Hae
Palasia Arjestani

Viikon 41 rahapäiväkirja – joulu tulee!!

viikon 41 rahapäiväkirja

Viikon 41 rahapäiväkirja kertoo totuuden!

Pistin viime viikolla kirjoihin ja kansiin mun rahan kulutusta, koska rahahan se on mikä ainakin itseäni kiinnostaa kaikissa muodoissaan. Sen kuluttaminen, hankkiminen ja säästäminen. Viime kuukausina tilistä on jäänyt käteen entistä enemmän, koska olen leikannut kaikki turhanpäiväiset menot. Lähinnä laskujen määrä on murto-osa sitä mitä se oli ennen! Enää ei tulee miljoonia lehtilaskuja ja kaikenmaailman h&m-tilien laskuja. Kesän alussa aloin maksamaan systemaattisesti kaiken ylimääräisen pois luottokorttivelasta lähtien ja nyt ollaan kuivilla niiden osalta. Ainoat isommat lainat ovat asuntolaina sekä opintolainat, joita lyhennetään säännöllisesti. Huomaan, että olen ollut taas vähän löysempi rahan käytön kanssa ja on aika alkaa tarkastelemaan mihin rahaa oikeastaan kuluu. Laitan aina laskujen maksun jälkeen tietyn summan säästöön ja joka kuukausi minulla menee myös pieni summa palkasta suoraan rahastoon. Vuosien saatossa näistä pienistä summista on kasvanut ihan kiva hätävarasto joihin kajotaan ainoastaan, jos on todellinen tarve. Vielä ei ole ollut! Mennäänpä sitten viime itse asiaan eli tässä teille viikon 41 rahapäiväkirja 🙂

MAANANTAI

Junaliput 70e.

Ostin minulle ja anopille junaliput välille Helsinki-Orivesi. Peruslippujen hinta oli 52e, mutta paikkoja junassa ei ollut, joten otin meille extraluokan liput. Paluuta siellä matkustamisen jälkeen normiluokkaan ei ehkä ole 😀

TIISTAI

Joululahjoja Wishistä 45e + lisätallennustilaa koneelle iCloudiin 2,99e.

Innostuin tsekkailemaan Wishistä (kiitos Facebook…) joululahjoja tytölle ja samalla ostin itsellekin yhdet treenihousut hintaan 4e. Tytölle tilasin lähinnä askartelutarvikkeita ja kissoille pöydän jalkaan viritettävän raapimasysteemin. Kone alkoi herjata illalla tallennustilasta, joten ostin iCloudiin vähän lisää tallennustilaa.

KESKIVIIKKO

Osteopaatille 3 x kortti 155e ja ruokaostokset 10,60e.

Kävin osteopaatilla kipeän selän ja hartoiden vuoksi ja ostin samalla 3x kortin, josta voin miehelle antaa yhden kerran esim. joululahjaksi. Mun luotto-osteopaatti on Ronnie Andersson Vantaan Hiekkaharjussa, ihan paras! Session jälkeen kävin täydentämässä varastoja Alepassa. Ostin tomaatteja, banaania, bataattia, paprikaa ja salaattia.

viikon 41 rahapäiväkirja

viikon 41 rahapäiväkirja

TORSTAI

Ei ostoksia. 

PERJANTAI

Apteekki 20,06e ja illalla euro jackpottiin 20e.

Flunssa painoi taas päälle ja kävin Oriveden apteekista hakemassa vähän helpotusta olotilaan: mustaherukan makuista juomajauhetta ja pastilleja kurkkukipua hillitsemään. Illalla innostuin pitkästä aikaa laittamaan euro jackpottia! En edes muista milloin olisin viimeksi sitä laittanut. Helppo raha se on mikä houkuttaa…

viikon 41 rahapäiväkirja

LAUANTAI

Ei ostoksia.

SUNNUNTAI

Ei ostoksia.

Kokonaissumma 323,65e.

Ohhoh, tulipas niistä paljon vaikka tuntui etten ostanut yhtään mitään koko viikon aikana. Toki junaliput ja osteopaatin sarjakortti olivat arvokkaita, mutta osteopaatistakin on iloa nyt pidemmäksi aikaa. Lisäksi siinä on jo yksi joululahja miehelle! Ruokakaupassa ei juuri tarvinnut viime viikolla käydä, koska mies hoiti sen puolen ja mökillä ollessa taas appivanhemmat. Euro jackpot oli ihan turha ostos, mutta tulipahan tehtyä. Mä olen tosiaan alkanut miettimään jo joululahjoja, joulukortteja ynnä muuta aiheeseen liittyvää. Tuntuu, että joka syksy tämä vain aikaistuu ja aikaistuu! Ihme vimma.

Miltäs mun rahankulutus ja  viikon 41 rahapäiväkirja näyttää? Joko te olette alkaneet miettimään joulujuttuja?

Lue myös:

Rahapäiväkirja – mihin mun rahat oikein menee?

Miksi reissussa iskee aina shoppailuhimo?

Miten ja mihin säästän rahaa?

Velaton elämä tavoitteena

Oletko kukkarosi kuningatar?

Let´s nuukaillaan!

12 kommenttia

 1. ninna kirjoitti:

  EI JOULUAVIELÄ!!TPS on vielä halloween isänpvä itsenäisyys Lucia…en tod mieti ja stressaa ärsyttää ku ihmisi.l jo joulukamaa kodeissa ja kaupat notkuu tavaroista.lahjoja emme perheeseen ole ostanut moneen vuoteen eikä nytkään.entä te?ainut joka saa on veljen4v ja1v lapset ja omat kummitytöt.olisiko ideoita7v tytölle?leluja on ihan liikaa ei niitä.mietin mikä on nyt in lasten keskuudessa?lahjakas olen yleensä vienyt hoplopiin se vois kyl olla tai sitä se heureka vai olisiko liian pelottava?järkeviä ostoksia sulla.matkustaminenon kyl sikakallista ihan järjetöntä joku Hki Jyväskylä yli50e!onks sulautoa?nykyään tulee melkein halvemmaksi. matkustaa sillä.vaikka ei ole ekologista se syyllistää aina ku ajan.pidätkö budjetti kirjaa?laitatko säästöön?

  • Jonna kirjoitti:

   Hehe, kyllä se tulee halusit tai et 😀 Meillä on tapana ostaa lahjoja. Aikuisille ei ehkä enää niin paljon, mutta lapset sai viimekin jouluna ihan kiitettävästi. Tärkeintä mun mielestä on, että lahja on saajansa mieleen ei niinkään se että niitä on paljon.

   7-vuotiaalle toimii varmasti leffa, hoplop, heureka…kaikki tekeminen! Mulla ei ole autoa kun en omista edes ajokorttia enkä hankikaan ellei ole ihan pakko. Nyt en ole pitänyt budjettia, mutta ajatuksena on kyllä taas pistää sellainen pystyyn! Säästöön mulla menee joka kuukausi niin paljon kuin liikenee, aina kuitenkin vähintään 100e.

 2. Sanna kirjoitti:

  Täällä on joulukortit melkein tehty, mikä on harvinaista. 🙂 Tavallisesti oon saanu viimeset tehtyä marraskuun lopussa. Muutoin en oo vielä joulusta innostunu.

  • Jonna kirjoitti:

   Keksitkö mallit omasta päästä vai haitko inspiraatiota esim. pinterestistä?

  • Sanna kirjoitti:

   Ideat kumpuaa omasta päästä tai sitten korttihaasteblogeista. 🙂 Kattelen myös jonkin verran korttiaiheisia YT-videoita.

 3. Ieppa kirjoitti:

  Noi Wishit, Alit yms Kiina-kaupat saattavat myydä mitä vain tavaraa, joiden turvallisuutta ei ole testattu. Suosittelen tilaamaan jostain muualta ettet sinä tai perheesi saa myrkyllisiä kemikaaleja kiinakamasta.

  Joulukalenterin tilasin ja mietinnässä on millä sen täyttäisi. Joululahjoja on tullut mietittyä ja kortteja suunniteltua, toteutus on vielä vaiheessa… Tai ostin mie alesta lapsille Brioja ja Legoja jo ajat sitten joulua varten!

  Ieppa

  • Jonna kirjoitti:

   Mä tilasin myös tytölle jo joulukalenterin, jonka täytän sit itse. Ensimmäinen tällainen ikinä ja kuumeisesti mietin millä täytän sen…

 4. maikki kirjoitti:

  Minä latasin puhelimeen muutama kk sitten monefy sovelluksen, ja sillä on kyllä ollut ihan hyödyllistä seurailla omia rahankäyttöjä, ja hyvin näkee kk budjetin kun syöttää kaikki pakolliset menot (laskut) etukäteen ja kun oppii arvioimaan mm. ruokaan menevän rahan. Ja kummasti on sillä saanut vähän raahakin säästettyä, kun ei olekkaan ihan niin turhia heräteostoksia tullut tehtyä 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Joo mullakin on ollut aika ajoin puhelimessa budjettilaskuri! Se on kyllä kätevä ja vähentää selvästi heräteostoksia 🙂

 5. Tuuli kirjoitti:

  Anteeksi, mutta farmasistin on pakko nipottaa ihan viran puolesta, vaikka varmasti monta lukijaa tämä nyt ärsyttää:

  ”mustaherukan makuista juomajauhetta” – ei, vaan kipu- ja kuumelääkettä, joka on mustaherukan makuisen juomajauheen/juoman muodossa. ”pastilleja kurkkukipua hillitsemään” – ei, vaan tulehduskipulääkettä sisältäviä imeskelytabletteja kurkkukipua hillitsemään. Noissa molemmissa on siis ihan kunnon annos lääkeainetta, ja se pitää ottaa huomioon muita lääkkeitä/luontaistuotteita otettaessa, sekä ihan siltä kannalta, mitä haittavaikutuksia noilla voi olla ja mikä on niiden suurin sallittu annos vuorokaudessa minkäkin ikäiselle ihmiselle, ja kuinka nuorille niitä saa antaa.

  Tämä nipotus ihan siltä pohjalta, että liian monta kertaa olen törmännyt siihen, että apteekissa on oltu ostamassa sitä ”mustaherukkajuomaa” joko lapselle tai samanaikaisesti tablettimuotoisen kuume/kipulääkkeen kanssa, ymmärtämättä että kyse on lääkkeestä. Samoin on valitettavasti monen muun ilman reseptiä myytävän lääkkeen kanssa eli ihmiset eivät välttämättä tajua edes ostavansa lääkettä. Ja välillä tuntuu, ettei selityksenkään jälkeen mene perille. En siis todellakaan epäile, että sinulle tämä ei olisi selvä asia, mutta huolestuttaa, että jollekin lukijallesi tuosta voi tulla väärä kuva ja seuraukset voivat olla ikävätkin.

  • Jonna kirjoitti:

   Ihan hyvä että oikaiset! Ei ole mulle termit niin tuttuja, vaikka tiedänkin että molemmat sisältää lääkeaineita. Mulle nimenomaan farmaseutti suosittelu noita ja kyseli tarkkaan muut lääkitykset ym. En antaisi ikinä lapselle aikuisille tarkoitettuja lääkkeitä. Ihan hullua että joku tekee niin!

   Ihan varmasti on jengiä, jotka ei kauheasti välitä ja jotka antaa noita lapsille, vaikka niissä selvästi sanotaan minkä ikäisille ovat tarkoitettuja…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.