Hae
Palasia Arjestani

Käsispessua ja muuta mukavaa.

 Pistäpä tästä hyvä biisi soimaan, koska tästä postauksesta saattaa tulla piiiiiiiitkääääää…

Ilmeellä.. jälleen kerran.

En oikein tiedä mistä taas aloittaisin. Miljoona asiaa sydämellä ja jos en suolla kaikkea ulos hetinyt niin osa unohtuu. Öööh.. Selkä alkaa olla jo vähän parempi. Pahimmat kipuilut ja issiassäryt on selätetty. Enää on toi alaselän väsymys/paineisuus/särky jäljellä. Täytyy antaa sille kunnon venyttelyt päivän aikana. Luulen, että venyttelyn vähyydellä on taas kerran näppinsä pelissä. En ees muista millon olisin venytellyt kunnolla. Dieetillä tuli venyteltyä pari kertaa päivässä, mut nykyään ehkä pari kertaa kuukaudessa. Senkin suhteen siis itsekuri täysin hukassa. Tuttua touhua ainakin mulle näin ”offilla”, itsekurin menetys meinaan. Itsekurin olen menettänyt venyttelyiden ja aerobisten osalta täysin ja ruokailuiden suhteen osittain. Muhun kun toi läski vielä tuntuu tarttuvan ja juurtuvan varsin helposti niin luulis jo osaavan hillitä itseään, mut ei. Ruoka vaan on niin hyvää. Enkä nyt tarkoita et vetäisin mitään paskaa naamaani kaksin käsin, vaan ihan puhdas peruseväs uppoaa myöskin paremmin kuin hyvin. Vatsa ja ruokahalu on pohjaton.. Muutama viikko tässä vielä syödään niin kuin tähänkin asti (eli liikaa :D) ja sit jotain minidieetin tapaista kehiin. Katsotaan mitä keksitään! Elämä on yhtä seikkailua tällä hetkellä 😀

Muutamaan otteeseen oon maininnut käsispesiaaliohjelmasta, jonka aloitin tänään. Seuraavat kolme viikkoa siis keskitytään käpälien jumppaamiseen. Niitä tuleekin sit väännettyä 3 krt/vko. Mielenkiinnosta otin myös tänään käsien ympärysmitat mittanauhalla, että nään tuleeko noin lyhyessä ajassa mitään silmillä tai mittanauhalla havaittavaa muutosta. Oikea käpälä taisi olla pikkusen reilu 35cm ja vasen 34,5 cm. Vasen onkin mulla ollut aina pienempi, et ei kyllä yllättänyt yhtään. Hah, rinnan ympärysmitta on ainakin kasvanut ja metri on ylitetty aikoja sitten. Tänään mittanauha näytti (jännitettynä) 102 cm. Kiitos tästä 🙂

Vaihdoin samalla vähän treenijakoakin, että saan treenattua kädet sillai kivasti viikon aikana. Tänään siis aloitin uudella jaolla (joka ei kyllä vanhasta kovin paljon poikkea…)

Ke: rinta + kädet
To: Etureidet, vatsa, pohkeet
Pe: Kädet + takareidet
La: lepi
Su: Selkä, pohkeet, vatsa
Ma: Olkapäät + kädet
Ti: lepi

Eli 5-jakoisella mennään edelleen, koska se jako tuntuu musta kaikista parhaalta ja tuntuu toimivankin ainakin mulle kaikista parhaiten. Käsispesiaali kestää siis 3 viikkoa ja treenejä käsille tulee 3 kpl viikossa. Joka kerta treeni on erilainen. Tämä systeemi on peräisin uusimmasta Flex-lehdestä (ei välttämättä vielä myynnissä Suomessa).

Vko 1: treeni 1. Palautukset 2-3 minsaa.

1. Kapea penkki 3*3-5 negatiivista toistoa, alaslasku vaihe 3-5 sekuntia. Painot noin 120% ykkösmaksimista.
2. Kapea penkki 3*6-8, viimeisessä sarjassa 2 rest pausea.
3. Ranskalainen istuen yhdellä käsipainolla, vikassa sarjassa 2 pudotusta.
4. Hk tangolla 3*3-5 negatiivista toistoa. Kts. ohjeet 1. liikkeestä.
5. Hk tangolla 3*6-8. Kts. ohje 2. liikkeestä.
6. Hk kp vinopenkillä. Kts. ohje 3.liikkeestä. 

Vko 1: treeni 2. Palautukset 1 minuutti.

1. Hk kp vinopenkillä 3*15-20
2. Hk scott mutkatangolla 3*15-20
3. Hk köydellä taljassa 3*15-20
4. Pushdown suoralla tangolla 3*15-20
5. Ranskalainen mutkatangolla 3*15-20
6. Dippi 3*15-20 joko penkillä tai vetokumeilla
* Jokaisen liikkeen viimeisessä sarjassa kaveri auttaa 2-3 pakkotoistoa.

Vko 1: treeni 3. Palautukset 1-2 minuuttia.

1. Supersarja
Ranskalainen mutkatangolla 4*8-12
Hk tangolla 4*8-12
2. Supersarja
Pushdown köydellä 4*8-12
Tuplahauis taljassa

Älä tule pieni selkä, tule iso&muhku selkä!

Siinäpä olis tälle viikolle duunia! Tuo ohjelma on siis suoraan kopsattu Flexistä liikkeineen kaikkineen. Kaikki liikkeet on onneks semmosia, joita teen paljon muutenkin, joten eiköhän tästä ihan hyvä tule! Ainakin uudenlaista vaihtelua treeneihin jos ei muuta. Kaksi seuraavaa viikkoa on sitten vähän erilaisia, mut niistä myöhemmin lisää. Jos joku muukin tuota kokeilee niin pistäkäähän infoa kuinka toimii 🙂 Tämän spesiaalitreenin aikana pitäis syödä aika paljon ja lehden ohjeiden mukaisesti jopa minun tulisi ahtaa itseeni melkein 4000 kcal. Ihan en kuitenkaan siihen leikkiin lähde järkyttävän painon nousun pelossa, vaan pitäydyn tämän hetkisissä kaloreissani, koska jo näilläkin paino nousee tasaisen tappavaa tahtia.

Tänään sit kävin tekemässä tuon ensimmäisen treenin kera rinnan. Varmuuden vuoksi käytin koko treenin ajan vyötä ettei selkä ainakaan lähtis kipeytymään enempää. Eipä tuo tainnut olla treenistä moksiskaan. Ainakaan vielä…

1. Vinopena tangolla 4*55kg/ 6*50kg/ 7*45kg
2. Vipunostot kp tasapenkillä 12, 9*10kg/ 8*9kg
3. Kapee pena negatiiviset 4*65kg/ 4, 3*60kg
4. Kapee pena 8, 6*45kg/ 7+3+2*40kg
5. Ranskalainen istuen 1 kp 10, 8*18,5kg/ 7*18,5kg+7*13,5kg+7*8,5kg
6. Hk tangolla negatiiviset 4, 3*40kg/ 3*35kg
7. Hk tangolla 8, 6*25kg/ 8+3+3*22,5kg
8. Hk kp vinopenkillä 10, 8*8,5kg/ 7*8,5kg+6*6kg+7*4kg

Vinopenkissä tuli just se mitä tavoittelinkin eli nelonen 55 kilolla, ei huono 🙂 Jos olisin viimeiset pari päivää syönyt vähän paremmin ja enemmän hiilareita niin olis saattanut tulla pari toistoa enemmänkin. Melko mielenkiintoisia nuo negatiiviset toistot. Meinas tulla jännäkakka housuun, kun otin 65 kiloa käsille. Onneks oli hyvä varmistaja takana johon on 100% luotto. Mitään sunnuntaitreenaajaa en kyl tämmösiä sarjoja ottaiskaan varmistamaan… Noiden negatiivisten jälkeen todellakin tunsi mihin kohtaan kapean penkin kuuluu ottaa! Enpä ole pitkään aikaan tehnyt käsille näin hyvää treeniä kuin tänään. Voisin ottaa noita negatiivisia mukaan ohjelmaan myös tämän käsispessun jälkeenkin, sen verran toimivilta tuntuvat. Treenistä parit kuvat ja viteo. Heh, se huono puoli tuossa järkkärissä on, että se tallentaa myös kropan päällä olevan pehmeän tavaran melko tarkasti 😀 Onneks siitä pääsee halutessaan eroon.

Ranskalainen istuen yhdellä käsipainolla.

Hauiskääntö suoralla tangolla.

Mielenkiintoista oli jälleen seurata erään kanssa treenaajan elämää. Tai oikeastaan ilmeitä, siis tasan sitä yhtä naama norsun vitulla ilmettä, jolla kaiffari veti koko salitreenin. Ei siitä oikeesti tiennyt, et mikä meininki sillä oli, kun nassu näytti koko ajan tältä.

Eihän salilla toki tartte olla mikään häpi häpi joy joy-meno, mut.. No, tiiätte mitä tarkotan. Jokainen tyylillään. Itsellänihän meno oli todella let´s go 😀 😀

Hommasin itelleni tämmösen intervalli ajastimen. Nyt kelpaa tehdä intervalleja vaikkapa hyppynarulla, kun on ajastin ilmoittamassa millon otetaan huilia ja millon matka jatkuu. Ei mene kaikki energia kellon kyttäämiseen.

Oon myös tehnhyt yhden uuden kirjahankinnan.

Oon kerennyt vasta selaamisasteella, mut jospa tuohon perehtyis enemmänkin tässä lähipäivinä! Viimeistään viikonloppuna on taas aikaa selata kirja jos toinenkin..

Josko sitä munan ostoon sit… Ai niin, on tullut nyt aika paljon räplättyä tuota uutta kameraa ja opeteltua asetus ja nippeli poikineen. Siitä innostuneena otin esille meidän vanhan digikamerankin ja kas kummaa, sieltähän löytyi miljuuna asetusta mistä en ole tiennyt mitään. Parani nimittäin uusilla säädöillä senkin kameran kuvanlaatu aika lailla 😀 Taidankin pitää järkkäriä salilla mukanaan ainoastaan sillon, kun isäntä on myös matkassa. Mä sitä kellekään tavan rasvanäpille anna …. 😀

6 kommenttia

 1. Riinu kirjoitti:

  Eikös tästä kamerajutusta ollu puhetta ;DHyviä kuvia on tullu, jatka samaa rataa!!!

 2. taru kirjoitti:

  Mistä tommosia intervalliajastimia saa?! tää tahtoo kans!

 3. Jonna1983 kirjoitti:

  Riinu: niin tais olla 😀 Kannattaa heittää ensimmäisen ohjekirjat mäkeen ja sit vasta alkaa ihmettelemään.. No, mut sainpa siitä vanhasta vekottimesta sit varasalikameran 😀 Sen uskaltaa antaa jollekin nakkisormellekin sit kätösiin.Taru: mä tilasin omani täältä: http://www.gymboss.com/?src=IAP eikä ollunna ees kallis, mut vaatii tietty luottokortin…

 4. Saara kirjoitti:

  Jumaliste kun kuvat parani! Näkyy niin paljon paremmin miltä näytät, ihana tuo selkäkuva etenkin. UPEA SELKÄ, just mun makuun 😉

 5. Elina kirjoitti:

  Gymboss on aivan mahtava laite! Se on mukanani jokaisessa kuntosali- ja kahvakuulatreenissä. :-)Näytät kyllä todella hyvältä – ei muuta kuin tsemppiä treeneihin! 🙂

 6. Kata kirjoitti:

  On sulla kyllä kivat mitat kädessä ja rinnassa. Ja mukavasti näkyy muhkua selässä. Mielenkiintoisia kirjoja olet ostanut, laita arvosteluja. Paljon intoa treeneihin!- Kata

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.