. Jouluaatto on sitten erikseen, mielestäni ”Juhlapäivää” ei voi oikein ”arvostella” Joulu kuitenkin kerran vuodessa. Kuitenkin vko51 ei ollut herkuttelua arkena. erikoinen tuo riisipuuro keitolla, ei maistu perinteinen kaneli? oliko teillä mantelia kuka sai? Mitä astiastoa teillä muuten kotona? Lautaset ihania varsinkin tuo sinikirjava.

  • Jonna kirjoitti:

   Viikkotasolla rasvansaanti on samaa kuin se on aina ollut. On vain jaoteltu nyt eri tavalla. Tosin viikonloppuna en sitä mieti, syön mitä mieli tekee 😀 Mutta hyvä muistutus jälleen kerran! Proteiinipancakemix maistuu juuri siltä kuin kuulostaakin. Ihan ok, mutta ei voita kyllä itse tehtyjä banskulettuja. Protskujauhe saa aina pannarit maistumaan jotenkin kuivilta. Siksi en tykkää sitä itse juuri käyttää letuissa/pannareissa.

   Mä tykkään aina syödä riisipuuron mehukeitolla. En oikeastaan koskaan kanelilla, en tiedä miksi! Kukaan ei tänä vuonna saanut mantelia. Anoppi oli unohtanut sen kokonaan 😀 Meillä on ollut perinteenä, että se joka mantelin saa, joutuu laulamaan. Minäkin olen tainnut pari kertaa ”saanut”laulaa joululaulun…Meillä on pääasiassa kotona Marimekkoa ja Arabian KoKo-astiastoa. Tuo sininen on Ellokselta. Sitten on lisäksi muutama lautanen Villeroy&Bochia sekä tosi vanhaa Arabiaa. Keräilen aina välillä vanhoja lautasia sieltä ja täältä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.