Superherkulliset kukkakaaliwingsit ja avokadodippi
Minä en ole mikään trendien aallonharjalla ratsastaja. En ole koskaan ollut enkä varmasti koskaan tule olemaankaan. Oli kyse sitten trendiravintoloista, hittiresepteistä, muodista, kosmetiikasta tai hiuksista, niin minä en todennäköisesti olen ensimmäisten joukossa niitä kokeilemassa ja hehkuttamassa. Kun kuulin ensimmäistä kertaa kukkakaaliwingseistä, ajattelin heti ettei ne voi kovin kummoisia olla. Niinpä olen vältellyt niitä viimeiseen asti. Sama fiilis on myös kukkakaalipizzasta. Ei voi olla hyvää, koska kukkakaali! Noh, viime viikolla meille tuli Anton & Antonin ruokakassi ja menussa oli mitäs muutakaan kuin kukkakaaliwingsejä! Perjantain kunniaksi aloin sitten väkertämään wingsejä hieman epäilevin mielin. Kaveriksi wingseille oli ohjelmoitu avokadodippiä, joka osoittautui mielettömän herkulliseksi. Rakastan yli kaiken avokadopohjaisia soosseja ja tämäkin jää varmasti meillä vakiokäyttöön. Sopii melkeinpä minkä kanssa vain!
Niin ne kukkakaaliwingsit. Aivan. Järkyttävän. hyviä! Jopa mies kehui ne maasta taivaisiin. Mutta hei, ei kannata syödä kerralla koko pellillistä… Just saying! Nämä ovat kyllä kasvisruokaa parhaillaan ja menee todellakin herkuttelusta. Täydellistä perjantairuokaa 😉
Kukkakaaliwingsit ja avokadodippi
- 2 kukkakaalia
Kastike:
- 2,5 dl maissi- tai vehnäjauhoa
- 3 tl valkosipulijauhetta
- 3 tl sipulijauhetta
- 2 tl juustokuminaa
- 2 tl paprikajauhetta
- 1/2 tl mustapippuria
- 1/2 tl suolaa
- 2,5 dl kauramaitoa
Kastike 2:
- 100g voita
- Cholula-chilikastiketta tai muuta chilikastiketta
Avokadodippi:
- 2 avokadoa
- 1 lime
- 1 dl vettä
- 2 tl viinietikkaa
- 5 rkl oliiviöljyä
- 1/2 pieni punasipuli
- suolaa, pippuria
Lämmitä uuni 230-asteiseksi. Pilko kukkakaalit sopivan kokoiseksi paloiksi.
Sekoita kastikkeen kaikki kuivat ainekset keskenään, lisää kauramaito ja sekoita tasaiseksi.
Peitä pelti leivinpaperilla. Kasta kukkakaalin palat kastikkeeseen ja asettele ne pellille vierekkäin. Kypsennä uunissa 20-25 minuuttia.
Sekoita sillä välin chilikastike: sulata voi ja lisää chilikastiketta oman maun mukaan. Sekoita tasaiseksi.
Ota kukkakaalit uunista ja kasta haarukan avulla chilikastikkeeseen. Paahda kukkakaaleja vielä 10 minuuttia uunissa.
Sekoita kaikki avokadodipin ainekset ja soseuta tasaiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää vettä kunnes koostumus on mieleinen.
Tarjoile kukkakaaliwingsit avokadodipin ja halutessasi esim. riisin tai couscousin kanssa!
Joko kukkakaaliwingsit on teille tuttu juttu?
Tsekkaa myös:
Maukas jauheliha-pizzapannari – täydellistä perjantairuokaa!
Rakastan kukkakaalia ja gratinoitu kukkakaali on todellinen klassikkoherkku, samoin oma bravuurini kukkakaalipinaattikookoskeitto siis sikahyvää. Kukkakaali lisäksi todellista lähiruokaa ja ekologista. Käytättekö usein ruokakasseja, kokemusta muista esim Sannan ruokakassi? Antonista saa varmasti laadukkaat raaka-aineet. Pizzapannari on jo hitti ehkä tästä seuraava? Mukava kuulla että mieskin tykkäsi ”kaninruoasta” Oletko munien suosijana kokeilut nykyhittiä pilvimunaa ja avokadohampurilaisia?
Sannan ruokakassista ei ole kokemusta, mutta Makuviikon ruokaboksia ja Anton & Antonin ruokakassia olen tilannut jokusen kerran. Saa kivasti vaihtelua normaaleihin arkiruokiin 🙂 Ensi viikolla on taas kassi tulossa! Pilvimuna ja avokadohampurilainen on ihan uusia juttuja, täytyypä ottaa selvää 🙂
Kuulostaapa herkulliselta! Tämä taitaa olla seuraava kasvismättökokeiltava perunanachojen jälkeen. 😉
http://blogit.kauneusjaterveys.fi/pilketta/perunanachot-parasta-kasvismattoa/
Nää oli niiiin hyviä! kannattaa testata 🙂