Hae
Palasia Arjestani

Lunette – Only for the ladies (+arvonta)

Processed with VSCO with a6 presetMenkoista puhuminen voi monelle olla liian henkilökohtainen asia. Kun on tullut tähän kypsään 32-vuoden ikään ja synnyttänyt yhden lapsenkin niin näistäkin asioista pystyy puhumaan ihan normaalisti. Ei tarvitse ujostella yhtään! Ja miksi pitäisi? Menkat on kuitenkin varsin luonnollinen juttu jokaiselle naiselle ja niiden kanssa joutuu elämään pitkän tovin.

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetMun on pakko myöntää, että kammoksun gynekologeja (kiitos erään synnytyslääkärin..), papa-kokeita sekä tamponeja. Kun kuulin Lunette kuukautiskupista ja sen toimintatavasta, ensimmäisenä sain lähinnä inhon väristyksiä johtuen noista ylläolevista asioista (ja siitä synnytyslääkäristä..). Kun vähän aikaa sitten pääsin tekemään lähempää tuttavuutta kuukupin kautta ja sain siitä enemmän faktaa, kiinnostuin suunnattomasti. Tiesittekö että jokainen nainen käyttää elämän aikansa noin 16 000 kuukautissuojaa, jotka heitetään käytön jälkeen roskiin. Valtava määrä jätettä! Luneten yksi suurista eduista on juurikin ekologisuus eli sitä voi käyttää uudestaan ja uudestaan, pesee ja keittää kuumassa vedessä välillä. Toinen suuri etu on säästö. Lunette maksaa hintansa nopeasti takaisin, kun joka kuukausi ei tarvitse hankkia uutta. Ai niin, muistinko mainita, että Lunette on kotimainen tuote?

Lunette on valmistettu lääketieteellisestä silikonista ja sen ansiosta mm. hajut vähenevät, samoin kuin hiivatulehdukset. Naisen oma anatomia pitää kuukupin jämäkästi paikoillaan ilman epämiellyttävää valumisen tunnetta. Luneten asentaminen vaatii hieman harjoittelua, minäkin sain sen ensimmäisen kerran paikalleen noin 20:lla yrittämällä 😀 Hermot meinasi mennä, mutta kun löysin tekniikan niin sen jälkeen homma sujuikin helposti! Ei siis kannata lannistua saman tien. Täältä voit tsekata kuinka Lunette asennetaan ja kuinka se toimii. Muista, että myös Luneten ulos ottaminen vaatii harjoittelua, mutta tekniikan löydyttyä sujuu varsin helposti.

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetAinakin omalla kohdallani Lunette piti todella hyvin eikä sitä tarvinnut vaihdella kovin usein. Se myös pysyy todella hyvin esim. lenkillä. Kyykkytreenissä en ole sitä vielä päässyt kokeilemaan, mutta se onkin sitten seuraavana ohjelmassa. Lunette ei tunnu miltään, mutta minun piti ainakin lyhentää kupissa olevaa antennia jonkin verran. Arvostan suuresti sitä, että kuukupista on tehty kaksi eri kokoa, koska kaikkihan me olemma hieman erilaisia. Myös värivaihtoehtoja on useita! Se jos jokin on tärkeää 😉 Ensimmäisistä inhon väreistä huolimatta aion käyttää kuukuppia jatkossa säännöllisesti. Onhan se nyt huomattavasti mukavempi kuin siteet ja tamponit!

Luneten tiimoilta minulla on teille myös arvonta, jossa yksi onnekas saa itselleen Luneten kahdessa eri koossa. Sinun ainoa tehtäväsi on kertoa onko Lunette sinulle jo tuttu ja mikä sen käytössä kiinnostaa? Arvontaan on aikaa osallistua sunnuntaihin 1.11.2015 klo 20 asti! Muistattehan syöttää myös sähköpostiosoitteenne niin saan voittajan kiinni! Onnea arvontaan 🙂

*Tuote saatu testattavaksi

112 kommenttia

 1. Henze kirjoitti:

  Lunette ei ole tuttu kuin nimenä ja ehdottomasti kiinnostaisi sen ekologisuuden vuoksi. Siteiden kanssa pelailu on ällöttävää :/

 2. Maare kirjoitti:

  Lunetessa juurikin kiinnostaa tuo ekologisuus ja tekstisi perusteella siinä on paljon muitakin hyötyjä. Onhan nuo väritkin nyt tosi herkulliset! 😀

 3. Outi kirjoitti:

  Lunette on tuttu tuote. Olen käyttänyt kuukuppia jo useamman vuoden ja se onkin ihan loistotuote ekologisuuden ja helppokäyttöisyyden vuoksi. Koen sen lisäksi hygieenisemmäksi kuin siteet ja tamponit.

 4. Jetta kirjoitti:

  Tuttu on! Ostin ensimmäisen kuukuppini lähes kymmenen vuotta sitten, ollessani vielä lukioikäinen. Sama on edelleen käytössä, mutta nykyään näitä tehdään näköjään kivemman värisinä. Omani on läpinäkyvä (siis joskus ollut :D). Parasta on ehdottomasti, se että se on täysin huomaamaton ja joskus jopa unohtaa täysin, että menkat on. Lisäksi sitä ei tarvitse tyhjentää kuin aamulla ja illalla ja se maksaa itsensä nopeasti takaisin.

 5. Kukka kirjoitti:

  On tuttu ja ihan älyttömän jees! . Uudet värit kiinnostaisivat, koska minullakin on sellainen vanha ja läpinäkyvä yksilö.

 6. Sari kirjoitti:

  Lunette ei ole tuttu, mutta ehkä voisin kokeilla… 🙂

 7. Heidi kirjoitti:

  Tuttu on, ollut käytössä viitisen vuotta. Urheilevalle ihmiselle varsinkin tosi hyvä helppokäyttöisyytensä vuoksi.

 8. LP kirjoitti:

  Tiedän tuotteen ja pitkään on pitänyt hankkia, mutten ole saanut aikaiseksi.

 9. Emilia kirjoitti:

  Lunette on tuttu tuote, enkä enää palaisi siteiden pariin. Nuo uudet värit on tosi hienoja, itselläni on myös vain läpinäkyvänä.

 10. Lille kirjoitti:

  Kuukautiskuppi on kiinnostanut jo pitkään, mutta kun tamponienkin käyttö on mielestäni niin epämukavaa niin olen vähän arastanut kupin kokeilua. Tämän tekstin perusteella alkoi taas vähän enemmän mietityttää että pitäiskö vaan koittaa. 😀

 11. Salla kirjoitti:

  Lunette on nimenä tuttu, en ole (uskaltanut) vielä kokeillut..
  Siteiden kanssa tosiaan jätettä kertyy ja hajuhaittaa tahtoo olla. Ohivuodot myös tavallisia itsellä ainakin kuukautisen alussa.
  Tuote vaikuttaa kiinnostavalta!

 12. henza kirjoitti:

  Kuulin tästä pari viikkoa sitten ekaa kertaa ja kiinnostus heräsi! Erityisesti Lunetessa houkuttelee sen pidempi tyhjennysväli verrattuna tamponiin ja ekologisuus 🙂

 13. gunagolu kirjoitti:

  Mulla ei ole aikaisempaa kokemusta tuotteesta, mutta kiinnostaisi kyllä päästä kokeilemaan. Pitkässä juoksussa tuote kuitenkin maksaa itsensä takaisin ja säästää luontoa. En vain ole ostanut tuotetta koska pelkään, että rahaa menee haaskuun, jos en sitten käytäkään sitä väärän koon tai muun syyn takia :/

 14. Minna kirjoitti:

  Luneten kuppi ollut käytössä jo useamman vuoden, olisi aiheellista hankkia uusi! 😀

 15. Anna kirjoitti:

  Lunette on ollut jo useamman vuoden käytössä! Se on huomaamaton, pysyy paikallaan (myös kovemmissa treeneissä) ja on superkätevä etenkin kesällä, kun voi huoletta painella uimarannalle oli mikä aika kuusta tahansa. Omani on läpinäkyvää mallia, joten tuollainen vähän pirtsakampi versio olisi kyllä hieno! Noissa läpinäkyvissä on nimittäin se huono puoli, että ne värjäytyvät käytössä aika nopeasti, eikä lopputulos ole todellakaan mitenkään ihastuttava… 🙂

 16. Maiju kirjoitti:

  Kuullut olen, mutta muuten ei ole tuttu ja ekologisuus on loistava juttu!

 17. veronika kirjoitti:

  Ei ole tuttu! Kiinnostaa juurikin ekologisuuden vuoksi, ja sen vuoksi että siteet ja tampoonit on tuottanu niin paljon päänvaivaa 😀

 18. JN kirjoitti:

  Ostin jonkun aikaa sitten itselleni luneten, mutta en oikein kerennyt käyttää sitä, koska kissani mielestä se oli hauska lelu 🙂 Nyt kuukuppini on pureskeltu… Huippua olisi saada uusi testiin juurikin sen ekologisuuden takia!

 19. Tuuli kirjoitti:

  Tuttu tuote on. Jo pari vuotta ollut käytössä ja on kyllä ollut näppärä, kun pääsi alkuepäluuloista yli. Tuollainen värikäs versio voisi olla ihan kiva, joten sellainen varmaan seuraavaksi menee hankintaan…

 20. minni kirjoitti:

  Olen jo pitkään harkinnut kuukupin kokeilua. Minun ensi ajatukseni olivat myös samanlaiset kuin sinulla. En ole koskaan käyttänyt mielelläni edes tamponeja. Ekologisuus kiinnostaa tuotteessa eniten ja se on tärkeää 🙂

 21. ansu kirjoitti:

  Lunette on tuttu tuote! Ostin omani n. 8 vuotta sitten ja vieläkin sama käytössä, rakastan sitä! Ei hajuja, ei siteiden epämukavuutta, paras. Ja ihanat nuo uudet värit <3 olisi ihanaa voittaa uusi tuliterä lunette 🙂

 22. Inka kirjoitti:

  Lunette on tuttu jo monen vuoden takaa, kun lapsen kanssa kestovaippaillessa tuli tutustuttua myös kuukuppeihin ja kestositeisiin. Ekologiset valinnat on pop!

 23. Katriina kirjoitti:

  Ensimmäistä kertaa kuulin Lunetesta noin 50-vuotiaalta mieheltä. Kyllä, luit ihan oikein 🙂 Hän asui Luneten kotikunnassa Juupajoella ja tästä kaiketi johtui hänen tietämyksensä aiheesta. Kaikki kokemukset joita olen Lunetesta kuullut tai lukenut ovat olleet positiivisia – alun hankaluuksien jälkeen en tiedä ketään joka olisi palannut takaisin siteisiin tai tamponeihin. Ekologisuus ja terveysnäkökulma kiinnostavat, hankinta vain aina on jäänyt ja jäänyt – kun menkat alkavat on hakinta auttamattomasti myöhässä ja muulloin asia ei ole niin ajankohtainen että tulisi lähdettyä ostoksille. Josko käytön aloittaminen helpottuisi kun Lunette olisi valmiina odottamassa. Tuo kuukautisista puhuminen tai puhumattomuus on muuten jännä tabu niinkuin moni muukin asia Suomessa. Itse olen viime aikoina yrittänyt muistutella itselleni jonkun viisaan joskus lanseeraamaa ”mikään inhimillinen ei ole minulle vierasta” -lausetta. Toimii.

 24. Henna kirjoitti:

  Oon kuullut Lunetesta aiemminkin, mutten ole kuitenkaan syvemmin perehtynyt tuotteeseen. Mua kiinnostaisi kokeilla tuota ennen kaikkea ekologisuuden takia, sillä kuten sanoitkin, tulee siteistä ja tamponeista hirveät määrät jätettä…

 25. Teija kirjoitti:

  Olen kyllä lukenut ja kuullut paljon hyvää, mutta en ole vielä itse kokeillut.
  Ennen kaikkea egologisuus kiinnostaa eniten.

 26. laura kirjoitti:

  Olen joskus lukenut jostain naistenlehdestä lunetesta ja miettinytkin sen hankkimista. Syy miksi hankinta on jäänyt tekemättä on ollut epävarmuus tuotteen helposta käytöstä. Toivottavasti arpaonni suosisi ja pääsisin voittamaan omat ennakkoluuloni sekä samalla vähentämään kotitalousjätettämme.

 27. Kizz kirjoitti:

  Itse olen myös käyttänyt kuukuppia jo useamman vuoden, joten kupin uusiminen voisi olla tarpeen!
  Parhaat edut kupissa ovat juurikin ekologisuus – pienenkin mittakaavan maailman parantamisesta tulee hyvä mieli, edullisuus (muihin suojiin verrattuna todella halpa pidemmässä juoksussa) ja hygieenisyyden tarjoama pitkä vaihtoväli. Esimerkiksi rantalomalla tämä on oiva verme kun ei tarvi turistiravintoloiden vessoissa jatkuvasti ravata vaihtamassa tamponia… menkat voi koko päiväksi huoletta unohtaa!

 28. Ripsu kirjoitti:

  Lunette on minulle tuttu, olen lukenut siitä paljonkin mutta omaa kuppia en ole jostain syystä uskaltanut ostaa. Kupin käytössä kiinnostaa juurikin ekologisuus ja luonnollisuus, ja ainakin minun limakalvojani siteet ja tamponit kuivattavat, mitä ongelmaa ei kupin kanssa olisi.

 29. Rahkatasku kirjoitti:

  Olen käyttänyt jo pitkään ja toimii ihan loistavasti. Maailman parhaimpia keksintöjä! 🙂 Jokaisen naisen pitäisi kokeilla.. Ainoat haasteet oon kokenut paikoissa, joissa ei kunnon peseytymismahdollisuuksia/ wc:tä; esim metsäretkillä, mutta silloin voi ottaa muut keinot käyttöön.

 30. S kirjoitti:

  Lunette on vanha tuttu, on ollu käytössä jo muutaman vuotta ja en vaihtais mihinkään! Kyykkytreenitki sujuu ihan normaalisti 😀 Ois kyllä makia voittaa uudet upeen väriset kupit 🙂

 31. Marjo kirjoitti:

  Olen käyttänyt kuukuppia jo kauan, arviolta ehkä 5-6 vuotta? Todella helppo ja huomaamaton, menkat voi lähes unohtaa kuukupilla. 🙂

 32. Tiia kirjoitti:

  Ei ole tuttu tuote, mutta kiinnostaisi testata juurikin ekologisuuden ja siteiden ällöttävyyden vuoksi.

 33. Eve kirjoitti:

  Heip! Hyvä aihe ja onneksi tämäkin kuukautissuoja alkaa tulla julkkikseksi! Haluaisin kokeilla tätä mutten ole saanut aikaiseksi hommata. 🙂 Veljeni avovaimo käyttää tätä vallan ja kehuu kovasti! Olisi siis ehkä itsekin aika testata… 🙂

 34. Blonette kirjoitti:

  Ei ole tuttu tuote, mutta olen kyllä ollut jo aiemmin kiinnostunut tutustumaan tuotteeseen. Juuri käytännöllisyyden ja hygienisyyden vuoksi 🙂

 35. Tiina kirjoitti:

  En ole koskaan käyttänyt, mutta mieli tekisi. Minulla on suuria vaikeuksia löytää sopivaa sidettä; milloin side aiheuttaa kutinaa, milloin imukyky pettää. Toisinaan ei pysy paikallaan ja toisinaan aiheuttaa hajuhaittoja. Näistä syistä johtuen olisi ehkä aika siirtää inhoväreet syrjään ja antaa tälle mahdollisuus.

 36. Aikkuli kirjoitti:

  Ihana väri! Lunette vetää puoleensa siitä yksinkertaisesta syystä, että sen ansiosta kuukautiset ei rajoita elämää – ei tarvitse kipittää kauppaan kiireellä ostamaan suojia, kun kuppi pelastaa tilanteen. Mahtavaa, että tuollainen keksintö on olemassa – uskon, että kaikilla naisilla on parempaakin tekemistä kuin menkkojen poteminen!

 37. Jasmin kirjoitti:

  Lunetesta en ole vielä aiemmin kuullut mitään, mutta kupeista yleisesti olen. Ne ovatkin alkaneet kiinnostamaan ekologisuutensa vuoksi.

 38. Q-kuppi kirjoitti:

  Lunette on tuttu tuote -ollut käytössä jo monta vuotta, varmaan jo 4-5vuotta ja olen ollut niin tyytyväinen! Siteitä en tykkää käyttää yhtään, joten tamponit olivat kovassa käytössä, mutta kuukupeissa mielenkiintoni herätti niiden ekologisuus+edullisuus;kertasatsauksella säästää pitkän pennin, kun 1kuukuppi kestää vuosia..alkuun kuoin asettamisessa oli haasteita, mutta oikean tekniikan löydyttyä ei ole ollut mitään ongelmia. Suosittelen!

 39. L kirjoitti:

  Komppaan Marjoa. On loistava tuote.

 40. jensu kirjoitti:

  Lunette on mulle tuttu merkki, ja olen vähän harkinnut se ostoa. Kuitenkin vähän hirvittää ajatus, enkä ole siksi saanut vielä aikasiksi. Kavereilta olen kyllä kuullut kehuja, että siinäkin mielessä voisi olla aika kokeilla itskein!

 41. Miiu kirjoitti:

  Testasin varmaan 10 vuotta takaperin ja pois ottaminen oli niin kamalaa että meinasi taju lähteä ennen kuin kuppi sisästä 😉 Käyttö jäi siihen vaikka mielummin tällainen kun side. Olisi kiva koittaa uudestaan.

 42. Liisi kirjoitti:

  Lunette on tuttu 🙂 Kuukupista tekee hyvän juuri se että turhaa jätettä ei tule, säästää itsekin rahaa, siisti ja puhdas käyttää 🙂

 43. elina kirjoitti:

  merkkinä lunette on tuttu, ja olen useamman kerran harkinnut paketin kiikuttamista kassalle ja kotiin, mutta jostakin syystä se on aina jäänyt. aion kuitenkin tulevaisuudessa hankkia kuukupin, tulisi loppupeleissä itselle halvemmaksi kun ei tarvitsis jatkuvasti ostella tamponeja ja onhan tuo ekologisuuskin aika iso plussa 😉

 44. Kaisa kirjoitti:

  Jeees, tänne vaan kokeiluun!!:) en ole koskaan testannut, mutta ostamista olen harkinnut pitkän aikaa. Kiinnostaa tosi paljon.

 45. Veera kirjoitti:

  Nimi on tuttu mutta muuten ei, tän kirjoituksen jälkeen kyllä kiinnostaisi kokeilla!

 46. LM kirjoitti:

  On tuttu, itse en ole vielä kokeillut. Kiinnostaisi kyllä, juurikin ekologisuuden vuoksi:)

 47. petra kirjoitti:

  Tuttu on. Aluksi mulla tuli kans inhottava olo mutta ei se ollutkaan niin kamalaa 😀

 48. KK kirjoitti:

  Kiinnostus kyllä heräsi! Kokeilenpa ensi arpaonnea ja jos se ei osu kohdalle niin taidan ostaa oman. Tamponit on aina loppu, just kun tarvis, tää olis aina kaapissa valmiina..

 49. jennikki kirjoitti:

  Olen kuullut lunetesta ja kiinnostanut kokeillakin, mutta koko kokeilu on päässyt unohtumaan raskauden myötä 😀 nyt olisi siis jälleen ajankohtaisia juttuja nuo kuukautissuojat, ja haluaisin ehdottomasti kokeilla kuukuppia!

 50. Jenni kirjoitti:

  Lunette on nimenä tuttu ja olen pohtinut pitkään kupin ostoa. Eniten mietityttää kuitenkin itselle sopivan koon löytäminen. Suurin motivaatio on juurikin rahan säästäminen ja ekologisuus.

 51. Elina kirjoitti:

  Kiinnostuin Lunetesta melko hiljattain kun aloin tutkimaan vaihtoehtoja perinteisille suojille. Nyt pitäisi vielä kokeilla onko se niin kätevä käytännössä kuin olen kuullut kerrottavan. Lunetessa kiinnostaa erityisesti ekologisuus ja hygienia.

 52. Wotwotti kirjoitti:

  Ei ole Lunette tuttu muuten kuin nimestään 🙂 Mutta kovasti kiinnostaisi aloittaa kokeilemaan. Noiden rättien ja tolluroiden kanssa läträäminen on aina yhtä rasittavaa ja tosiaan, vessan roskis on aina täynnä ko. ajankohtana. Toi lila olisi kyllä meikäläisen mieleen 🙂

 53. Paukkuli kirjoitti:

  Itse olen vallan hurahtanut kuukuppeiluun. En suostuisi enää muuta kuukautissuojaa käyttämään. Välillä olen saattanut sortua paasaamaan kupin eduista turhankin avoimesti esimerkiksi työkavereille. Eräskin kollega harmitteli ettei hänellä enää ikänsä puolesta ole menkkoja joten hän ei ikinä päässyt kuppeilemaan.. 8)

  Itselläni on siis Lunette (nykyään lilana), jos voittaisin setin niin antaisin sen sisarelleni, joka ei ole vielä onnistunut kuppia hankkimaan (mun saarnauksesta huolimatta).

 54. SH kirjoitti:

  Omaa kokemusta tuotteesta ei ennenstään ole, mutta kiinnostaisi kyllä kokeilla! Etenkin tuo ekologisuus ja mukavuus ovat suuria plussia. Ja kotimaisuus tietysti myös! 🙂

 55. Telma kirjoitti:

  Mulla kamalat vuodot ja tampponien ja siteiden käyttö hirveetä showta! Olen kuullut Lunetesta pelkkää hyvää! Olisi niin kiva saada helpotusta joku kuukautiseen painajaiseen!

 56. JanikaH kirjoitti:

  Kupit ovat tuttuja useamman vuoden ajalta, pois en vaihtais <3 Nyt oliskin hyvä aika vaihtaa uuteen 😀

 57. Roosa kirjoitti:

  Olen kyllä kuullut Luminetesta. Siinä kiinnostaa nimenomaan tuo roskaamattomuus, sekä toki suomalaisuus. Olisi mahtavaa päästä kokeilemaan kuukuppia! Hullua sanoa näin mutta totta se on 😀

 58. Jasmin kirjoitti:

  Lunetesta olen aikaisemmin kuullut, mutten ole koskaan kokeillut. Kokeilu kuitenkin kiinnostaa juurikin sen ekologisuuden takia!

 59. Papu kirjoitti:

  Käytössä on ollu parisen vuotta, enkä tätä enää vaihda! 🙂

 60. elli kirjoitti:

  Ei oo tuttu, mutta on pitänyt tutustua. Kiinnostaa kovasti juurikin ekologisuus!

 61. Kintsu kirjoitti:

  En ole vielä kokeillut, kiinnostaa kyllä! Lähinnä epäilyttää tuo poistaminen, kunhan on ensin saanut ähellettyä sen paikalleen 😀

 62. HenriikkaV kirjoitti:

  En ole käyttänyt kuukuppia, mutta oon lukenut niistä paljon ja miettinyt sellaisen hankkimista!

  Siteet ei toimi mulle, joten olisi kiva saada joku menkkaväline, jota ei tarvii olla kokoajan vaihtamassa menkkojen ekoina päivinä. Ja kun tamponitkin kuivattaa limakalvoja vähän…

 63. Elina kirjoitti:

  Luneten kuukuppi on ollut mulla käytössä pari vuotta. Aivan mahtava tuote! Ekologisuuden sekä helppouden takia vaihdoin aikanaan kuukuppiin enkä oo katunut päivääkään. 🙂

 64. Stu kirjoitti:

  Kuppi on tuttu ja ollut kovassa käytössä ennen lapsien synnytystä. Tykkäsin kovasti ja hyvin pysyi paikallaan. Nyt ei ole tullut oikein käytettyä koska synnytysten jälkeen se on alkanut painamaan ikävästi, koska mulla hieman vaurioita tullut suoliston puolelle ja menkkakipujen takia sitä on välillä tosi ikävä pitää! :/ tarkoitus olisi kyllä välillä sitä testailla ja toivottavasti vielä pystyisi käyttämään säännöllisesti. 🙂

 65. Anni kirjoitti:

  En oo koskaan kuullut tai testannut Lunettea. Ekologisuus ja edullisuus on hieno juttu! 🙂 Ja postauksen ja kommenttien takia kiinnostaisi kokeilla 😀

 66. Maarit kirjoitti:

  Tuttu tuote, mut oma alkaa olemaan jo sen verran vanha, että ois aika vaihtaa uuteen. Tykkään kuukupista juurikin sen ekologisuuden vuoksi.

 67. Johanna kirjoitti:

  Ei ole ennestään tuttu, mutta kiinnostaisi kokeilla jo ihan säästön vuoksi 🙂

 68. petu kirjoitti:

  ei ole tuttu. kiinnostaa ekologisuus ja huomaamattomuus! ja että voi uida milloin vaan, olen nimittäin lähdössä muutaman kuukauden reppureissulle etelään joten olis kiva uida aina kun haluaa ja muutenkin varmasti ”puhtaampi” fiilis siellä hikoillessa kuin siteitä käytettäessä. 🙂

 69. Heta kirjoitti:

  Mä hankin ekan kuppini jo joskus 15 vuotta sitten! Välissä on ollut useampi raskaus ja pitkiä imetysaikoja ilman menkkoja, mutta nykyään kuppi on taas säännöllisessä käytössä. En oikeastaan tiedä miten selviäisin ilman sitä. Mun menkat on lyhyet ja runsaat ja 2 ensimmäistä vuotopäivää on ihan älyttömiä, silloin ei oikein mikään muu suoja riitä. Kupin kanssa voin elää ihan normaalisti silloinkin. Pikkuisen opettelua kuppi aluksi vaatii, mutta sitten kun sen käyttöön syntyy rutiini niin ei siitä enää luovu!

 70. Tiia kirjoitti:

  Kuukuppi on aiheuttanut jo sanana mulle vilunväristyksiä mutta sun kokemuksen perusteella voisin kyllä ilomielin kokeilla! Muutenkin tykkäisin jos roskan määrä vähentys.. 🙂

 71. Tiima kirjoitti:

  Lunette on tuotteena tuttu, mutta itse en ole koskaan kokeillut. Helpottaisihan se jos ei tarvitsisi koko ajan olla ostamassa siteitä (yäk, hiostaa) tai tamponeja.

 72. Emmah kirjoitti:

  Tuttu on, en ole huonoja puolia löytänyt, enkä takas muihin vaihtais. Tän kans voi melkein unohtaa koko kuukautiset. Ei tarvitse miettiä, onko siteitä/tamponeja jemmassa. Ei häiritse hiostavat sidelärpäkkeet. Ei ylipäätään mene rahaa kuukautissuojiin (tämän kertainvestoinnin jälkeen). Ei ohivuotoja yöllä. Ehkä paras ”keksintö” ikinä.

 73. Jenna kirjoitti:

  Lunette ei ole merkkinä tuttu, mutta kuukuppi kylläkin. En vielä ole sitä ostanut, mutta tamponit alkanut tosissaan ottaan päähän ja siteet on sitäkin inhottavammat… Kuukuppi on mulla todellakin hankinta listalla.

 74. Tjja kirjoitti:

  Ei ole tuttu, mutta mielelläni kokeilisin kyllä 🙂

 75. Armi kirjoitti:

  Lunetesta en ole kuullut, kuukupista kyllä. Mua kiinnostaa toimivuus erittäin runsaiden vuotojen kanssa ja se, miltä se tuntuu käytössä. Itselläni ei tahdo pitää millään mikään tamponi ja siteitä en voi käyttää kutiavuuden takia.

 76. ea kirjoitti:

  Käyössä ollut pari vuotta monestakin syystä.. Loistava tuote, kunhan alkuun oppi asettamaan ja poistamaan. Toimii matkoilla ja mökillä myös. Itsellä läpinäkyvä, haluaisin jonkun värikkään.

 77. kia kirjoitti:

  Tuotteesta olen kuullut, mutta muuten ei ole erityisen tuttu. Muistan kyllä jo nuoresta asti miettineeni kuukuppia vaihtoehtona, kun runsas vuoto on aina vaivannut. Lopulta kun kenelläkään kaverilla tai tuttavalla ei ollut kokemusta, niin en itse uskaltanut ottaa koskaan käyttöön.

 78. Maija kirjoitti:

  Lunette ei ole tuttu, vaikka vähän aikaa sitten törmäsin artikkeliin yrityksestä sekä tuotteesta. Oli iloinen yllätys, että kyseessä on suomalainen firma ja tuotteet myös valmistetaan Suomessa! Olen kiinnostunut vaihtamaan joka kuukautisen tamponirallin kuukuppiin – ekologisuuden sekä hygienian vuoksi 🙂

 79. Merja kirjoitti:

  Mulle lunette on tuttu kaveri 9 vuoden ajalta. Voi elää normaalia elämää menkoista huolimatta! Ihan parasta ettei menee rahaa siteisiin ja se jätemäärä mikä siitä tulisi….

 80. Henna kirjoitti:

  Vuosia sitten mulla oli kuukuppi ja nyt olen jo tovin haikaillut uuden perään. Juurikin tuon ekologisuuden vuoksi ja olisihan tuo hirmu kätevä uimassa ja ratsastamassa. Eli jos ei täältä tärppää niin sitten kyllä ostan oman! 🙂

 81. Mira kirjoitti:

  Ei ole ennestään tuttu, mutta nyt alkoi kiinnostamaan tekstisi perusteella. Kivan värisiä näyttävät olevan, jotka arvot. ☺ En oo ennen edes ajatellut, että pitäiskö kokeilla kuukuppia joskus… mutta aion kyllä ostaa itse jos voitto ei kohdalle osu ja olishan se kivaa vaihtelua ainaisille siteille. 🙂

 82. Reetu kirjoitti:

  Hämärä mielikuva, että olisin kuullut joskus. Mielenkiintoinen olisi kokeilla sillä ns. normaalia elämää olisi mukava kyetä viettämään kaikki 4 viikkoa kuukaudessa 😀

 83. Enma kirjoitti:

  Olen lukenut kuukupeista, tuosta kyseisestä mallista myös, mutta jostain syystä jäänyt ostamatta.
  Olen kyllä halunnut kokeilla pitkään, jo ihan egolokisuuden kannalta ja nythän olisi hyvä mahdollisuus. 🙂

 84. Maija kirjoitti:

  Oman Luneten hankin jo lähes yhdeksän vuotta sitten. Käytössä ollut siitä asti ja en pois antais. Miettinyt lähinnä välillä et ostaisko jo uuden… Toimii muuten niissä kyykkytreeneissäkin.

 85. johanna kirjoitti:

  Ei ole tuttu vielä:) kerran joskus kuullut ohimennen
  minua kiinnostaisi kokeilla miten tämä toimii, eikä tosiaan tarvitsis joka toinen päivä ostaa uutta pakettia siteitä:D

 86. Minttu kirjoitti:

  On tuttu tuote. Vuosia olen miettinyt kupin ostamista mutta jotenki se on vain jäänyt.

 87. Tiina kirjoitti:

  Pienempi Lunette on ollut käytössä hieman reilut pari vuotta. Runsaiden kuukautisten vuoksi siteillä ja tamponeilla pelleilyyn meni vain yksinkertaisesti hermot ja jotakin oli keksittävä tilalle. Viimeinen niitti hankintaan tuli ystäviltä, jotka kuorossa kehuivat tuotetta. Kuukupin ansiosta ylivuodoista stressaaminen on huomattavasti vähäisempää ja se kulkee myös kätevämmin mukana kuin paketillinen tampooneja. Vaatihan se aluksi hieman opettelua, mutta enää en pois vaihtaisi. Jonkin aikaa on hankintalistalla ollut tuo suurempi koko, jolloin esimerkiksi pahimpina öinä voisi mahdollisesti jättää lisävarmistukset pois.

 88. Hanna kirjoitti:

  Olen käyttänyt kuukuppia jo vuosia, enkä enää muuhun vaihtaisi. Se on niin helppo ja huomaamaton. Mullakin on sellainen vanha läpinäkyvä kuppi, joten ihanat uudet värit kiinnostaa todellakin! 🙂

 89. Anniina kirjoitti:

  Tuttu merkki on, joskus kauan sitten olen ekan luneten ostanut. Se on sellainen tylsä läpinäkyvä, joten värillinen olis kiva 🙂

 90. Jenna kirjoitti:

  Kuukuppi on tuttu, ollut käytössä jo monta vuotta. En vaihtaisi enää mihinkään. Suosittelen kaikkia ainakin kokeilemaan! 🙂

 91. Tii kirjoitti:

  Pitkään olen halunnut kokeilla, mutta en ole saanut aikaiseksi hankittua. Kuukupista olen kuullut ainoastaan kehuja! Ekologisuus suuri plussa.

 92. Pine kirjoitti:

  minuakin kiinnostaa kupissa juuri sen ekologisuus ja käyttömukavuus. Siteiden ja tamponien valmistajat käärivät kertakäyttötuotteistaan mukavat massit ja lisäksi niistä tulee hyvät verotulot. Briteissä vaativatkin kuukautissuojien arvonlisäveronpoistamista, koska kyseessä on välttämättömyys. Brittipoliitikko Paula Sherriff on sanonut mielestäni osuvasti että ”Suoraan sanottuna, tamponien arvonlisävero on vaginanlisävero”

 93. S kirjoitti:

  En ollut aiemmin kuullutkaan tästä vaihtoehdosta, mutta kiinnostus heräsi välittömästi ekologisuuden ja useiden kommentoijien miellyttävien käyttökokemuksien perusteella. Olisi mahtavaa saada tämä tuote testiin!

 94. sale kirjoitti:

  Hei tää tuli ihan huikeeseen saumaan! Mä oon just viime päivät tutkinu näitä kuukautiskuppeja, ja nimenomaan Lunettea, ja aatellu että pitäis testata. Eli sinänsä tuttu on nimeltä mutta testaamaan en oo päässy!

 95. Mira kirjoitti:

  Olispa muuten kiva testata kuukuppia! En oo lunetesta aikaisemmin kuullut, mutta vaikuttaa mielenkiintoselta ja testaamisen arvoiselta. ?

 96. maikki kirjoitti:

  Entinen kuukuppi onkin jo niin vanha, että olisi aika uusia 🙂
  Tykkään kuukupin helppoudesta, sen kanssa kuukautiset pystyy oikeasti unohtamaan. Inhoan siteitä, ja suht niukan vuodon vuoksi tamppoonit ei ole oikein toimivia minulla

 97. Ems kirjoitti:

  Mun on jo pitkään pitäny testata kuukuppia, mut jotenkin oon pitäny sitä vähän vaivalloisena käyttää ja siks on jäänyt kokeilematta. Jos ei nyt onni potkaise niin ehkäpä otan itteäni niskasta kiinni ja hankin tällaisen.

 98. Pau kirjoitti:

  Tiedän tuotteen ja pitkään on pitänyt hankkia, mutten ole saanut aikaiseksi. Kiinnostaa erityisesti ekologisuutensa vuoksi ja koska käyttömukavuuttakin niin hehkutetaan 🙂

 99. Bee kirjoitti:

  Minulla on Lunette ollut käytössä ja 2-3 vuoden ajan. Tykkään siitä siksi, että se on uusiokäyttöinen. Minulla on niitä kaksin kappalein, kun aina onnistun toisen hävittämään juuri silloin, kun olisi tarve. Minullekin tuotti ongelmia se antennin pituus. Itse lyhensin sen käytännössä kokonaan pois.

 100. Larppa kirjoitti:

  Tuttu on jo monen vuoden ajalta, ja hiljalleen pitäisi jo alkaa ostelemaan uutta. 🙂 Oispa kiva jos tästä voittaisin!

 101. Santsi kirjoitti:

  Vitsi kun nyt saisi tilaisuuden kokeilla! En siis ole kuukuppia vielä päässyt testaamaan vaikka lukenut ja kuullut olen jonkin verran kyseisestä kapistuksesta! Sisko kertoi, että hänellä on oma kattila jossa kuukupin pesu suoritetaan. Hän kertoi säilyttävänsä kattilas visusti omassa paikassaan ettei se joudu väärään käyttöön 🙂

 102. Merkku kirjoitti:

  Lunette on jo tuttu! Niin helppo ja huoleton.

 103. Maaria kirjoitti:

  Tuttu tuote on, muutaman vuoden jo käytössä ollut! Sopii niin lenkille kuin siihen kyykkytreeniinkin, ei edes huomaa menkkojen olemassa oloa! Niin huoletonta elämää kuukupin kanssa 🙂 Pikkuhiljaa olis uuden kupposen hankinnan aika 😉

 104. -didi- kirjoitti:

  Kuukuppi on ideana tuttu, mutta itse en ole saanut aikaiseksi vielä hankkia sellaista. Olisi kiva päästä kokeilemaan.

 105. Emma kirjoitti:

  Hei! Olen varmaan ainoa kommentoijista joka sanoo palaneensa takaisin perinteisimpiin tuotteisiin Luneten kokeilun jälkeen. Olen ”ekoihminen” ja ostin muutamia vuosia sitten Luneten kuukupin, yritin ahkerasti harjoitella useiden kuukausin ajan sen käyttöä. Valitettavasti se ei vaan sovi minulle 🙁 Vaikka laitto- ja poisottotekniikan opinkin, se vei silti paljon aikaa päivästä. Tähän syynä oli se, etä joka kerta kun kävin ”kakkoshädällä”, joka tapahtuu suolistosairaudesta johtuen todella monta kertaa päivässä, omasta anatomiasta johtuen kuppi valui alaspäin. Eli jouduin sen asentamaan uudellen n. 2-3h välein ja limakalvot ärtyivät siitä suuresti. Hankaluutena oli myös muissa wc-paikoissa kuin kotona se, että toki kädet( ja kuppi) täytyisi pystyä pesemään huolellisesti ulostamisen jälkeen ennen kupin käsittelyä, usein wc-kopeissa ei vain ole lavuaareja. Joten minulle kuppi ei sopinut 🙁

 106. Hay kirjoitti:

  Tuote on tuttu mutta en oo ennen itse kokeillut. Kiinnostaa ekologisuuden ja helppouden takia!

 107. Suvi kirjoitti:

  Olen kuullut Lunetesta, mutta en vielä kokeillut. Kiinnostaa ekologisuuden takia 🙂

 108. Emilia kirjoitti:

  On jo pitkään pitänyt hankkia toi kuukuppi! Siinä viehättää eniten juuri ekologisuus, mutta myös kaikkien ystävien suositukset sen helpooudesta ja mukavuudesta. Olis mahtavaa nyt vihdoinki saada sellainen! 🙂

 109. Clarissa kirjoitti:

  Kyllähän säästö ja ekologisuus aina kiinnostaa. Itseäni on kiinnostanut kuukuppi paljonkin mutta käyttöä olen arastellut koska tampoonit ei itselleni sovi oikeastaan ollenkaan…

 110. Riikka kirjoitti:

  Harmillisesti missasin kommentointi takarajan kilpailua ajatellen, mutta kommentoin silti 🙂 Itselläni on molemmat pienempi ja isompi Lunette enkä kyllä vaihtaisi takaisin tamponeihin mistään hinnasta! Limakalvot on paljon paremmassa kunnossa ja jätettä todella paljon vähemmän. Suosittelen hankkimaan myös niitä kertakäyttöisiä puhdistusliinoja niitä tilanteita varten kun joutuu vessaan jossa ei ole lavuaaria kopissa tai jos on ihan hyyskä olosuhteissa 😉 Kun tuo oma tyttö joskus tulee siihen ikään niin pyrin tämän kuppivaihtoehdon esittämään hänellekin.

 111. Marianne K. kirjoitti:

  On tuttu, omani tilasin netistä ja on toiminut hyvin vuoden päivät! Omani on myös ”läpinäkyvä” ja nuo värikkäät näyttää kyllä kivoilta! Omaani tilatessa en myöskään tiennyt tästä kotimaisesta tuotteesta, joten sitäkin olisi kiva tukea! Itse olen silti todennut että reenien aikana tämä välillä tuntuu epäluotettavalta varsinkin jos olen tehnyt rankempia nyrkkeilytreenejä yms! En tosin tiedä onko ollut vain huonosti kohdillaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *