Hae
Palasia Arjestani

Lauantain ruokapäiväkirja

Nyt olis ruokapäiväkirjaa luvassa eiliseltä! Viikonloppuna syön aika lailla mielitekojen mukaan ja lauantait poikkeaa joskus paljonkin arkipäivien ruokailuista. Lauantaina on lupa herkutella ja syödä niin paljon kuin napa vetää. Muistan bodausajat,  kun lauantaina oikeasti syötiin PALJON. Aamu alkoi jättiaamiaisella, ennen treeniä käytiin mäkissä,  iltapäivällä vedettiin kaikkea mahdollista karkeista leivoksiin,  illalla pizzaa, jätskiä ja lisää karkkia. Aivan järjetöntä touhua. Voitte varmasti kuvitella ne olotilat tuollaisen överimättämisen jälkeen… Nykyään en juuri karkkia syö, mutta pullat ja leivokset maistuu. Lauantaina tykkään syödä jonkun itsetehdyn illallisen ja siihen päälle jälkkäriä. Eikä ole nykyään sitä jumalatonta sokerihumalaa vaikka herkkuja söisinkin 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aamupalana ennen treeniä söin puuroa. Olen pitkän tauon jälkeen taas palauttanut puuron ruokavalioon ja syön sitä joko aamulla tai ennen treeniä. Joskus iltaruokanakin. Puuron tein tattarihiutaleista ja sekaan vähän suolaa, lesitiiniä,  raejuustoa, mustikoita, banaania ja mehukeittoa. Kaveriksi lasillinen vettä ja mukillinen kahvia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Treenin jälkeen kotona palkkari Lidlin sportyfeel-sarjasta. Toi suklaanmakuinen on mun mielestä ollut mun käyttöön ihan hyvä. Sisältää jonkin verran sokeria, mutta suoraan muskeliinhan se treenin jälkeen menee 😀 Mä en koskaan muista ottaa palkkaria salille mukaan vaan juon sen vasta kotona. Parempi myöhään kuin…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noin puoli tuntia palkkarin jälkeen kunnon ateria miestä odotellessa. Päätin olla tekemättä sitä virhettä, että lähden nälkäisenä kauppaan. Jokainenhan sen tietää mitä siitä seuraa. Päivällisenä vihannessosekeiton jämät ja lohta. Pala patonkia höysteillä ja ruokajuomana vettä. Mä voisin syödä lohta vaikka joka päivä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koska eilen ei ollut innostusta leipoa niin ostettiin päiväkahville Pullavaa! Toi korvapuustiversio on parasta 🙂 Koko pitko meni kerralla, josta omaan kitaani kaksi isoa palaa. Valitsen aina korvapuustin kun voin ja Lidlistä saa muuten parhaat valmiit korvapuustit, vink vink!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Saunan jälkeen mies teki meille gluteenitonta pizzaa tulisella jauhelihatäytteellä. Juustoraastetta ei laitettu ollenkaan vaan sen sijasta pizzassa oli mozzarella- ja fetajuustoa. Valmiin pizzan päälle vielä muussattua avocadoa ja loraus sitruunamehua. Resepti pizzaan tulossa blogiin!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Töllöä katsellessa maisteltiin paketillinen Pirkan Stracciatella-jätskiä. Ihan ok, mutta ei mikään suuri hitti. Ens kerralla sit jotain muuta 🙂

Päivän aikana vihanneksia söin liian vähän ja vettäkin join varmasti turhan niukasti. Vitamiinit unohdin kokonaan. Ei se kuitenkaan ole niin just, tänään taas parannus niihinkin!

Milläs te herkuttelitte eilen?

14 kommenttia

 1. Henna kirjoitti:

  En oo aijemmin kommentoinu, mutta oon seurannu blogias jonkun aikaa ja pakko päästä kertomaan, että oot kyllä mun lempi bloggaaja! Suhtaudut ruokaan ihailtavan rennosti ja blogistas saa käsityksen että herkutellakkin voi, kun taas joitakin blogeja lukiessa tulee oikein häpeä, kun vertaa ruokailuja omaan ruokailuun… ei kai se yksi herkkupäivä viikossa kovin pahasti kehoon vaikuta? 🙂

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Haha, kiva kuulla! Mä en oikein enää osaa niuhottaa ruokajutuista. Elämä on paljon parempaa ja laadukkaampaa kun voi syödä mitä tahtoo. Syön aika siististi arkipäivinä, mutta en sillonkaan laske kaloreita tai kieltäydy jälkiruuasta esim. anoppilassa. Yksi päivä ei todellakaan vaikuta vielä mitään!

 2. Tea kirjoitti:

  Mä tykkään myös sun blogista tosi paljon ja juurikin siitä rentoudesta ruokaan! Mulla ei kumma juttu herkkuhammasta kolottanut, tein iltapalaks protskujäätelöä kookosmaitoon ja päälle muutama mulperimarja & kookoshiutaleita. Tää on jännä juttu nyt kun oon noudattanut tätä rennompaa linjaa ruokailuissa ni mun ei juurikaan tee mieli ahmia esim. Niitä taateleita naamariin tai muita raakaherkkuja..eli ehkä tässä ollaan oikeilla linjoilla ja voin herkutella sit vaikka huomenna jos siltä tuntuu 😀 eli ilm. Osaan sit kuitenkin syödä ilman sitä vaakaa 😉
  Mukavaa sunnuntaipäivää! 🙂

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Mä veikkaan, että tuossa sun tilanteessa kysymys on ihan puhtaasta psykologiasta. Kun ei kiellä itseltään mitään niin niitä kiellettyjä herkkujakaan ei tee enää mieli. Saati ole tarvetta ahtaa itsensä ihan täyteen sitten kun on ”lupa” herkutella. Näin olen asian ajatellut omalla kohdallani. Silloin kun söin vielä tarkasti valmentajan tekemän ruokavalion mukaan niin mieliteot oli järkyttäviä ja herkkupäivänä vedin kaikkea kaksin käsin. Nyt kun en noudata mitään tiettyä ohjetta vaan syön ihan rennolla otteella niin yksi päivä viikossa riittää herkutteluun. Hitsi, tota protskujäätelöä täytyy kyllä tehdä taas, slurps 🙂

   • Tea kirjoitti:

    Joo mä oon samoilla linjoilla! Sen takia en oo juuri uskaltanut pitää edes mitään herkkupäivää kun oon aatellut et se tulee lähtemään niin lapasesta ja sitä makeanhimoa ei voi tyydyttää mikään ja sit ollaan kaksinkerroin!
    Mulla on kyllä paljon parempi olo etenkin henkisesti kun ”uskalsin” irrottautua tuosta vaa’asta! ja en enää pelkää et lihon muodottomaks 😀 Musta on ihanaa voida luottaa itteeni näissä ruokajutuissa! <3 😀 Tein mä eilen meille jälkkäriks raakasuklaa avokadomoussea! Ootko kokeillut? Se on ihanaa!
    Niin ja en muistanut koskaan laittaa sulle kaura"rieskojen" ohjetta! Elikkäs 50 g kaurahiutaleita, 1 kananmuna, 1 keskikokoinen porkkana raastettuna, ripaus suolaa. Sekottaa ainekset yhteen ja laittaa uunipellille 4 kasaa, jotka painelee kookosjauhoilla littaniksi. Uuni 200 astetta ja n. 10-15 min niin, että ovat sopivan rapsakoita 😛

    • Jonna kirjoitti:

     Avocadomousse on todella hyvää! Oon itsekin sitä tehnyt jonkun kerran. Kyllä lähtee makeanhimo! Ollaan vähän samantyylisiä rieskoja tehty kotona. Aina kun jää yli keitettyä perunaa, porkkanaa tai bataattia niin ei muuta kuin kananmuna ja jauhoja sekaan ja uuniin 🙂 Omnom.

 3. Jutta kirjoitti:

  Mä oon aina ihmetellyt sitä, että herkkupäivänä vedetään tyyliin kaikkea mahdollista ihan ähkyyn saakka. 😀 Kuten totesitkin, vähemmälläkin saa sen himon tyydytettyä eikä siitten tarvi potea seuraavana päivänä aivan järkyttävää oloa. Mun tulee herkuteltua ainakin viikkonloppuisin, välillä viikollakin jos mennään vaikka leffaan… Yleensä herkkua ovat juurikin gluteeniton pizza, jäätelö tai suklaapäällysteiset pähkinät ja muut Parrotsit. Mulla on ne tietyt suosikit ja niitä tulee sitten nautiskeltua. Nyt joulun aikaan tosin tuo putki on hieman jäänyt päälle ja suklaakonvehdeista on ollut vaikea luopua… Jospa ne vaikka meidän tulevassa muutossa katoaisivat salaa jonnekin muualle kuin keittiön kaappimme? 😀

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Joo ne ei ollu kovin kivoja aikoja… Onneksi on löytynyt balanssi tähänkin touhuun! Suklaapäällysteiset pähkinät on järkyttävän hyviä ja niitä olen mäkin käynyt ostamassa silloin tällöin viikonlopuksi. Jätski maistuu kans ja kaupassa katselin lauantaina uusia Jymy luomujädejä, onkohan hyviä?

   Meillä ei onneks ole yhtään konvehtirasiaa enää kaapissa. Niillä on paha tapa huudella niin pitkään kaapin perukoilta kunnes syö ne kaikki pois…

 4. ulla kirjoitti:

  Täällä kans aika uusi blogisi lukija. Tykkään kovasti!!

  Kyllä oli herrrrkupäivä 🙂 Nam. Oottelen jo ohjetta pizzaan 🙂

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Kiva, että olet löytänyt tiesi tänne! Toivottavasti viihdyt 🙂

   Hehe, ens lauantaita odotellessa. Tekis mieli tehdä itse kebua, saa nähdä lämpeneekö mies mun idealle 😀

 5. Hanna H. kirjoitti:

  Lidlin paistopisteen korvapuustit ovat kyllä niin hyviä, kuuluvat mun viikonlopun aamukahvihetkiin – aina! Ovat tosin sen verran reiluja, että pilkon yhden kolmeen tai joskus jopa neljään osaan, joten mulle riittää yksi pulla koko viikonlopun kahvihetkiin hienosti! Menisi toki koko pullakin kerralla, mutta yritän olla kohtuullinen 🙂
  Mulla on käytössä myös toi Lidlin palkkari, mun makuun aika makeaa, mutta varmasti ajaa asiansa.
  Kasviskeitto lohella näytti hyvältä, täytyy joskus testata!

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Mä en edes yritä olla Lidlin korvapuustien kanssa kohtuullinen. No okei sen verran olen etten osta kuin yhden 😀 Sen kyllä pistelen kerralla suihini hyvällä omalla tunnolla! Omnom.

 6. Santse kirjoitti:

  Hei! Saako ton gluteenittoman pitsan ohjeen? Näytti niiiiiin hyvältä! 😛

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *