Hae
Palasia Arjestani

Rapeat kananpojan nuijat ja pika-aioli

Processed with VSCO with 4 preset

Tämä on viimeinen Makuviikon boksista tehty resepti hetkeen. Ajattelin nyt vähän aikaa taas mennä ihan omilla resepteilläni ellen sitten halua helpotusta arkeeni! Täytyy sanoa, että näissä valmiissa bokseissa on se etu ettei kaupassa tarvitse ravata vähän väliä eikä ole sitä ainaista miettimistä ruokalajeista. Rapeat kananpojan nuijat olivat tervetullut uusi broiskuruoka meidän arkeen. Meillä syödään aika paljon kanaa ja välillä se tulee korvistakin ulos, kun en keksi mitä uutta siitä laittaisi. Olin jo jonkin aikaa syömättä kanaa, kun ei vain maistunut. Tämäkin Makuviikon resepti oli todella helppoa toteuttaa aioleineen kaikkineen ja mikä parasta – ruoka oli mielettömän hyvää! Yhden muutoksen tosin tein. Reseptiin olisi kuulunut myös uunijuurekset, mutta en laiskuuksissani jaksanut niitä alkaa väsäämään…Reseptistä riittää ruokaa kahdelle päivälle.

Rapeat kananpojan nuijat

 • 2 pkt kananpojan koipinuijia
 • 2 rkl rypsiöljyä
 • 1 tl suolaa
 • ripaus mustapippuria
 • noin 2 dl maissihiutaleita + 2 dl kookoshiutaleita
 • ripaus currymaustetta

Pika-aioli

 • 1 kananmuna
 • 2 tl dijon-sinappia
 • 2,5 dl rypsiöljyä
 • 2 rkl valkoviinietikkaa
 • 0,5 tl suolaa
 • 1 valkosipulin kynsi

Sivele koipipaloihin öljyä ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Yhdistä kulhossa maissi+kookoshiutaleet sekä curry. Kierittele koipipalat seoksessa niin, että ne peittyvät tasaisesti.

Paista koipipaloja uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia. Nosta lämpötila 225 asteeseen ja paista vielä 5-10 minuuttia, kunnes broilerinuijat saavat kauniin värin.

Valmista pika-aioli broilereiden uunissa olon aikana. Riko muna korkeareunaiseen astiaan. Lisää sinappi ja öljy. Nosta sauvasekoitin astian pohjalle. Käynnistä sauvasekoitin ja nosta samalla laitetta hitaasti ylös. Näin seos sakenee majoneesiksi. Mausta majoneesi etikalla, suolalla ja raastetulla valkosipulilla.

Tarjoile broilerit esimerkiksi riisin tai uunijuuresten sekä aiolin kera!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *