Hae
Palasia Arjestani

Seuraavaa lomaa odotellessa?

Seuraavaa lomaa odotellessa

Seuraavaa lomaa odotellessa? Ei kai niin voi elää, että aina vain odottaa seuraavaa lomaa nauttimatta itse arjesta, vai voiko? Minä en ainakaan voi. Palasin maanantaina töihin ja voin sanoa, että olen aivan p_u_h_k_i. Loppu. Slut. Finito. Rättiväsynyt. Tämä oli kuitenkin täysin odotettavissa, sillä kesä on mennyt lähinnä lötkötellessä ja laiskotellessa. Nautin enemmän töissä käymisestä ja tavallisesta arjesta kuin kotona loisimisesta. Outoa, mutta totta. Minä olen juuri sellainen ihminen, joka tulisi hulluksi työttömänä. Varmasti alkuun keksisin jotain, mutta aika nopeasti laiskistuisin ja jäisin vain sohvalle makaamaan. En siis yhtään ihmettele miksi joku pitkään työttömänä ollut ei ole kovin motivoitunut palaamaan sorvin ääreen. Mutta ei mennä siihen aiheeseen ollenkaan, sillä aiheeseen liittyy niin paljon muutakin. Lomailu on aina kivaa, mutta odotan melkeinpä aina töihin paluuta. Tästä tiedän aina, että loma on tullut oikeaan paikkaan ja se on ollut riittävän pitkä, kun töihin on taas kiva mennä ahertaamaan.

En edes muistanut miten rankkaa on palata lomalta töihin. Heti kun huomasin miten työnteko rasittaa, päätin ottaa iisisti. Treeniä vain sen verran kuin hyvältä tuntuu, ei paineita kotitöistä, riittävästi unta ja hyvää ruokaa. Ja kyllähän näillä ohjeilla taas maaliin eli viikonloppuun selvittiin! Mulla on huono tapa ahnehtia liikaa kaikenlaista askaretta, treeniä ja muuta töiden lisäksi ja jossain vaiheessa se kostautuu joko motivaation romahduksena tai sairastumisella. Työpaikalla pyörii nyt todella paljon flunssaa ja asiakkaat on pahimmillaan sairaana astuessaan minun ovestani sisälle. Toivon todella, että pysyn terveenä ja siksi on tärkeää noudattaa noita asettamiani ohjeita jatkossakin.

Kroppa sen kertoo

Pari päivää olen pitänyt nyt salilta lepoa, sillä kroppa on ollut todella jumissa ja on tehnyt ennemmin mieli pötkötellä sohvalla kuin rehkiä salilla. Sekin on ihan sallittua ja ok! Nyt olo alkaa olla sellainen, että huomenna voin palata treeneihin ja nautti siitä hommasta kaikin siemauksin. Viikonloppu on aina ihana (jos on vapaalla), mutta yritän nauttia arjestakin mahdollisimman paljon. Tykkään arjen aikatauluista ja siitä ettei aika käy pitkäksi. Nautin suunnattomasti omien työkavereideni seurasta ja 99%:sti meidän asiakkaatkin on huippujengiä. Saa olla kiitollinen, että voin toteuttaa arkeani mielettömien ihmisten seurassa ja mulle vielä maksetaan siitä. Viikonloppuisin voin taas tehdä kaikkia omia juttuja tai olla tekemättä.

Pikku hiljaa me ollaan kehitelty oma systeemi arjen helpottamiseen. Pyykkiä pestään urakalla viikonloppuna, tavarat siivotaan paikoilleen, perjantaina laitan kodin imurointikuntoon ja lauantaina imuroin heti aamulla. Ruokaa me tehdään edelleen päivittäin ja tämä asia pitäisi kyllä opetella seuraavaksi. Sunnuntaisin olisi hyvä laittaa iso satsi sapuskaa ja vaikka pakastaa osa. Tämä helpottaisi arkea aivan mielettömän paljon, mutta ei vain vielä onnistu meiltä, mun ollaan yleensä sunnuntaina menossa siellä ja täällä. Mutta kaikki aikanaan!

Eiköhän tämä elämä taas asetu omiin uomiinsa ensi viikolla eikä työtkään enää ime minusta kaikkia mehuja 😀 Kivaa viikonloppua!

Edellinen postaus: Täytetyt paprikat ja itse tehty tacomauste

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

Yksi kommentti

  1. Kata kirjoitti:

    Jep, kaikessa on puolensa. Arki on välillä tosi rankkaa mutta toisaalta kesäloman jälkeen kaipasi jo arkea ja rutiineja. Arjessakin se tasapaino on oikeesti tosi tärkeetä, että ottaa niitä lepohetkiä päivän aikana, muistaa kuunnella kehoa ja syödä hyvin 🙂 Kivaa viikonloppua myös sinne!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *